Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 2 Martie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Dezinteres pentru proiectul de amenajare a albiei Cuejdiului

Amenajarea albiei Cuejdiului - gînditã ca zonã de agrement, dar ºi pentru parcarea maºinilor, fiind strîns legatã de proiectul de amenajare a bazei turistice pentru sporturile de iarnã - nu a suscitat interesul proiectanþilor. ÃŽn consecinþã, concursul de proiecte, programat pentru astãzi, a fost amînat. Pe de altã parte, însã, pentru alte obiective din Piatra Neamþ, cererile de participare la licitaþie continuã sã curgã. „Nu doar acest concurs a fost amînat, ci ºi cele pentru pietonalul din Piaþa 22 Decembrie, modernizarea Pieþei Gãrii ºi a Curþii Domneºti. Decizia a fost luatã ca urmare a faptului cã, în afarã de proiectanþii înscriºi pînã acum, au mai fost ºi alþii care ºi-au manifestat intenþiile de a participa. Amînãrile sînt cuprinse între una ºi trei sãptãmîni“, ne-a declarat Dan Florea, arhitectul-ºef al municipiului.
Reamintim cã, iniþial, specialiºtii Primãriei Piatra Neamþ au avut ideea realizãrii unei parcãri peste Cuejdi, organizînd, în acest sens, ºi o licitaþie pentru selectarea firmei care ar fi urmat sã se ocupe de proiectarea ºi construirea acesteia. Însã, licitaþia nu a avut rezultatele scontate în ceea ce priveºte proiectele ºi costurile prezentate de ofertanþi - o firmã din Piatra Neamþ, iar cealaltã din Bacãu. Cele douã firme au prezentat proiecte pentru construirea unei parcãri masive, cu combinarea construcþiilor metalice cu structuri din beton.
Dupã cîteva luni de tatonãri, au ajuns la ideea transformãrii albiei Cuejdiului în zonã de agrement, dar ºi cu spaþii de parcare, astfel încît noul obiectiv sã fie legat de baza turisticã pentru sporturile de iarnã, programatã a fi începutã în acest an.
În acest sens, municipalitatea pietreanã a încheiat cu Direcþia Generalã a Apelor un contract, fiind necesar un studiu privind regularizarea Cuejdiului potrivit soluþiei alese în cazul Dîmboviþei. În amonte, ar urma sã fie construit un mic baraj, iar apa sã treacã printr-o tubulaturã specialã, prin pãmînt.
Investiþia este estimatã la circa 10 milioane RON (100 miliarde de lei). ÃŽn amenajarea albiei Cuejdiului vor fi folosite ºi ideile studenþilor la arhitecturã din Bucureºti, Iaºi ºi Cluj care la sfîrºitul anului trecut, timp de o sãptãmînã, au realizat un studiu privind îmbunãtãþirea imaginii urbanistice a municipiului Piatra Neamþ. A fost vorba despre un experiment realizat de cãtre Centrul de Cercetare ºi Proiectare al Universitãþii de Arhitecturã ºi Urbanism „Ion Mincu“ Bucureºti care se ocupã de elaborarea Planului de Urbanism General (PUG) al municipiului.

Articol afisat de 1429 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Iulia IACOB)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective