Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Economie 2 Martie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Locuinþe sociale construite de mîntuialã, la Vãratec

• prefectul a dat ordin ca firma Romconstruct Roman sã fie verificatã de organele competente, pentru nerespectarea contractului de lucrãri • „Curtea de Conturi nu reacþioneazã prea prompt la solicitãrile noastre“, spune vicepreºedintele Dumitru Badea •

Firma Romconstruct SA din Roman a ajuns în atenþia prefectului de Neamþ, dupã un control de evaluare a obiectivului „Cãmin locuinþe sociale“, realizat de aceastã firmã la Vãratec, comuna Agapia. Rezultatul controlului a scos la ivealã cã societatea amintitã nu a respectat contractul. Imediat dupã efectuarea verificãrilor de specialiºtii Consiliului Judeþean, Prefecturii ºi Primãriei Agapia, prefectul a precizat cã va urma o altã serie de verificãri asupra situaþiei actuale a firmei, cu implicarea Direcþie Generale a Finanþelor Publice Neamþ ºi Oficiului pentru Registrul Comerþului. Pînã atunci, însã, Dumitru Badea, vicepreºedintele Consiliului Judeþean Neamþ, a subliniat cã va fi fãcutã o nouã solicitare la Ministerul Transporturilor, Construcþiilor ºi Turismului, care a finanþat de la bun început aceastã lucrare, pentru suplimentarea fondurilor. „Vom face o solicitare de 8 sau 10 miliarde de lei, atît am apreciat noi ºi cei din Prefectura Neamþ cã ar mai trebui pentru finalizarea lucrãrilor. Pe de altã parte, în ceea ce priveºte controlul firmei Romconstruct, care ar trebui sã fie efectuat de cei de la Curtea de Conturi, nu ºtiu cînd vom avea un rezultat, pentru cã acest for nu reacþioneazã prea bine la solicitãrile noastre. Oricum, contractul încheiat între primãrie ºi firma care a executat lucrãrile a expirat“, a declarat Dumitru Badea.
Vasile Cucoº, primarul comunei Agapia, s-a declarat nemulþumit de calitatea lucrãrilor executate pînã la data recepþiei, care ar fi trebuit sã fie fãcutã cu 5 luni în urmã. „Sînt multe materiale care nu se regãsesc în manoperã, iar o parte din prevederile contractului au fost încãlcate de constructor. Am fost chemat la recepþie, dar, dacã nu sînt lucrurile în regulã, eu nu voi semna recepþia numai de gustul cuiva. Mai mult, din valoarea totalã de 12 miliarde de lei, pentru anul 2005, constructorul a primit 2 miliarde de lei pe care nu a reuºit sã-i consume, iar acum cred cã este în incapacitate de platã“, a declarat Vasile Cucoº.
Pentru construirea blocului social, cu 41 de apartamente, au fost alocaþi bani începînd cu anul 2000, termenul recepþiei lucrãrilor fiind decembrie 2005. Pentru remedierea acestei situaþii, prefectul a dispus constituirea unei comisii de verificare care a constatat cã firma SC Romconstruct SA Roman nu a respectat prevederile contractuale. Dacã aceasta se va afla în situaþia de a nu mai putea continua lucrãrile, va fi selectatã o altã firmã care va finaliza obiectivul în cele 5 luni de prelungire acordate de minister.

Articol afisat de 1520 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Alex NECHITA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective