Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sanatate 2 Martie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Doctorul Huianu, din nou ºef la Obstetricã

Doctorul Huianu, din nou ºef la Obstetricã

• Consiliul de Administraþie al Spitalului Judeþean de Urgenþã Neamþ a decis ca sentinþa repunerii în funcþie a acestuia sã fie aplicatã începînd cu 1 martie • acelaºi for a hotãrît ca spitalul sã formuleze recurs la sentinþa Tribunalului •

Doctorul Octavian Huianu a revenit, începînd de ieri, la conducerea secþiei Obstetricã a Spitalului Judeþean de Urgenþã Neamþ.
Membrii Consiliului de Administraþie al celei mai mari unitãþi spitaliceºti din judeþ au decis, în ºedinþa de ieri, ca sentinþa de repunere în funcþie a medicului, emisã de Secþia civilã a Tribunalului, sã fie pusã în aplicare începînd de miercuri, 1 martie. Respectivul for a mai hotãrît ca, în scurt timp, unitatea sã se adreseze Curþii de Apel Bacãu, formulînd recurs împotriva deciziei, care mai obligã Spitalul Judeþean sã îi plãteascã retroactiv indemnizaþia de ºef de secþie, începînd din luna octombrie a anului trecut.
Dînd curs unei adrese a Ministerului Sãnãtãþii, conform cãreia doctorul Huianu nu mai poate fi ºeful secþiei Obstetricã deoarece a depãºit vîrsta pensionãrii, Consiliul de Administraþie al celei mai mari unitãþi sanitare din judeþ a decis, pe 6 octombrie 2005, eliberarea din funcþie a acestuia. Prevederea conform cãreia medicii trecuþi de 65 de ani nu mai pot fi ºefi de secþie este cuprinsã într-o lege care a intrat în vigoare la începutul anului trecut, modificînd o reglementare din 2004.
Intrigat de aceastã decizie, cu toate cã, la un moment dat, chiar el a solicitat eliberarea din funcþie, cu cîteva luni înainte sã împlineascã 67 de ani, respectivul medic a dat în judecatã unitatea spitaliceascã. ÃŽn întîmpinarea fãcutã Tribunalului Neamþ, pe 10 octombrie 2005, medicul a arãtat cã destituirea sa din funcþia de ºef al secþiei Obstetricã a fost fãcutã abuziv, deoarece aceasta ar fi trebuit sã fie fãcutã de cãtre Ministerul Sãnãtãþii ºi nu de cãtre Consiliul de Administraþie, „care are doar capacitatea ºi dreptul de a propune Ministerului Sãnãtãþii persoanele pentru numire sau revocare din funcþie“. De asemenea, doctorul Huianu a mai susþinut, în întîmpinare, cã pe 6 octombrie, cînd Consiliul de Administraþie a decis eliberarea sa din funcþie, se afla în concediu medical.
Pe 27 octombrie, membrii Consiliului de Administraþie al Spitalului Judeþean, au acceptat solicitarea respectivului medic de a rãmîne în activitate încã un an. Pe de altã parte, doctorul Huianu susþine cã are dreptul sã rãmînã în activitate pînã la 70 de ani, deoarece deþine documente conform cãrora ar fi fost persecutat politic.
Þinînd cont de cele douã aspecte ºi de faptul cã în decizia primitã de la spital, care a fost contestatã de cãtre doctorul Huianu, nu se menþioneazã nici instanþa competentã cãreia i se poate adresa pentru a ataca hotãrîrea ºi nici termenul în care se poate face asta, Tribunalul Neamþ s-a pronunþat favorabil acestuia, dispunînd sã fie repus în deplinãtatea drepturilor. Sentinþa a fost trimisã la SJU pe 26 februarie, iar unitatea are la dispoziþie zece zile pentru a face recurs.

Articol afisat de 1563 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective