Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 3 Martie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Consilier local dispãrut

Consilier local dispãrut

• medicul de familie din Secuieni a dispãrut de acasã de douã sãptãmîni • Ioan Bosînceanu este ºi consilier local al PD • soþia acestuia îl considerã victimã a unei crime sau accident • poliþiºtii cred cã acesta a îngheþat ori s-a sinucis •

Doctorul Ioan Bosînceanu, în vîrstã de 60 de ani, medic de familie în comuna Secuieni ºi consilier local din partea PD, a dispãrut de acasã de douã sãptãmîni. Emilia Bosînceanu, soþia doctorului, asistent la cabinetul din Secuieni, a declarat cã a devenit, între timp, chiar victima unor glume de prost gust, din partea unor „binevoitori anonimi“. „Nu avem nici o veste despre soþul meu. ÃŽn schimb, «gura lumii» este rea. Sãptãmîna asta, cineva a spus cã Ioan ar mai fi plecat de acasã, ceea ce nu este adevãrat. Nu ºtiu ce sã mai cred despre aceastã dispariþie. Nu ºtiu sã fi avut duºmani, era un om care ajuta pe toatã lumea, la orice orã. Nu pot sã îmi dau seama ce s-a întîmplat. L-am cãutat pe la toate rudele ºi cunoºtinþele, nimeni nu ºtie nimic. Cred cã ori «i-a dat cineva în cap», crezînd cã are bani, ori l-a lovit o maºinã, iar vinovaþii au ºters urmele. Sper sã fie gãsit în viaþã ºi sã fi avut, de fapt, o amnezie, deºi nu îl ºtiam suferind de aºa ceva, ori de afecþiuni psihice. Mã doare faptul cã apar «glume». De exemplu, sãptãmîna trecutã, o voce de femeie a sunat ºi mi-a spus cã soþul meu trãieºte, fiind undeva în zona comunei Fãurei. Cînd am întrebat cine este, a închis. L-am tot cãutat, cu Poliþia, cu fraþii lui ºi cu toatã lumea, peste tot, însã fãrã rezultat. Sperãm sã fie gãsit teafãr“, a spus, printre lacrimi, Emilia Bosînceanu. De douã sãptãmîni, sãtenii bolnavi nu au putut apela la medic, cu toate cã ar fi avut nevoie de o reþetã, un certificat medical sau alte acte. Nu mai vorbim de consultaþii. Unii oameni au mers chiar la postul local de poliþie, cerînd oamenilor legii sã le ºtampileze biletele de trimitere. Situaþia s-a rezolvat, temporar, prin intermediul medicului Viorel Goºman, din satul Butnãreºti. „Acest caz este unul bizar. Domnul doctor era, în plus, ºi consilier local PD. Noi am alcãtuit echipe cu oameni de la Legea ajutorului social ºi am «periat» toatã zona. Am împînzit cîmpurile ºi cursurile apelor cu zeci de persoane, în zadar. Nici urmã de domnul doctor. Am anunþat ºi comunele învecinate, noi ºi poliþiºtii, în speranþa cã se va auzi ceva. «Filmul» se rupe la un bar din Butnãreºti, unde a fost vãzut ultima datã, în noaptea de 17 februarie, în jurul orei 24. Nu putem ºti, acum, ce s-a întîmplat“, a declarat Cristian Bejenariu, viceprimarul comunei Secuieni.

Poliþiºtii aºteaptã... dezgheþul
Lucrãtorii Postului de Poliþie Secuieni au înregistrat, în acest caz, un dosar penal de dispariþie. ÃŽntre timp, medicul Bosînceanu a fost dat în urmãrire localã. Din cercetãrile preliminare, s-ar pãrea cã dispãrutul ar fi avut, totuºi, o crizã amnezicã, înainte de a se face nevãzut în noapte. „Este vorba despre un om educat, fost ofiþer, între altele, ºi un foarte bun diagnostician. ÃŽn urma investigaþiilor, a reieºit faptul cã Ioan Bosînceanu, în seara respectivã, a consumat alcool în Secuieni, dupã care, în jurul orei 23, a ajuns la Butnãreºti, la un bar de la ieºirea spre Giuleºti. A stat acolo pînã în jurul orei 24, cînd persoana de serviciu i-a spus cã închide ºi sã se ducã acasã. Din declaraþiile barmaniþei a reieºit cã doctorul, care moþãise cu capul pe masã, susþinea cã intenþioneazã sã ajungã «la Butnãreºti»... chiar la acel bar. Aºadar, reiese cã avea anumite probleme de memorie. ÃŽn cele din urmã, dupã ce a ieºit, a plecat în direcþia opusã faþã de casã, cãtre Giuleºti, iar aici se opresc toate datele noastre certe. Am verificat în Giuleºti, unde nu existã cîrciume, ºi nimeni nu l-a vãzut. Doctorul nu avea bani, acte sau bunuri de valoare la el, care sã fi tentat pe cineva. Credem cã acesta ori a cãzut în zãpadã, ori, amnezic fiind, a plecat fãrã direcþie. Nu se exclude nici posibilitatea unui act suicidal, întrucît acesta avea unele probleme de sãnãtate, jenante în anumite ipostaze, precum ºi o problemã cu bãutura. S-ar pãrea cã avea probleme ºi pe linie profesionalã. Facem cercetãri, am luat legãtura cu toate localitãþile învecinate, însã nu avem nimic concret. Au mai fost telefoane, cum cã ar fi fost vãzut în Dulceºti sau Fãurei, însã am verificat ºi nu a reieºit nimic. Dacã a decedat, cel mai probabil va fi descoperit dupã dezgheþ. Dacã nu, sperãm sã aparã cît mai curînd, întrucît, fiind medic, implicaþiile sînt mari. Am postat afiºe peste tot în comunã, în speranþa cã va fi gãsit“, au declarat lucrãtorii Postului de Poliþie Secuieni.
Reamintim cã medicul Ioan Bosînceanu, tatãl a doi copii, a fost dat dispãrut pe 20 februarie, de cãtre rude. Acesta a fostã vãzut ultima datã într-un bar din Butnãreºti. Consilierul local are 1,80 metri înãlþime, 90 de kilograme, constituþie solidã. În momentul dispariþiei era îmbrãcat cu o scurtã din stofã, de culoare gri, pulover alb cu gri ºi pantaloni bleumarin, din tergal. Bãrbatul avea în picioare bocanci de culoare neagrã, iar pe cap o cãciulã din blanã de nutrie, de culoare maroniu-roºcat.
FOTO: Doctorul Ioan Bosînceanu a dispãrut fãrã urmã, de douã sãptãmîni

Articol afisat de 1874 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Tudor CIOBOTARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective