Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 4 Martie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

ÃŽn loc de farmacie, depozit de medicamente

• spaþiul pe care Spitalul Judeþean Neamþ ar fi vrut sã îl închirieze în vederea înfiinþãrii unei farmacii, va deveni depozit de medicamente al unitãþii

Spaþiul situat la parterul Ambulatoriului de Specialitate al Spitalului Judeþean Neamþ, pe care conducerea unitãþii intenþiona sã îl dea spre închiriere în vederea înfiinþãrii unei farmacii, va fi transformat în depozit de medicamente. Iniþiativa schimbãrii destinaþiei aparþine conducerii celei mai mari unitãþi sanitare din judeþ ºi a apãrut ca urmare a faptului cã o parte din soluþiile destinate dializei s-au degradat din cauza depozitãrii lor necorespunzãtoare.
„ÃŽn urmã cu douã sãptãmîni, mi-au spus medicii din respectiva secþie cã niºte soluþii utilizate în dializa peritonealã s-au degradat. Am luat legãtura cu cei de la firma producãtoare ºi din discuþiile purtate am înþeles cã asta s-ar fi întîmplat din cauzã cã nu au fost depozitate în condiþii optime. Ultima datã cînd am achiziþionat aceste soluþii, adicã prin noiembrie-decembrie, am solicitat o cantitate mai mare, gîndindu-ne sã nu rãmînem fãrã, în cazul în care se stricã vremea. Din acest motiv, tot ce s-a adus nu a încãput pe secþie ºi s-a depozitat pe holurile policlinicii ºi spitalului vechi. ÃŽn condiþiile acestea, cred cã se impune sã avem un depozit de medicamente al spitalului ºi cred cã acel spaþiu este foarte potrivit pentru aºa ceva“, a declarat doctorul Stelian Ghiþã, directorul general al Spitalului Judeþean. Acesta a mai precizat cã va convoca membrii Consiliului de Administraþie al unitãþii, pentru a decide ce ºi cum, mai ales cã Ministerul Sãnãtãþii ºi-a dat acordul în vederea organizãrii licitaþiei pentru închirierea respectivului spaþiu. Conducerea unitãþii intenþioneazã sã cearã acum acordul ministerului în vederea anulãrii licitaþiei. Reamintim cã licitaþia pentru închirierea acelui spaþiu în scopul înfiinþãrii unei farmacii la parterul Policlinicii ar fi trebuit organizatã pe 20 octombrie. La licitaþie s-au înscris ºase firme, dar în final s-au prezentat numai patru: Medica Bacãu, IassyFarm Iaºi, Romanita Farm SRL Piatra Neamþ ºi RamoFarm Tîrgu Neamþ.
Dupã un debut greoi, în care o membrã a comisiei de licitaþie a dat citire condiþiilor în baza cãrora se poate desfãºura aceasta, ex-consilierul juridic al unitãþii, Petru Spiridon, care a semnat pentru legalitate în caietele de sarcini, a declarat cã licitaþia este nulã deoarece nu existã aprobarea Ministerului Sãnãtãþii. El a cerut amînarea, fapt care a provocat reacþii în rîndul participanþilor. Apoi, sub motivul cã nu îºi poate asuma rãspunderea, a anunþat cã nu mai face parte din comisie, motiv pentru care licitaþia a fost amînatã. Juristul Petru Spiridon declara atunci reporterului „Monitorul de Neamþ“ cã nu a fost timp suficient pentru a anunþa participanþii cã licitaþia nu întruneºte condiþiile legale. De asemenea, a susþinut cã lucreazã pe baza unui contract de voluntariat la spital ºi timpul îi este ocupat cu procesele.
Pe de altã parte, cu o zi înainte de aceastã întîmplare, apãruserã zvonuri potrivit cãrora licitaþia urma sã fie amînatã pentru a putea fi favorizatã o anumitã firmã.
Cel mai iritat de ceea ce s-a întîmplat cu aceastã licitaþie este doctorul Adrian Agache, managerul Medica Bacãu, care a ºi dat în judecatã unitatea sanitarã pentru faptul cã a anulat licitaþia, iar apoi a tergiversat reorganizarea ei.

Articol afisat de 2704 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective