Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 8 Martie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
TRIPLÃ TRAGEDIE

TRIPLÃ TRAGEDIE

• un tînãr ºi prietena sa au murit în apartamentul din Roman în care stãteau cu chirie • Lãcrãmioara Izaru ºi Marius Dãnilã urmau sã se cãsãtoreascã în luna august • se pare cã fata era însãrcinatã • cauza tragediei a fost un arzãtor improvizat, de gaz metan, alimentat cu un furtun •

O tînãrã în vîrstã de 21 de ani, originarã din comuna Trifeºti, ºi viitorul sãu soþ, în vîrstã de 24 de ani, din Valea Ursului, au fost gãsiþi morþi, marþi dimineaþã, 7 martie, cel mai probabil intoxicaþi cu monoxid de carbon, în apartamentul în care locuiau cu chirie, situat pe strada Smirodava, din municipiul Roman. Tragedia a fost cu atît mai dureroasã, cu cît, din cîte spun apropiaþii victimelor, fata ar fi fost însãrcinatã, în cîteva sãptãmîni. Nenorocirea, care a îndoliat douã familii ce se pregãteau de nuntã, a fost descoperitã în jurul orei 8, de cãtre rudele tinerei Lãcrãmioara Izaru, alarmate cã aceasta nu s-a prezentat la serviciu, ieri ºi alaltãieri. ÃŽngrijoraþi, de duminicã seara, 5 martie, de cînd nu au mai putut lua legãtura, telefonic, cu tinerii, apropiaþii acestora au urmãrit geamurile locuinþei, de la etajul al doilea al blocului nr. 13, observînd cã lumina a fost aprinsã tot timpul. ÃŽn consecinþã, marþi dimineaþã, un bãrbat mai curajos a urcat, cu o scarã, pînã la balconul apartamentului nr. 12, vãzînd în faþa ochilor o imagine de coºmar. Ulterior, oamenii au forþat intrarea în apartament ºi i-au gãsit pe cei doi tineri fãrã suflare, întinºi pe pat. Marius Dãnilã, probabil, ºi-a dat seama cã nu mai este aer în casã ºi a încercat sã iasã, acesta cãzînd pe pat, la picioarele fetei, fãrã a mai avea nici o ºansã. ÃŽn încãpere, cei doi aveau în funcþiune un arzãtor de gaz, conectat, cu un furtun, la aragazul din bucãtãrie, pe care puseserã, în noaptea fatalã, de sîmbãtã spre duminicã, 4 spre 5 martie, la încãlzit o oalã cu apã. Cel mai probabil, viitorii miri au adormit, lichidul s-a evaporat, iar, astfel, a început emanaþia de monoxid de carbon. „Cei doi tineri locuiau cu chirie, proprietarul apartamentului, Petru Adam, fiind plecat în strãinãtate. Erau niºte oameni liniºtiþi, amîndoi lucrau ºi, din cîte ºtiu, urmau sã aibã nunta anul acesta. Toatã lumea din bloc s-a cutremurat de groaznica întîmplare“, a declarat Vasile Bîrsan, ºeful de scarã, cel care, de altfel, a sesizat cazul la Poliþie.

Durere fãrã margini
Rudele celor doi tineri au rãmas fãrã grai, în faþa tragediei care i-a lovit. Nicolae Izaru, tatãl Lãcrãmioarei, domiciliat în satul Brãniºteni, comuna Trifeºti, a povestit, printre lacrimi, cã Lãcrãmioara, al cincilea copil al familiei sale, urma sã se cãsãtoreascã în luna august a acestui an. „Stãteau în locuinþa aceasta din luna decembrie 2005. Ne-a alarmat o sorã a mea, care stã în Roman, în apropiere de zona Smirodava. De duminicã nu s-a mai putut lua legãtura cu ei, dar nu credeam sã se fi întîmplat o asemenea nenorocire. Munceau amîndoi, sãracii, fata mea la o croitorie, iar el la amenajãri de apartamente. Marius mai pleca, din cînd în cînd, în Italia, la mama lui. Este tragic ceea ce s-a întîmplat. Eu mai am patru copii, dintre care un bãiat ce trebuie sã depunã jurãmîntul militar peste puþin timp. Cum pot sã-i dau o asemenea veste?“, a spus Nicolae Izaru. O altã fiicã a acestuia, sositã ºi ea la locul tragediei, a izbucnit în plîns, fiind susþinutã de rude. Imaginea i-a impresionat pe toþi trecãtorii, ce îºi fãceau cruce vãzînd trupurile neînsufleþite aºezate într-o autoutilitarã. ÃŽn stare de ºoc au intrat ºi cunoscuþii celor doi, care aveau numai vorbe bune despre Lãcrãmioara ºi Marius. „Copiii aceºtia nu s-au certat niciodatã cu nimeni de pe scarã, erau liniºtiþi ºi la locul lor. Erau respectuoºi, munceau. Fata i-a spus, acum cîteva zile, unei alte vecine, cã este însãrcinatã, cam în luna a doua sau a treia. Mare nenorocire s-a abãtut asupra familiilor lor“, a spus una dintre vecinele celor doi. La faþa locului a ajuns ºi o echipã de cercetare de la Poliþia Roman, care a dispus transportarea trupurilor neînsufleþite la morgã.
În aceeaºi zi, o altã tragedie s-a petrecut într-un bloc de pe strada Sucedava, în zona Pieþei Centrale. Nicoleta Adam, în vîrstã de 41 de ani, a fost gãsitã decedatã în locuinþã, de cãtre soþul sãu, care a alarmat Ambulanþa. Cel mai probabil, femeia a murit din cauza unei afecþiuni cardiace.
FOTO: Lãcrãmioara Izaru ºi Marius Dãnilã au murit din cauza unei improvizaþii la instalaþia de gaz

Articol afisat de 2010 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Tudor CIOBOTARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective