Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 8 Martie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Consilierul judeþean Copoþ, acuzat cã a bãtut o bãtrînã

• incidentul ar fi avut loc în noaptea de 23 spre 24 februarie • Bradu Copoþ a declarat cã regretã cele întîmplate ºi cã, din greºealã, ar fi lovit femeia cu o poartã •

Consilierul judeþean Bradu Copoþ a fost dat în judecatã de cãtre familia omului de afaceri nemþean Mihai Strungariu, pentru lovire. Bradu Copoþ este acuzat de cãtre vecina sa, Profira Rãcaru, în vîrstã de 68 de ani, din Piatra Neamþ, soacra lui Mihai Strungariu, cã, în noaptea de 23/ 24 februarie, a bãtut-o cu pumnii ºi picioarele pînã ºi-a pierdut conºtienþa ºi a cãzut din picioare în mijlocul strãzii pe care locuiesc cele douã familii.
Conform celor declarate de cãtre femeie, conflictul a pornit de la o neînþelegere privind un incendiu izbucnit, în acea noapte, în curtea unei case situate în spatele locuinþei familiei Rãcaru. Proprietarul casei care a luat foc a murit ars de viu, iar familia Rãcaru s-a ales cu mari pagube, întrucît flãcãrile au mistuit rumeguº, lemne de foc, coteþul de gãini, iepuri, un hambar cu o tonã de porumb ºi douã tone de grîu.
Profira Rãcaru a mai susþinut cã, deºi casa ºi curtea lui Bradu Copoþ nu au fost deloc afectate de incendiu, în nebunia iscatã în noaptea cu pricina, unii dintre vecinii care ieºiserã în stradã au crezut cã focul a izbucnit la locuinþa ei. „Toþi þiganii adunaþi afarã strigau cã «Rãcaru a dat foc la casã». De aici a început scandalul. Bradu Copoþ a luat-o la bãtaie pe nepoata mea de 13 ani, a pãlmuit-o ºi a tras-o de pãr, apoi a început sã mã loveascã ºi pe mine. Soþul meu m-a gãsit leºinatã în mijlocul strãzii ºi m-a cãrat în casã pe braþe. Cînd mi-am revenit, nu mi-am dat seama cît de grav sînt lovitã, dar am simþit cã nu mai am danturã. Toþi dinþii din faþã îmi fuseserã smulºi“, a declarat Profira Rãcaru. ÃŽn aceeaºi searã, femeia a fost dusã la spital, fiind internatã la Neurochirurgie timp de trei zile. ÃŽntrucît a fost foarte afectatã atît de pagubele suferite din cauza incendiului, cît ºi de loviturile primite de la Bradu Copoþ, femeia a fost transferatã, ulterior, în secþia Psihiatrie a Spitalului Judeþean de Urgenþã Neamþ, unde este, încã, internatã.
Profira Rãcaru a mai declarat cã între familia sa ºi Bradu Copoþ au mai fost numeroase altercaþii, de-a lungul anilor, soþul fiindu-i bãtut, iar fetele - agresate atît fizic, cît ºi verbal. „Eu sînt de mulþi ani vecinã cu Bradu Copoþ, iar el doreºte cu orice preþ sã îºi extindã proprietatea. De aceea, a insistat în nenumãrate rînduri sã mã convingã sã îi vînd casa, oferindu-se chiar sã îmi gãseascã altã casã în oraº. Eu nu am fost de acord ºi, de aici, a început aceastã urã, care s-a amplificat pînã s-a ajuns la bãtaie“, a afirmat femeia.
De partea cealaltã, în urma discuþiilor purtate cu Bradu Copoþ, a reieºit cã acesta regretã incidentul petrecut ºi îºi doreºte sã se împace cu vecina sa. El a mai menþionat cã a trãit constant cu frica izbucnirii unui incendiu din cauza coºului unei centrale a vecinilor sãi ºi cã, în noaptea în care s-a produs tragedia, era în casã cu soþia ºi copiii. Ar fi trecut prin momente de groazã pînã a reuºit sã gãseascã cheia pentru a ieºi din locuinþã, iar, cînd ar fi ajuns în stradã, toþi vecinii ar fi strigat cã a ars casa la familia Rãcaru. Fiind, încã, sub impresia celor întîmplate, Bradu Copoþ a spus cã a vrut sã meargã sã-i alerteze pe vecinii sãi, moment în care, fãrã intenþie, ar fi lovit-o cu o poartã pe Profira Rãcaru. Consilierul judeþean a spus cã, fiind om politic, nu-ºi doreºte sã fie în centrul unor astfel de întîmplãri care sã-i afecteze imaginea.

Articol afisat de 1889 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective