Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 8 Martie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Reguli noi de promovare-retrogradare din Liga de handbal feminin

Reguli noi de promovare-retrogradare din Liga de handbal feminin

• dacã propunerile vor fi validate existã ºanse ca Handbal Club Feminin Piatra Neamþ sã rãmînã în primul eºalon valoric

Dan Valentin, antrenorul principal al Handbal Club Feminin Piatra Neamþ, a participat, luni dupã-amiazã, la o ºedinþã organizatã de Federaþia Românã de Handbal. La întrunire au fost chemaþi conducãtori de cluburi ºi antrenori ai grupãrilor care activeazã în Liga Naþionalã de handbal feminin. Conducerea FRH, în frunte cu preºedintele Cristian Gaþu, conducãtorii celor 14 cluburi din Liga Naþionalã ºi cei doi antrenori ai naþionalei au discutat despre sistemul de retrogradare din prima divizie ºi de promovare din liga secundã. ÃŽn prezent, se ºtie cã la finalul actualei ediþii de campionat vor retrograda direct patru echipe în Divizia A, urmînd a promova doar douã echipe. Astfel, în campionatul 2006-2007 Liga Naþionalã urmeazã sã aibã 12 echipe. La discuþia de luni dupã-amiazã s-a propus însã schimbarea acestui sistem de promovare-retrogradare. „Se considerã cã prin actualul sistem de retrogradare - promovare campionatul primei ligi se dilueazã ca valoare. Echipe cu tradiþie ºi cu destulã potenþã financiarã pot pãrãsi prima ligã ºi pot dispãrea apoi pentru a fi înlocuite cu echipe care nu prea au cu ce îmbunãtãþi nivelul competiþiei. Existã posibilitatea, chiar foarte mare, de a se schimba modul în care vor retrograda ºi vor promova echipele în Liga Naþionalã, însã sigur vor rãmîne în campionatul urmãtor 12 echipe“, a declarat Dan Valentin.
La ºedinþa Consiliului de Administraþie al FRH din luna martie se vor propune de cãtre Gheorghe Tadici, antrenorul echipei HC Zalãu, ºi Ioan Gavrilescu, preºedintele de la Oltchim Rîmnicu Vîlcea, douã variante de schimbare a actualului sistem. Una dintre ele este ca la finalul campionatului sã retrogradeze direct locurile 13 ºi 14 din Liga Naþionalã, iar locurile 11 ºi 12, din aceeaºi ligã, sã meargã la un turneu de baraj pentru promovare cu ocupantele locurilor 1 ºi 2 din Divizia A. Cele mai bune douã rãmîn astfel în prima ligã. Cealaltã variantã este urmãtoarea: retrogradeazã direct locul 14 din Liga Naþionalã ºi promoveazã locul 1 din Divizia A, urmînd ca ocupantele locurilor 11, 12 ºi 13 din Liga Naþionalã, împreunã cu locul 2 din Divizia A sã participe la un turneu de baraj, iar cea mai bunã sã rãmînã în primul eºalon. Dacã membrii Consiliului de Administraþie al FRH vor aproba una din cele douã variante, la Adunerea Generalã ce va urma imediat se va supune la vot propunea adusã în discuþie. Dacã AG a FRH va aproba propunerea Consiliului de Administraþie, atunci aceasta va intra în vigoare imediat. „Ambele variante ne pot ajuta sã rãmînem în Liga Naþionalã, dar vom vedea în curînd ce decizii se vor lua“, a declarat Dan Valentin. De menþionat cã nu s-a vorbit la aceastã ºedinþã decît despre desfãºurarea campionatelor de handbal feminin.

Articol afisat de 2206 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective