Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 9 Martie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

CAS Neamþ supervizeazã legalitatea acordãrii concediilor medicale

• conducerea acestei instituþii a solicitat medicilor de familie sã raporteze lunar situaþia serviciilor medicale de care au beneficiat asiguraþii cãrora li s-a prescris concediu medical

Medicii de familie din Neamþ au obligaþia de a raporta lunar Casei de Asigurãri de Sãnãtate (CAS) Neamþ o situaþie cît mai exactã privind serviciile medicale de care au beneficiat asiguraþii cãrora li s-a prescris concediu medical. Mai exact, pentru consultaþiile care s-au finalizat cu eliberarea certificatului de concediu medical, medicii de familie trebuie sã raporteze numele ºi prenumele asiguratului, adresa exactã a acestuia, localitatea unde domiciliazã, codul numeric personal al asiguratului, diagnosticul pus în urma consultaþiei, data cînd a fost efectuatã aceasta, data de început ºi de sfîrºit a concediului medical etc. De asemenea, mai trebuie menþionat tipul concediului medical, dacã boala cu care a fost diagnosticat asiguratul este acutã, contagioasã sau reprezintã o urgenþã chirurgicalã, dacã i s-a prescris reþetã sau nu. Toate aceste amãnunte referitoare la asiguratul cãruia i s-a eliberat concediu medical trebuie sã aparã într-o machetã specialã conceputã de cãtre reprezentanþii CAS Neamþ.
ÃŽn acest fel, conducerea instituþiei nemþene vrea sã controleze cît mai bine legalitatea acordãrii concediilor medicale. De altfel, în momentul de faþã, CAS Neamþ este singura din þarã care a solicitat medicilor de familie o raportare atît de amãnunþitã a situaþiei concediilor medicale. Mai trebuie raportate la fel de amãnunþit datele referitoare la asiguraþii diagnosticaþi cu una dintre cele patru tipuri de boli cronice protejate din punct de vedere al alocãrii fondurilor (hepatitã cronicã, poliartritã reumatoidã, stãri post-transplant, boli psihice). Chiar dacã o parte dintre medicii de familie nemþeni au fost lezaþi de aceastã solicitare a conducerii CAS Neamþ, considerînd cã este vorba despre un efort în plus, medicul Filip Panait, preºedintele Asociaþiei Profesionale a Medicilor de Familie, a recunoscut cã „solicitarea nu este ilegalã ºi este oportun sã se ºtie cîte consultaþii face un medic într-o lunã, atît timp cît banii primiþi sînt în funcþie de prestaþiile efectuate ºi nu de numãrul de asiguraþi“.
„Þin sã precizez cã raportãrile amãnunþite pe care le-am solicitat medicilor de familie sînt valabile numai pentru consultaþiile care au ca finalitate eliberarea unui certificat de concediu medical. ÃŽn ceea ce priveºte raportarea pacienþilor cu boli cronice protejate, aceasta are drept scop alocarea de fonduri suficiente pentru respectivii bolnavi. Pe de altã parte este bine sã se ºtie care sînt medicii care au în evidenþã asiguraþi cu astfel de boli“, a declarat jurista Daniela Soroceanu, director general al CAS Neamþ.

Articol afisat de 1882 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective