Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 9 Martie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Calitatea produselor agroalimentare lasã de dorit

Mai mulþi producãtori particulari din Piaþa Agroalimentarã Centralã din Piatra Neamþ, dar ºi din hala din Tîrgu Neamþ au fost gãsiþi de inspectorii Direcþiei Sanitare Veterinare avînd la comercializare alimente cu modificãri organoleptice. În afara celor opt verificãri fãcute în piaþa pietreanã ºi hala tîrgnemþeanã, inspectorii sanitar-veterinari au mai efectuat, în ultima sãptãmînã, 54 de controale tematice, în vizor fiind luaþi cei care depoziteazã, pãstreazã, transportã ºi verificã produse de origine animalã ºi non-animalã, dar ºi fermele ºi tîrgurile de animale. Constantin Lipan, director adjunct al Direcþiei Sanitare Veterinare Neamþ, a declarat cã, dintre verificãrile fãcute, 8 au fost în pieþe, 4 - în depozite, 15 - în societãþi comerciale, 15 - în unitãþi de alimentaþie publicã, 4 - în unitãþi de procesare, iar 16 - în alte unitãþi. Specialiºtii au constatat cã în unele puncte de desfacere a produselor alimentare lipseau documentele care atestã calitatea ºi salubritatea produselor existente. Între societãþile la care au fost descoperite nereguli se numãrã cîteva unitãþi de industrie alimentarã, la care s-a descoperit cã nu se asigurau cerinþele de amenajare, dotare ºi flux tehnologic. De asemenea, la SC Magirus ºi la Laguna se încãlcau cerinþele de igienã în spaþiile de depozitare, une;e produse alimentare erau marcate deficitar ºi nu erau asigurate anumite documente. La Mesina, din aceeaºi localitate, se comercializau produse de patiserie cu termen de valabilitate depãºit, iar în Brusturi, la SC Landa SRL, erau puse în vînzare preparate din carne cu modificãri organoleptice.
ªi producãtorii particulari care vin în pieþele din Piatra Neamþ au fost prinºi pe picior greºit, unii dintre aceºtia punînd în vînzare produse lactate cu modificãri organoleptice, cu impuritãþi sau falsificate.
Reprezentanþii DSV au gãsit, în oborul Girov, mai mulþi proprietari particulari care transportaserã animale cu mijloace neautorizate, necorespunzãtoare cerinþelor de protecþie a animalelor.
Pentru deficienþele constatate, inspectorii au confiscat, în perioada 27 februarie - 3 martie, din Piaþa Centralã din Piatra Neamþ, produse lactate în valoare de 800.000 de lei. SC Landa SRL Brusturi a fost lãsatã fãrã preparate din carne de 900.000 de lei, iar Mesina SRL - fãrã opt kilograme de produse de patiserie. ÃŽntre produsele confiscate au fost ºi 7 kilograme de carne „recoltate“ din hala agroalimentarã din Tîrgu Neamþ. De asemenea, au fost sancþionaþi cu amenzi contravenþionale, conform HG 984/2005, Vasile Pantazi, Vasile Munteanu ºi Florica Macovei, toþi din Girov, cu cîte ºase milioane de lei fiecare, Maria Andrica, din Rãzboieni, cu aceeaºi sumã, iar societatea Magirus SRL Piatra Neamþ, cu zece milioane de lei.

Articol afisat de 1871 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona ÞÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective