Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 10 Martie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

„Legion Siculis“, antrenamente în Cheile Bicazului

• „maghiarii se antreneazã în Cheile Bicazului ºi ai noºtri dorm pe ei“, a declarat, ieri, Dumitru Badea • PRM Neamþ va trimite 5 autocare cu militanþi ai partidului, pentru a completa numãrul de români adevãraþi, la adunarea Secuimii de la Odorheiul Secuiesc •

Din informaþiile publicate, ieri, într-un cotidian central, dar ºi dintr-o declaraþie a vicepreºedintelui Consiliului Judeþean Neamþ, Dumitru Badea, reiese cã în localitatea Bicaz Chei, ori în zonele învecinate ar funcþiona sau s-ar antrena membri ai unei structuri paramilitare „Legion Siculis“ (Legiunea Secuieascã). Aceastã organizaþie, înfiinþatã în 2002, într-un oraº din Ungaria, are un caracter de miliþie în care „ordinul se executã, nu se discutã“. Adepþii autonomiei secuimii din România spun cã „Legion Siculis“ ar fi unealta prin care maghiarii îºi vor obþine dezideratele ce þin de aceastã formaþiune din România. Toate aceste informaþii ies la ivealã, acum, cu numai 6 zile înainte de marea întîlnire a secuilor de la Odorheiul Secuiesc, loc ºi datã la care Consiliul Naþional al Secuimii este aºteptat sã proclame autonomia Þinutului Secuiesc.
„Sînt organizaþii paramilitare ale maghiarilor în România. ªi în Neamþ sînt astfel de baze de pregãtire a acestora. Cred cã pe la Bicaz Chei, pe acolo. Maghiarii se antreneazã ºi ai noºtri dorm pe ei“, a declarat, ieri, Dumitru Badea, preºedintele PRM Neamþ.
ÃŽntrebat de numãrul cetãþenilor maghiari care locuiesc în comuna pe care o pãstoreºte, primarul localitãþii Bicaz Chei a menþionat cã „poate o fi vreunul rãtãcit, dar nu cred“. Ipoteza prezenþei organizaþiilor paramilitare l-a fãcut pe primarul Gheorghe Oniga sã pufneascã-n rîs. Un „nu comentãm“ am primit ºi de la purtãtorul de cuvînt al SRI. „Au apãrut multe informaþii în presã, dar noi nu facem nici un fel de comentariu“, a declarat Marius Bercaru, ofiþerul de presã al SRI.

Peremiºtii nemþeni, plecare în forþã la Odorheiul Secuiesc
Aproape 250 de militanþi, aparþinînd Organizaþiei Neamþ a Partidului România Mare, vor fi trimiºi de liderul acestora din Neamþ, Dumitru Badea, sã participe la adunarea secuimii, de pe 15 martie, de la Odorheiul Secuiesc. Pentru a stopa orice fel de manifestare împotriva statului român, ori a celor ce ar putea duce la solicitarea autonomiei Þinutului Secuiesc, Corneliu Vadim Tudor a solicitat ca organizaþiile judeþene ale partidului care îl conduce sã strîngã 100.000 de oameni la Odorheiul Secuiesc. Din partea organizaþiei de la Neamþ, vor fi încãrcate cu 5 autocare cu peremiºti care vor fi trimiºi la adunarea din Covasna.
Dumitru Badea, preºedintele PRM Neamþ, s-a arãtat neîncrezãtor în faptul cã maghiarii care se vor aduna, pe data de 15 martie, în centrul oraºului Odorheiul Secuiesc vor manifesta numai în amintirea zilei de 15 martie 1848 (revoluþia maghiarilor). „Ceea ce se preconizeazã sã se întîmple la acea adunare cred cã are legãturã cu autoproclamarea independenþei Þinutului Secuiesc care ar cuprinde judeþele Harghita, Covasna ºi Mureº. Doresc sã precizez cã ºi condiþiile necesare, pentru a se ajunge la acest deziderat vechi al secuilor, au fost create de oamenii de decizie din România. Eºecul în promovarea statutului minoritãþilor, degringolada din Alianþã ºi din PSD sau declaraþiile neclare ale preºedintelui Traian Bãsescu au creat condiþiile propice pentru ca secuii sã facã acest gest, pe data de 15 martie“, a declarat Dumitru Badea, preºedintele PRM Neamþ. El a mai adãugat cã preºedintele de la nivel naþional al formaþiunii politice, Corneliu Vadim Tudor, a solicitat sã fie declaratã ilegalã desfãºurarea acestei manifestãri, dar solicitarea nu a fost aprobatã. „Am cerut atît prefecþilor, cît ºi reprezentanþilor UDMR din administraþie sã se solidarizeze cu noi, dar nu am primit nici un rãspuns. Mai mult, Traian Bãsescu ar trebui sã sesizeze CSAT, deoarece este o problemã de siguranþã naþionalã. Pe liderul lor, Joszef Csapo, l-am cunoscut pe cînd eram senator. El venea foarte des cu propuneri legislative în acest sens, de creare a unui stat autonom secuiesc. Atunci, acest Csapo era condamnat ºi de UDMR, dar, mai nou, s-au fãcut ca o apã ºi un pãmînt toþi “, a adãugat Dumitru Badea.

Articol afisat de 2389 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Alex NECHITA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective