Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 10 Martie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Investiþii la Centrul pentru Persoane cu Handicap Pãstrãveni

Investiþii la Centrul pentru Persoane cu Handicap Pãstrãveni

Seria investiþiilor derulate la Pãstrãveni dupã 1990 continuã ºi în 2006. De data aceasta va fi reabilitatã, cu o contribuþie localã dar ºi cu sprijinul partenerilor germani, clãdirea veche a Centrului Pilot de Recuperare pentru Persoane cu Handicap de la Pãstrãveni.
„Anul acesta vom reabilita la Pãstrãveni ºi clãdirea veche. Lucrarea a fost prinsã în bugetul nostru, ºi, cu o contribuþie a noastrã, a Consiliului Judeþean ºi a pãrþii germane, vom reabilita clãdirea veche, transformînd-o în garsoniere de tip familial pentru o parte din tinerii de acolo. De asemenea, tot în aceastã clãdire, vom mai dezvolta un atelier sau douã pe specificul acestor tineri cu handicap. Valoarea lucrãrilor se va ridica la peste 10 miliarde lei, din care jumãtate va suporta judeþul, iar restul - dotarea ºi manopera pentru amenajãri - va fi suportatã de partea germanã. Primele demersuri pentru realizarea acestui proiect au fost deja fãcute ºi ne vom întîlni la Pãstrãveni cu specialiºtii germani pe data de 18 martie, sã vedem concret, la faþa locului, dacã ceea ce am gîndit corespunde cu ceea ce avem pe teren. Pe 21 martie vom avea la Pãstrãveni ºedinþa de Curatoriu la care va participa toatã delegaþia din Germania. Vom definitiva, atunci, aceastã chestiune în aºa fel încît, sperãm noi, anul acesta sau poate începutul anului viitor sã ne gãseascã cu activitatea de la Pãstrãveni rezolvatã în totalitate“, a declarat Mihai Hanganu, directorul Direcþiei de Asistenþã Socialã ºi Protecþia Copilului Neamþ.
Centrul de la Pãstrãveni a apãrut pe 1 octombrie 1966, cînd, printr-un ordin al Consiliului Popular regional Bacãu, a fost înfiinþat Cãminul-spital pentru copii deficienþi nerecuperabili. În aprilie 1991, aceastã instituþie a fost vizitatã de Barbara Stamm, pe atunci ministru secretar de stat al landului Bavaria. Aceastã vizitã s-a concretizat, în 1995, printr-o primã investiþie fãcutã de fundaþia germanã Bayerischekinderhife Rumanien, destinate construirii unui nou pavilion. A fost prima investiþie dintr-o serie care au conturat, la Pãstrãveni, unul din cele mai bine dotate centre de asistenþã ºi îngrijire a persoanelor cu handicap sever din România.
„Conform strategiei pe care am stabilit-o cu partea germanã, care a construit ºi a dezvoltat centrul de la Pãstrãveni, acesta va rãmîne o locaþie permanentã pentru cei care au crescut de copii acolo. ÃŽn acest centru trãiesc 180 de tineri - mai sînt ºi cîþiva copii, dar peste un an-doi toþi vor avea peste 18 ani. Tinerii sînt integraþi în activitatea de terapie ocupaþionalã - participã la activitãþi din ferma vegetalã, din ferma zootehnicã, din atelierele pe care le avem acolo, iar în continuare le vom asigura condiþiile de trai de tip familial“, a adãugat directorul Mihai Hanganu.
Centrul Pilot de Recuperare a Persoanelor cu Handicap Pãstrãveni s-a reorganizat ºi a trecut, în cursul anului trecut, în subordinea Consiliului Judeþean Neamþ.

Articol afisat de 3258 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Domnica VASILIU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective