Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 11 Martie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
FEUDA LUI POPESCU

FEUDA LUI POPESCU

• Lucian popescu, ºeful ARR Neamþ a „tocat“, în interes propriu, 800 de milioane din cotizaþiile taximetriºtilor afiliaþi la Camerei Naþionale a Taximetriºtilor • actele contabile ale CNT aratã cã acesta a fãcut o „cumpãrãturi“ din banii Camerei ºi ºi-a „alimentat“ propriile firme • Ioan Lãzãroaia, liderul ANPOTR Neamþ, susþine cã va face o plîngere penalã pentru abuz • Lucian Popescu crede cã aceste dezvãluiri sînt tardive •

Lucian Popescu, ºeful ARR Neamþ, a intrat din nou în atenþia opiniei publice, foºtii sãi colegi de la Camera Naþionalã a Taximetriºtilor (CNT), filiala Neamþ, al cãrei preºedinte a fost, scoþînd la ivealã o serie de documente contabile care ar arãta cã modul în care acesta a înþeles sã „administreze“ banii asociaþiei a fost oneros. Acuze i-a adus ºi Ioan Lãzãroaia, preºedintele Asociaþiei Naþionale a Patronatului Operatorilor de Transport în Regim de Taxi (ANPOTR) Neamþ. Acesta a declarat cã ºeful ARR nu vrea sã recunoascã recomandãrile pentru licenþe emise de forul pe care îl conduce, deºi este abilitat prin lege sã emitã actele necesare taximetriºtilor.

Cizmuliþe pentru copii, vatã, detergent, casete video, zahãr, whisky, ºerveþele umede pentru copii, tîrnãcoape ºi flexuri... din banii Camerei

Lucian Popescu (foto) este acuzat de fostul prim-vicepreºedinte al CNT, Dumitru Rusu, cã majoritatea cheltuielilor din banii strînºi la Camerã, din cotizaþiile taximetriºtilor, au fost fãcute pentru nevoile sale personale. Din actele contabile prezentate de Dumitru Rusu, cel care a solicitat verificãrea financiar-contabilã, rezultã cã, pentru plata benzinei consumate pe deplasãri, cumpãrãturile fãcute la Metro, de la propria firmã, ori altele, Lucian Popescu a cheltuit, din banii CNT, peste 766 de milioane de lei, în perioada februarie 2004-septembrie 2005.
Astfel, benzina pe care a consumat-o Lucian Popescu, ori soþia sa, Daniela, pentru deplasãrile efectuate în intervalul de timp amintit, în diferite localitãþi ale þãrii, a costat 134,410 milioane de lei. La o medie de cost a unui litru de benzinã de 30.000 de lei, rezultã cã au fost consumaþi aproape 4.500 litri.
Din cei 766 milioane de lei, actele contabile aratã cã 170.354.000 de lei au fost cheltuiþi de Lucian Popescu pentru a achiziþiona - de la Metro, ori de la alþi furnizori - materiale de construcþii ºi alte mãrfuri care nu prea aveau ce cãuta în dulapurile Camerei Taximetriºtilor. Pe facturile de la Metro apar un aparat de sudurã, un topor, o greblã, o cazma, un foarfece de curãþat via etc. O altã facturã, de la acelaºi complex comercial, aratã cã au mai fost cumpãrate cizmuliþe pentru copii, vatã, detergent, casete video, zahãr, whisky, ºerveþele umede pentru copii, dar ºi tîrnãcoape, flexuri etc. Mai mult, avînd în vedere cã sediul CNT era într-o clãdire cu trei etaje, lîngã sediul Poliþiei Municipiului, prim-vicepreºedintele CNT nu-ºi explicã pentru ce au fost cumpãrate, din banii Camerei, materiale de construcþii precum tub alamã, nisip, var, ciment, plasã pentru gard, stîlpi pentru gard, care ar fi necesare într-o gospodãrie, iar nu pentru un sediu situat într-un imobil tip bloc. Pe aceastã listã mai sînt trecute ºi cîteva cheltuieli efectuate pentru achiziþionarea de fotografii - în valoare de cîteva milioane, ca ºi a douã telefoane mobile de peste 25 de milioane de lei. De menþionat este ºi faptul cã, pentru majoritatea celor achiziþionate, nu existã acte.
De parcã nu ar fi fost suficient, Lucian Popescu a fãcut o bogatã „infuzie“ de fonduri în cele douã firme pe care le deþinea - Niela Com SRL ºi CTT SRL - bineînþeles, din banii Camerei Taximetriºtilor. „A cumpãrat, din banii CNT, materiale de la Niela ºi de la CTT, firme care erau tot ale lui“, a relatat Dimitru Rusu. Astfel, CNT a achiziþionat, de la cele douã societãþi, materiale în valoare de 249,188 de milioane de lei, printre care se regãsesc ºi obiecte precum scaune, mochetã, rechizite, imprimante, telefoane, calculatoare, dulapuri ºi un interfon de 14 milioane de lei. Alte exemple semnificative sînt cumpãrarea unui calendar de la Niela sau de la CTT cu 3,4 milioane de lei, a unor „rezerve de cuburi“ în valoare de 1,5 milioane, a unui interfon cu tot cu cablu - de 16 milioane de lei, iar lista poate continua.
Tot din banii CNT, Lucian Popescu a achitat chiria, gazul metan ºi alte utilitãþi pentru barul ºi sediul firmei pe care le patrona. ÃŽn perioada 28 iulie 2004-17 mai 2005, firmele ºefului ARR au „înghiþit“, cu utilitãþile, 202,319 milioane de lei.

Plîngere penalã
Ioan Lãzãroaia, preºedintele ANPORT Neamþ, a subliniat, ieri, cã va face o plîngere penalã împotriva ºefului ARR, Lucian Popescu, pe care îl acuzã de abuz, în sensul cã nu þine cont de lege ºi nu recunoaºte o serie de acte emise de asociaþia abilitatã în Neamþ sã elibereze recomandãrile necesare taximetriºtilor, pentru a-ºi putea obþine licenþa. „Domnul Popescu, ca ºef al ARR Neamþ, nu vrea sã þinã cont de recomandãrile emise de noi, chiar dacã a fost informat de ºefii lui de la Bucureºti. ÃŽn acelaºi timp, el þine cont de recomandãrile unei alte asociaþii care nu are dreptul sã le emitã, condusã de fostul lider al ANPOTR, Aurel Conþu. A existat un schimb de adrese oficiale între noi ºi ARR Neamþ, dar nici dupã ce am scris la forul tutelar de la Bucureºti - iar reprezentanþii acestuia au transmis la agenþia Neamþ cã pot þine cont de recomandãrile emise de noi - Lucian Popescu tot nu vrea sã ne ia în considerare actele emise“, a declarat Ioan Lãzãroaia.
Lucian Popescu nu a dorit sã comenteze acuzaþiilor care i se aduc. Despre cheltuielile la care face referire Dumitru Rusu, ºeful ARR a menþionat cã gestul sãu este tardiv: „De ce nu m-a acuzat cînd lucram împreunã la Camerã, în condiþiile în care el era cel care semna raportul de audit ºi actele contabile? M-au acuzat cã am delapidat 3 miliarde de lei, iar expertul plãtit de ei a demonstrat cã nu poate fi vorba de aºa ceva. Cît despre recomandãrile emise de ANPOTR Neamþ, eu le-am explicat atît verbal, cît ºi în scris acelor oameni cã, în þara asta, trebuie respectatã legea. Ei cred cã dacã au o hotãrîre judecãtoreascã irevocabilã pot face ce doresc. ARR Neamþ nu are personalitate juridicã ºi nu poate þine cont de aceste recomandãri decît dacã sînt aprobate de conducerea centralã“, a menþionat Lucian Popescu.

Articol afisat de 1874 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Alex NECHITA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective