Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 13 Martie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Administraþia localã, la pas, spre Europa

Administraþia localã, la pas, spre Europa

• la Primãria ºi Consiliul Local Girov, apele par a fi destul de tulburi • sau au fost •„discuþiile“ între aleºii comunitãþii se sfîrºesc cu un noian de reclamaþii fãcute Poliþiei, Parchetului etc. •

Comuna Girov are tot ce-i trebuie pentru dezvoltare: o poziþie deosebitã, aproape de municipiul reºedinþã de judeþ, un început de dezvoltare chiar industrialã, oameni harnici, infrastructurã pentru o agriculturã modernã etc. Evident, în compensaþie cu aceste lucruri bune, Girovul are ºi administraþie localã. Cum lucreazã ea pentru binele comunei, cîtã „armonie“ ºi „bunã înþelegere“ existã între aleºii locali, cît de mult îl iubesc pe primar chiar colegii sãi de partid, consilieri sau viceprimar în egalã mãsurã, vã vom prezenta în cele ce urmeazã. O sã puteþi citi mai multe documente, fãrã nici un fel de comentariu din partea noastrã. Ele dovedesc, mai mult decît orice altceva, cã avem o administraþie localã pregãtitã sã adere la Uniunea Europeanã. Menþionãm cã am pãstrat exact formularea ºi „noutãþile“ ortografice din texte.

Poliþia - incompetentã la... înjurãturi
Scrisoare a primarului Comunei Girov, Olaru Vasile, cãtre postul de poliþie local.
Domnule ºef de post, pe data de 30.03.2005, ora 9.30 m-a sunat la telefon din biroul viceprimarului domnul Burlacu Florin care a adus injurii la persoana mea ºi cuvinte obscene de genul: sã-i belesc p..a; te bag în p...a mãti animalule ºi alte cuvinte penitoare la adresa persoanei mele.
De faþã cu domnul Burlacu Florin, în biroul dumnealui era cetãþeanul Ciofoaea Iulian din satul Popeºti, iar în biroul meu erau cetãþenii Manolicã Gh.Ion ºi Manolicã Gh. Dumitru care au auzit tot ce s-a discutat.
Vã rog sã luaþi mãsuri în conformitate cu legislaþia în vigoare.

Rãspunsul: pentru înjurãturi, la „trebonal,monºer“!
La scrisoarea dvs. adresatã spre soluþionare acestui organ de poliþie, unde reclamaþi cã în data de 30-03-2005 Dl. Burlacu Florin, în timp ce eraþi la birou, în interes de serviciu, prin telefon va adresat cuvinte jicnitoare, a adus insultã ºi calomnie la adresa persoanei dvs. vã îndrumãm ca pentru soluþionare ºi dispunerea mãsurilor sã vã adresaþi instanþei de judecatã a judecãtoriei Piatra Neamþ, organ competent spre soluþionare a faptelor de insultã ºi calomnie. Ag. ºef.adj. Diaconiþa Dumitru

Atentat la siguranþa naþionalã la Girov! Parchetul de pe lîngã Judecãtoria Piatra Neamþ. Rezoluþie, anul 2005, luna iulie, ziua 20
Avînd spre soluþionare dosarul privind pe Olaru Vasile-cercetat pentru sãvîrºirea infracþiunii prev. de art.248 C. penal, constat: Burlacu Florin - viceprimar al comunei Girov, solicitã prin sesizãrile formulate la data de 17.03.2005 ºi respectiv 27.03.2005, a se efectua cercetãri împotriva lui Olaru Vasile - primar al comunei Girov, pentru sãvîrºirea infracþiunii de abuz în serviciu ºi pentru sãvîrºirea infracþiunii privind siguranþa naþionalã.
Deoarece în anul 2004 la primãria Girov s-au semnalat mai multe nereguli ºi suspiciuni cu privire la modul în care angajaþii îºi efectuau serviciul, s-a luat hotãrîrea de a se instala un sistem de supraveghere video, în instituþie. Urma ca lucrãrile sã se efectueze odatã cu instalarea de telefoane ºi calculatoare din unitate. În acest sens s-a încheiat un tabel nominal cu funcþionarii din cadrul Primãriei care doresc a se monta acest sistem. S-au selectat ofertele prezentate de mai multe societãþi pentru achiziþionarea lucrãrii ºi s-au înaintat oferte cãtre SC CSC Open System SRL ºi SC Xtranet SRL, SC Websys SRL Piatra Neamþ. Deoarece SC CSC Open System SRL avea preþuri mai mici, a fost aleasã pentru a se încheia procesul-verbal de prestãri servicii nr.126/30.11.2004-31010.20 Euro plus TVA.(...)
În luna februarie 2005 s-a hotãrît instalarea unei camere video în biroul viceprimarului Burlacu Florin. S-a apelat la aceeaºi societate ºi s-a achitat suma de 11.792.025 lei cu ordin de platã. S-a verificat sistemul de supraveghere ºi s-a constatat cã înregistrãrile sunt video, nu ºi audio. S-a constatat cã, camera video din biroul reclamantului are ºi mufa pentru înregistrãri audio dar, nu sîn fãcute ºi conexiunile la sistemul de stocare de date. (...)
Faþã de aspectele de mai sus, conform art.228 al.6 C.pr. penalã ºi art.10 c.pr. penalã confirm propunerea de a nu se începe urmãrirea penalã faþã de Olaru Vasile (...).
Cheltuielile judiciare ocazionate vor fi suportate de stat.

Avutul public, prejudiciat în concediu!
Parchetul de pe lîngã Judecatoria Piatra Neamþ (...)
Avînd spre soluþionare dosarul privind pe Olaru Vasile - cercetat pentru sãvîrºirea infracþiunii de abuz în contra intereselor publice (...) expun urmãtoarele: persoanele vãtãmate Ruginã Vasile ºi Tache Constanton - consilieri în cadrul Consiliului local al comunei Girov, judeþul Neamþ, l-a reclamat pe Olaru Vasile - primar al comunei Girov, pentru faptul cã la data de 25.07.2005 nu a comunicat convocatorul pentru ºedinþa ordinarã pe luna iulie 2005, deoarece a plecat în concediu de odihnã, situaþie ce a creat prejudiciu avutului public. Din probatoriul administrat în cauzã a reieºit cã într-adevãr în luna iulie 2005, primarul Olaru Vasile a beneficiat de 1 zi de concediu ºi a convocat ºedinþa de consiliu local la data de 03.08.2005. Concediul de odihnã a fost aprobat de prefectul judeþului Neamþ , care însã a revenit imediat asupra deciziei luate, cerîndu-i primarului sã se întoarcã la lucru ºi sã dispunã convocarea ºedinþei de consiliu, lucru care s-a ºi realizat. Faþã de cele prezentate, apreciem cã în cauzã nu se poate reþine vinovãþia lui Olaru Vasile. (...)
Cheltuielie judiciare în valoare de 15 RON rãmîn în sarcina statului.

Ce ºi pentru cine lucreazã vicele?
Cãtre domnul Burlacu Vasile.
Prin prezenta se revine la adresele nr. 6325/10.08.2005 ºi 2360/26.03.2005 prin care vi s-a solicitat sã precizaþi la sfîrºitul programului, zilnic, activitatea ºi munca pe care a-ºi prestat-o, lucru pe care nu îl faceþi, deºi în bataie de joc depuneaþi la registraturã un „fluturaº“ prin care arãtaþi cã munca era conformã cu dispoziþia datã de primar, ºi care dupã cîteva zile a încetat sã aparã. Din acest motiv, dar ºi pentru a face dovada justificãrii încasãrii salariilor de la aceastã primãrie de cãtre dumneavoastrã (?!), vã solicit încã odatã depunerea rapoartelor cu activitatea zilnicã pe care o practicaþi. ÃŽn caz contrar voi cere din nou analizarea la modul cel mai concret a activitãþii dumneavoastrã în cadrul Consiliului Local. Faceþi parte din aparatul executiv al primãriei, acest lucru implicã munca în colectiv prin consultare ºi colaborare ºi vã rog sã vã conformaþi.
Primar Olaru Vasile.

Partidul se mirã ºi face ordine!
Raport cu privire la unele aspecte ale activitãþii Biroului Permanent Local PNL al comunei Girov
1. Chiar de la ºedinþa de constituire a Consiliului local al comunei Girov au apãrut neînþelegeri între o parte dintre consilierii locali, în frunte cu Ruginã Vasile ºi primarul ales, menþionîndu-se cã acesta din urmã „se opune preluãrii Consiliului local de cãtre PNL Girov“. (...) S-a ajuns pînã acolo încît viceprimarul sesizeazã Parchetul solicitînd efectuarea de cercetãri împotriva primarului comunei Girov, pentru sãvîrºirea infracþiunii de abuz în serviciu ºi pentru sãvîrºirea infracþiunii privind siguranþa naþionalã. (...)
2. Grupul de consilieri locali PNL-PD coalizeazã cu cei de la PRM ºi contestã Hotãrîrea Consiliului local al comunei Girov prin care s-a aprobat achiziþionarea unui buldoexcavator, proiect iniþiat de primarul Olaru Vasile. Motivaþia acestei atitudini este cel puþin hilarã dac ã nu aberantã ºi anume: „Aprobarea proiectului este nelegalã, întrucît documentaþia este extrem de sãrãcã (...), interesul pentru achiziþia acestui utilaj fiind ocult ºi obscur“. Deci consilierii Alianþei D.A. PNL plus PD se aliazã cu cei de la PRM împotriva unei hotãrîri pe care Prefectura a validat-o ca fiind temenicã ºi legalã.
3. Biroul Permanent Local PNL Girov adoptã Hotãrîrea nr. 7 din 30.06.2005 prin care „se retrage definitiv sprijinul politic pentru domnul Vasile Olaru, primar al comunei Girov ºi constatã cã, în fapt, nu este membru al PNL, (...) motivînd cã susnumitul s-ar fi înscris în Partidul Umanist Român, pe data de 1 februarie 2004. (...)
Se pun douã întrebãri:
1. Dacã au considerat cã nu este membru al PNL, cum de l-au propus sã candideze la funcþia de primar din partea acestei formaþiuni politice?!
2.Cînd au minþit, atunci cînd l-au propus sã candideze din partea PNL sau acum, cînd au emis Hotãrîrea la care m-am referit mai sus prin care considerã cã Olaru Vasile nu este membru PNL. Apreciez cã o asemenea atitudine a unui BPL nu poate fi toleratã.(...)
Semneazã deputat Vasile Pruteanu, coordonator zonal.

Acte asemãnãtoare emanate de la Girov mai existã cît pentru o piesã de teatru absurd. Probabil cã în alte primãrii lucrurile nu stau cu mult mai bine. Dacã aveþi asemenea acte, nu ezitaþi sã ne contactaþi. E bine sã ºtim cum ne pregãtim pentru... Uniunea Europeanã.

Articol afisat de 2662 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Valentin BÃLÃNESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective