Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 13 Martie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Cîini roºii ciuruiþi în Groapã

Cîini roºii ciuruiþi în Groapã

• campioana de toamnã, Dinamo, a fost învinsã la scor de penultima clasatã, Oþelul Galaþi, chiar la Bucureºti • gãlãþeanul Stan a marcat o triplã care a adus a doua victorie în campionat o formaþiei de la Dunãre •

Dinamo Bucureºti, campioana de toamnã a Diviziei A, a fost învinsã cu scorul de 3-0 (2-0), pe teren propriu, de penultima clasatã, Oþelul Galaþi, sîmbãtã seara, în etapa a 16-a. Toate golurile oaspeþilor au fost marcate de atacantul Daniel Stan ('12, '36 - penalty,'60), adus în aceastã iarnã de la FC Bihor. Scorul putea fi ºi mai mare însã lipsa de luciditate a oaspeþilor în faþa porþii a micºorat proporþiile dezastrului. Oþelul a jucat cu ambiþie ºi cu dorinþa de a arãta cã locul în clasament este unul nemeritat. „Pe Dinamo vreau sã o mai bat o datã la Bucureºti“, spunea înaintea jocului antrenorul celor de la Oþelul Galaþi, Petre Grigoraº, care în tur cîºtiga cu 1-0, pe cînd antrena Farul Constanþa. Rezultatul dezastruos ar putea fi explicat ºi de faptul cã în ultimele luni clubul dinamovist a trecut printr-o serie de frãmîntãri puternice. A venit Ioan Becali, a plecat Ioan Andone ºi a venit Esteban Vigo. A plecat apoi Ioan Becali cu tot cu Vigo ºi a fost adus Ion Marin. Au fost aduºi jucãtori cu nume, Dãnciulescu, Cristi Munteanu, Cãtãlin Munteanu, Alexa, Bãrcãuan, ºi totuºi Dinamo a jucat lamentabil împotriva unei echipe care a schimbat mulþi jucãtori ºi care cîºtigase pînã sîmbãtã doar un meci, la Iaºi.
Primul gol a venit repede, în minutul 12, cînd Vlad Munteanu s-a fãcut de rîs în tuºa stîngã, iar adversarul sãu a centrat puternic în careu, de unde Daniel Stan a ºutat imparabil sub barã. Era 0-1 ºi se prefigura o surprizã, deºi unii au crezut cã e doar un foc de paie. Dinamo nu a reuºit sã pun presiune realã pe careul oaspeþilor ºi a încasat al doilea gol în minutul 36, cînd acelaºi Stan a marcat din penalty. Gazdele au atacat haotic apoi, însã ineficace. S-au ratat ocazii monumentale, dar cele mai multe le-au avut gãlãþenii. Partida a luat sfîrºit în minutul 60. Daniel Stan l-a executat sec pe Cristi Munteanu dupã o cursã de peste 30 de metri ºi apoi a pãrãsit terenul uºor accidentat. Poate cã victoria aceasta ar fi fost a dinamoviºtilor, dacã Ion Marin, antrenorul bucureºtenilor, l-ar fi luat cu el pe acest Daniel Stan, jucãtorul provenind tocmai de la FC Bihor, echipa pe care a antrenat-o înainte de a-l înlocui pe Andone. „Este o înfrîngere ruºinoasã pentru Dinamo. Astãzi nimic nu a funcþionat. Am întîlnit o echipã care a alergat mai mult ºi ºi-a dorit mai mult victoria. ÃŽn opt zile nu puteam sã fac prea multe“, a declarat Ion Marin. „Este o victorie de domeniul fantasticului. Nu mã aºteptam ca Dinamo sã joace aºa de slab“, a afirmat ºi Grigoraº, care radia de fericire. De menþionat cã în tur Dinamo a cîºtigat la Galaþi cu 4-1.

Hagi, aclamat la Iaºi
Gheorghe Hagi a ajuns sîmbãtã la Iaºi, iar moldovenii nu putea sã îi facã decît o primire de galã, scandîndu-i numele la scenã deschisã. Mai mult, galeria gazdelor l-a chemat la salut, fostul internaþional conformîndu-se. Stadionul era aproape plin, iar Hagi a fost aclamat ºi solicitat pentru a acorda autografe pe tricouri cu numãrul 10 al echipei naþionale a României sau pe postere care îl înfãþiºeazã pe vremea cînd juca fotbal. Hagi n-a refuzat pe nimeni. Toate acestea pentru cã în cariera de jucãtor a fãcut mereu cunoscut numele României ºi a ºtiut mereu cã nu reprezintã doar echipa de club din Spania, Italia sau Turcia, ci ºi România.
Jocul de la Iaºi s-a dorit amînat de gazde, care ºtiau cã terenul nu va fi nici pe departe unul bun pentru un meci frumos. Liga Profesionistã de Fotbal a respins cererea ieºenilor ºi jocul a fost unul „mocirlos“. Fotbaliºtii au pãrãsit terenul cu noroi în cap ºi cu gîndul la Cipru ºi Italia, acolo unde ºi-au efectuat stagiunile de pregãtire din pauza competiþionalã. Rezultatul a fost decis de reuºita lui Mansour, care în minutul 22 a punctat pentru 0-1, la o fazã la care Bãlace a ºutat, iar africanul a deviat în poartã. ÃŽn celelalte partide disputate vineri ºi sîmbãtã în Divizia A s-au înregistrat urmãtoarele rezultate: Farul Constanþa - Pandurii Tîrgu Jiu 1-0 (gol Liviu Mihai, în minutul 4); CFR Ecomax Cluj - Sportul Studenþesc Bucureºti 0-0. Duminicã, Gloria Bistriþa a remizat cu Jiul Petroºani, scor 0-0.
FOTO: Ionel Dãnciulescu, umbra celui care pleca spre China

Articol afisat de 1528 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective