Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Regionale 14 Martie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Risc major de inundaþii

• riscul producerii de inundaþii în acest an este mai ridicat decît în 2005, avertizeazã autoritãþile • capacitatea de absorbþie a solului este zero, avertizeazã directorul Apelor Române •

Premierul Cãlin Popescu-Tãriceanu le-a cerut, luni, prefecþilor, într-o videoconferinþã, sã ia toate mãsurile pentru a preveni efectele eventualelor inundaþii, avînd în vedere cã riscurile sînt mai crescute în acest an decît în 2005. Aceastã situaþie are drept cauze faptul cã 2005 a fost foarte ploios, iar solul este suprasaturat. Nivelul ridicat al pînzelor freatice riscã sã se combine cu creºteri de temperaturã.
„ÃŽn momentul de faþã, capacitatea de absorbþie a solului este zero“, a avertizat directorul Apelor Române, Mihail Mihailovici. El a atras atenþia, de asemenea, asupra situaþiei de pe Someºuri ºi Criºuri, unde ciclicitatea indicã pericolul producerii unor viituri, dar ºi pe Jiu.
Cu o situaþie gravã se confruntã autoritãþile ºi în ceea ce priveºte Dunãrea, în Munþii Pãdurea Neagrã înregistrîndu-se cele mai mari cantitãþi de zãpadã din ultimii 20 de ani.
Directorul Autoritãþii Naþionale de Meteorologie, Ion Sandu, a afirmat cã existã încã pericol de precipitaþii crescute în urmãtoarele zile în Oltenia, Muntenia ºi Dobrogea, iar temperaturile sînt în scãdere. În partea de vest, însã, se anunþã, începînd de luni seara, precipitaþii sub formã de zãpadã.
Cu începere din 20 martie, temperaturile vor creºte, ceea ce ar putea cauza unele probleme.
Directorul Institutului Naþional de Hidrologie ºi Gospodãrire a Apelor, Petre Stanciu, a anunþat cã a trimis avertizãri, în special cãtre Mehedinþi ºi Dolj, dar ºi cãtre Teleorman. În principiu, sînt aceleaºi localitãþi vizate ca ºi în perioada similarã a anului trecut, a spus el.
Ministrul administraþiei ºi internelor, Vasile Blaga, a informat cã, în judeþele Mehedinþi ºi Dolj, peste douã sute de persoane au fost evacuate, iar într-un numãr de 276 de localitãþi alimentarea cu energie electricã a fost întreruptã. Vasile Blaga a cerut comitetelor judeþene sã „intre în prizã“.
În judeþul Dolj existã un risc crescut în cele ºase comune situate în aval de acumularea de la Fîntînele, unde apele crescuserã cu un metru, au informat autoritãþile locale.
În acest judeþ toate cursurile de apã, în afarã de Jiu, sînt peste cota de inundaþii. Totodatã, existã 3.600 de hectare sub ape, 25 de localitãþi afectate, 406 de gospodãrii ºi aproape 100 de persoane evacuate.
În judeþul Mehedinþi, existã 22 de localitãþi afectate, din care trei sate izolate, 360 de gospodãrii inundate, 2.000 de hectare de teren sub ape ºi aproximativ 150 de persoane evacuate.
Primul-ministru le-a cerut prefecþilor din aceste zone sã se asigure cã oamenii din zonele de risc au fost avertizaþi, a recomandat ca evacuarea acestora sã se facã din timp, fãrã a se aºtepta atingerea cotelor critice. ªeful Executivului a subliniat necesitatea asigurãrii permanenþei în primãrii.

Articol afisat de 1717 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M.N.)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective