Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sanatate 14 Martie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Crucea Roºie cere o „perfuzie“ financiarã

• pentru a contribui la constituirea unui fond de rezervã al organizaþiei, nemþenii interesaþi pot contribui cu o sumã egalã cu 2% din impozitul pe salariu

Filiala Neamþ a Societãþii Naþionale de Cruce Roºie din România lanseazã, cãtre toþi nemþenii interesaþi, un apel de sprijin financiar. Astfel, conducerea Crucii Roºii Piatra Neamþ propune, celor care doresc, sã sponsorizeze aceastã instituþie cu o sumã reprezentînd 2% din impozitul pe salariu. Scopul final al acestei acþiuni este de a crea o rezervã financiarã la care sã se poatã apela în caz de necesitate. Cei interesaþi vor putea solicita, de la sediul Crucii Roºii Piatra Neamþ, un formular special de cerere privind destinaþia acestei sume, pe care vor trebui sã îl depunã la Direcþia de Finanþe, pînã pe 15 mai.
Crucea Roºie Românã este o organizaþie autonomã de ajutor voluntar, cu caracter umanitar. Aceasta a fost fondatã la 4 iulie 1876 ºi este afiliatã la Miºcarea Internaþionalã de Cruce Roºie ºi Semilunã Roºie.
În calitate de membrã a Comitetului pentru Situaþii de Urgenþã, coordonat de prefect, filiala Neamþ a Crucii Roºii are o serie de obligaþii privind pregãtirea pentru intervenþii în caz de dezastre ºi rãzboi, precum ºi în educarea ºi ajutarea persoanelor defavorizate. În acest sens, Crucea Roºie Neamþ a întreprins, în ultima perioadã, mai multe acþiuni umanitare. În parteneriat cu Primãria Roman, a înfiinþat un dispensar pentru sãraci, a donat ajutoare Spitalului Judeþean de Urgenþã Neamþ, Spitalului Gîdinþi, Spitalului Bicaz, Dispensarului Oºlobeni, Direcþiei pentru Protecþia Copilului Neamþ, Primãriei Farcaºa, sãtenilor din Izvoru Muntelui ºi din Pîngãraþi care au fost afectaþi de inundaþii în vara anului trecut. De asemenea, Crucea Roºie Neamþ a donat ajutoare în valoare de 30 de milioane unor persoane din comunele Rediu ºi Piatra ªoimului care au fost afectate de inundaþiile din 2005. Sinistraþii din Grinþieº au primit, anul trecut, ajutoare în valoare de 442,5 milioane de lei.
Se mai aflã în atenþia filialei Neamþ a Crucii Roºii, fiind ajutaþi sistematic, pensionarii cu venituri mici ºi alte categorii de persoane defavorizate.
Pentru a-ºi mãri capacitatea de depozitare a ajutoarelor, conducerea filialei Neamþ a Crucii Roºii intenþioneazã sã extindã o magazie pe care o are în dotare.
Activitatea Crucii Roºii nu este finanþatã de la bugetul de stat, ci se desfãºoarã pe bazã de voluntariat ºi, în mare parte, este susþinutã financiar de cãtre membri cotizanþi, donatori ºi sponsori.
Crucea Roºie Neamþ, al cãrei cod fiscal este 10975690, are deschis, la BCR Neamþ, contul RO77RNCB3700000307690006. Pentru relaþii suplimentare, cei interesaþi pot suna la telefon 237524 ºi pot vorbi cu directorul Florin Pîclea sau cu preºedintele Dumitru Iacob.

Articol afisat de 1824 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective