Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 16 Martie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Conducerea Casei de Asigurãri acuzatã de dispariþia unui medic

Conducerea Casei de Asigurãri acuzatã de dispariþia unui medic

• doctorul Filip Panait susþine cã dispariþia ºi posibila sinucidere a unui medic este strîns legatã de controlul ºi sancþiunea dispusã de CAS Neamþ

Doctorul Filip Panait, preºedintele Asociaþiei Profesionale ºi Patronale a Medicilor de Familie din Neamþ, solicitã Departamentului Naþional Anticorupþie, secþia Bacãu, efectuarea unui control sever la Casa de Asigurãri de Sãnãtate (CAS) Neamþ.
Acesta imputã conducerii CAS Neamþ cã efectueazã controale neanunþate la medicii de familie cu care se aflã în relaþie contractualã ºi, mai mult decît atît, echipele care vin sã verifice activitatea medicalã nu includ ºi reprezentanþi ai Direcþiei de Sãnãtate Publicã (DSP) Neamþ, respectiv ai Colegiului Medicilor Neamþ.
Mai mult decît atît, doctorul Filip Panait a susþinut cã medicul de familie Ioan Bosînceanu, care îºi desfãºura activitatea la Dispensarul Secuieni ºi a dispãrut fãrã urmã de la mijlocul lunii trecute, s-ar fi sinucis la scurt timp dupã ce a fost controlat de o echipã de la CAS Neamþ, care i-a imputat o sumã imensã de bani.
„Conducerea CAS Neamþ i-a retras medicului Bosînceanu suma de 40 de milioane de lei odatã pentru niºte nereguli constatate în activitatea acestuia. Disperat de acest fapt, mai ales cã are de þinut în facultate doi copii studenþi, omul ºi-a luat lumea în cap ºi s-a sinucis. Acum soþia sa, care lucreazã ca asistentã la cabinetul lui, nu poate recupera nici un ban de la CAS Neamþ, pe ultima perioadã lucratã ºi se aflã într-o situaþie dramaticã. ÃŽn consecinþã, Asociaþia Profesionalã a Medicilor de Familie din Neamþ, ne solidarizãm cu familia doctorului Bosînceanu ºi susþinem ca vinovaþii de tragedia acestuia, mai exact conducerea CAS Neamþ, sã rãspundã în faþa legii. Reprezentanþii CAS Neamþ încalcã flagrant legea ºi îºi permit sã meargã în control la medicii de familie fãrã a anunþa asta înainte ºi fãrã a fi însoþiþi de reprezentanþi ai DSP ºi ai Colegiului Medicilor“, afirmã medicul Filip Panait.

Trebuia sã returneze 38 de milioane
Medicul Ioan Bosînceanu a dispãrut de la domiciliu ºi nu a mai fost vãzut de nimeni de pe 17 februarie, cînd la un moment dat a petrecut ceva timp într-un local de alimentaþie publicã din localitatea Butnãreºti. ÃŽntrebatã ce opinie are în legãturã cu acuzele pe are medicul Filip Panait i le aduce în acest caz, jurista Daniela Soroceanu, ºefa CAS Neamþ, a declarat: „Regret sincer dispariþia medicului Bosînceanu, dar lucrurile nu au fost deloc aºa cum susþine doctorul Panait. Cu prilejul unui control efectuat de doi reprezentanþi ai CAS Neamþ în lua decembrie 2005, a ieºit la ivealã faptul cã doctorul Bosînceanu a raportat pe tot anul trecut doar 76 de consultaþii medicale, restul nefiind trecute în documentele medicale. ÃŽn schimb, medicul a încasat bani de la CAS Neamþ, pe activitate neefectuatã. ÃŽn consecinþã, doctorul Bosînceanu a fost înºtiinþat cã i se va retrage suma de 38 milioane de lei pe care i-a luat degeaba. ÃŽn procesul verbal întocmit ºi semnat ºi de domnia sa, medicul cu pricina îºi recunoaºte vina. Pentru cã era decembrie ºi urmau sãrbãtorile de iarnã, am hotãrît ca reþinerea banilor sã fie fãcutã în douã tranºe, în ianuarie ºi februarie. Dupã ce a dispãrut ºi s-au fãcut verificãri, s-a constatat cã pe 13 februarie, doctorul Bosînceanu a încheiat o convenþie de reciprocitate cu doctorul Viorel Goºman, care acum îi þine locul. Cît priveºte ilegalitatea controalelor CAS Neamþ, medicul Panait este în eroare. Chiar îl rog sã îmi arate textul legii care interzice CAS Neamþ sã efectueze controale sau împreunã cu cine are voie sã le facã. Mai mult decît atît, în contractul semnat anul trecut cu medicii de familie este stipulat faptul cã noi avem obligaþia de a le controla activitatea medicalã, în funcþie de care le decontãm serviciile fãcute ºi raportate“, a declarat jurista Daniela Soroceanu (foto), director general al CAS Neamþ.

Articol afisat de 1737 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective