Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Regionale 16 Martie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Vot de blam usturãtor pentru Adrian Nãstase

• cursa pentru ºefia Camerei Deputaþilor a început, dupã ce Nãstase ºi-a anunþat oficial demisia

Organizaþiile judeþene ale PSD au decis: Adrian Nãstase trebuie sã renunþe la funcþiile pe care le deþine în partid ºi la conducerea Camerei Deputaþilor. Dupã 9 ore de dezbateri aprinse, cerute chiar de Adrian Nãstase, 37 de filiale i-au acordat un vot de blam celui care s-a autosuspendat din funcþia de preºedinte executiv al partidului.
La finalul întîlnirii, majoritatea reprezentanþilor partidului au evitat sã dea declaraþii. Adrian Nãstase ºi-a anunþat oficial, ieri, demisia de la preºedinþia Camerei. El a precizat, dupã ºedinþa conducerii Camerei, cã a fãcut anunþul în timpul ºedinþei Biroului Permanent al acestui for legislativ. Nãstase a mai spus cã decizia sa privind demisia din funcþia de preºedinte al Camerei o va anunþa joi în plenul Camerei.

Cursa pentru ºefia Camerei Deputaþilor
Demisia lui Adrian Nãstase din funcþia de preºedinte al Camerei Deputaþilor relanseazã lupta politicã pentru ocuparea acestui post. Un post pentru care - la fel ca ºi în cazul ºefiei Senatului - partidele din coaliþia aflatã la guvernare au declanºat, încã din toamna trecutã, o adevãratã bãtãlie pentru a le ocupa. Ultimul cuvînt l-a avut atunci Curtea Constituþionalã, care a hotãrît cã preºedinþii Camerelor nu pot fi schimbaþi decît dacã grupurile parlamentare care deþin funcþiile respectie îºi retrag sprijinul pentru preºedinþii camerelor.

PSD nu renunþã la funcþie
Imediat dupã ce Adrian Nãstase ºi-a anunþat demisia, PSD - în primul rînd prin vocea lui Victor Ponta - a anunþat cã este îndreptãþit sã propunã un înlocuitor al fostului preºedinte, ºi cã postul îi revine de drept. Victor Ponta e de pãrere cã în cazul în care noul candidat PSD nu va obþine - aºa cum este de aºteptat - votul majoritãþii deputaþilor, se va ajunge într-un grav impas legal.

PD va susþine candidatul propus de PNL
Liderul grupului parlamentar al Partidului Democrat, Cristian Rãdulescu, dã o cu totul altã interpretare noului Regulament al Camerei. În opinia sa, fiecare grup parlamentar poate propune un candidat, urmînd ca prin vot sã se hotãrascã cine este noul preºedinte al Camerei. Partidul Democrat a anunþat cã va susþine candidatul propus de PNL pentru ºefia Camerei Deputaþilor, ºi anume pe Bogdan Olteanu. De altfel, Alianþa PNL-PD îl desemnase încã din toamnã pe actualul ministrul delegat pentru relaþia cu Parlamentul pentru aceastã funcþie, potrivit unui protocol încheiat între cele douã partide.
Crin Antonescu a ºi explicat cã principala problemã ar fi colaborarea cu PD. „ÃŽnþelegerea iniþialã la nivelul Alianþei a fost ca liberalii sã ia preºedintele Camerei iar democraþii - preºedintele Senatului. ÃŽn acest moment, noi nu avem post vacant decît la Camerã. Sper cã Partidul Democrat îºi va reconfirma poziþia de a susþine un candidat liberal, lucru absolut firesc pentru cã oricum grupul cel mai mare al majoritãþii la Camerã este cel liberal“.
Crin Antonescu a mai precizat cã nu vede nici un impediment în impunerea lui Bogdan Olteanu ca preºedinte al Camerei Deputaþilor în condiþiile în care majoritatea parlamentarã ar funcþiona.

Partidul Conservator lanseazã propriul candidat
ÃŽn ceea ce priveºte Partidul Conservator, partener de coaliþie la guvernare, acesta a hotãrît sã propunã un candidat propriu - actualul vicepreºedinte al Camerei Deputaþilor, Daniela Popa. Decizia a fost luatã miercuri de conducerea partidului, spune purtãtorul de cuvînt al formaþiunii, Bogdan Ciucã. La rîndul sãu, Partidul România Mare nu s-a hotãrît deocamdatã dacã va susþine un candidat propriu pentru fotoliul de preºedinte al Camerei Deputaþilor, sau va vota cu unul dintre candidaþii propuºi de celelalte partide parlamentare. „Dorim ca preºedinþia Camerei sã fie preluatã de o persoanã capabilã sã redea Camerei Deputaþilor rolul sãu de instituþie fundamentalã a democraþiei“, a declarat vicepreºedintele PRM, Lucian Bolcaº.

Articol afisat de 1445 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M.N.)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective