Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Social 16 Martie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Sindicaliºtii de la Azochim vor sã discute numai cu prefectul

• la prima zi de pichetare, aceºtia au fost primiþi de subprefectul Niculina Dobrilã • „noi vrem sã vorbim cu prefectul, nu cu doamna Crina sau cu doamna Niculina“, a declarat ieri, Ioan Zaharia, liderul de sindicat •

Aproape 20 de sindicaliºti de la Azochim, grupare afiliatã la Cartel Alfa, au pichetat, ieri, sediul Prefecturii Neamþ, în semn de protes faþã de majorarea preþului la gaz metan. ÃŽn frunte cu Ioan Zaharia, liderul de sindicat, o parte dintre angajaþii de la Azochim au stat aproape jumãtate de orã în frig, pînã cînd un reprezentant al Prefecturii Neamþ, Cristiana Bãlan, i-a invitat pe reprezentanþii acestora sã poarte discuþii cu subprefectul Niculina Dobrilã, aspect care i-a nemulþumit. „Noi vrem sã vorbim cu prefectul, nu cu doamna Crina sau cu doamna Niculina. Este strigãtor la cer ceea ce se întîmplã cu noi. Prefectul nu ne dã nici o atenþie“, a declarat Ioan Zaharia, printre fluierãturile colegilor adunaþi în faþa sediului administrativ central din Piatra Neamþ.
Niculina Dobrilã, subprefectul de Neamþ, cea care i-a primit pe reprezentanþii sindicaliºtilor, a declarat cã aceasta a fost doar o primã rundã de discuþii cu privire la nemulþumirile sindicaliºtilor. „Sînt îngrijoraþi faþã de creºterea cu 7% a preþului la gazul metan, care îi face necompetitivi faþã de producãtorii din spaþiul ex-sovietic. Ei au mai spus cã au un contract încheiat cu Statele Unite ºi, din cauza majorãrii preþului la gaz, este posibil sã nu poatã sã-l respecte“, a declarat Niculina Dobrilã. Subprefectul a mai adãugat cã, astãzi, sindicaliºtii vor fi primiþi de prefect, pentru rediscutarea acestor probleme.
Nemulþumirile sindicaliºtilor, exprimate ºi în urmã cu trei zile, în cadrul unei conferinþe de presã, se referã ºi la faptul cã nu au mai vãzut un ban de douã chenzine, adicã din februarie. Pichetarea este organizatã de Federaþia Sindicatelor din Chimie ºi Petrochimie, afiliatã Cartelului Alfa, ºi este susþinutã de sindicatele tuturor combinatelor chimice din þarã.
Seria protestelor va fi continuatã, sãptãmîna viitoare, de cei afiliaþi Cartelului Alfa. Ei vor picheta sediul Prefecturii nemþene în intervalul 20-22 martie, pentru a protesta faþã de creºterea aberantã a tuturor preþurilor ºi pentru a atrage atenþia asupra impactului lor asupra cetãþeanului, dar ºi a industriei.
Amintim cã activele combinatului nemþean de îngrãºãminte chimice au fost cumpãrate, anul trecut, de Ga-Pro-Co Chemicals Bucureºti. Schimbarea proprietarului s-a dovedit a fi de bun augur. La scurt timp de la finalizarea tranzacþiei, unitatea ºi-a reluat producþia de îngrãºãminte, iar, din decembrie 2005, a început sã exporte azotat de amoniu în SUA. În prezent, combinatul are aproximativ 500 de angajaþi, salariul mediu net pe unitate fiind de 6,3 milioane lei. Noul proprietar s-a angajat, totodatã, sã finalizeze lucrãrile necesare punerii în funcþiune a fabricilor de amoniac ºi de uree, costurile pentru finalizarea lor fiind estimate la aproximativ 16 milioane dolari. Toate aceste activitãþi vor fi blocate, însã, de creºterea nejustificatã a preþului gazului metan, oprirea combinatului lãsîndu-i ºi pe salariaþi fãrã pîine.

Articol afisat de 1497 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Alex NECHITA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective