Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 16 Martie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
„Eram mîndri cînd se spunea cã la Piatra Neamþ se vine în Kosovo“

„Eram mîndri cînd se spunea cã la Piatra Neamþ se vine în Kosovo“

• interviu realizat cu Leon Ivanov, fost cãpitan al galben-negrilor în Divizia A

Leon Ivanov este unul dintre jucãtorii emblematici ai clubului Ceahlãul, dupã cum spun iubitorii fotbalului din Piatra Neamþ. Un jucãtor de bazã al formaþiei pietrene, atunci cînd Ceahlãul a promovat în Divizia A, dar ºi în primii trei ani ai prezenþei grupãrii galben-negre pe prima scenã a fotbalului românesc. Leon Ivanov este în prezent angajat al Serviciului Public Comunitar, la permise de conducere ºi înmatriculare a vehiculelor din cadrul Prefecturii. Nu neagã faptul cã lumea îl recunoaºte cînd îl vede la ghiºeu ºi cã îi face plãcere cã nu l-au uitat. Fostul cãpitan susþine cã nu a avut nici un idol ºi cã în România nu simpatizeazã cu nici o echipã. La 45 de ani îi place sã îºi petreacã timpul liber în familie, cu soþia Eulalia, mai ales cã singurul copil, Diana Roxana, s-a mãritat. A jucat pentru Ceahlãul în perioadele 1979 - 1986 ºi 1990 - 1996, iar între 1986 ºi 1990 a jucat, în Divizia A, pentru Sport Club Bacãu. A spus cã nu va uita niciodatã adversari precum Victor Piþurcã sau Gheorghe Hagi. De asemenea, îºi aduce aminte cu plãcere de regretatul Mircea Nedelcu, de Radu Toma ºi Nicolae Vãtafu, tehnicieni cu care a lucrat în cariera sa.

Reporter: Cum priveºte Leon Ivanov lupta pentru promovare a Ceahlãului?
Leon Ivanov: Acum cu mai multã relaxare, pentru cã formaþia noastrã are 11 puncte avans faþã de locul II. Cu toate acestea, consider cã FC Braºov este principala candidatã la locul secund în serie, pentru cã Forex nu poate emite pretenþii în acest duel. Ceahlãul trebuie însã sã arate aceeaºi determinare, unitate de grup ºi sã aibã aceeaºi cadenþã pentru cã numai aºa lupta pentru promovare poate fi uºuratã. Oricum, dacã ceva neprevãzut ºi cred eu imposibil în actualele condiþii va face ca echipa sã nu îndeplineascã acest obiectiv în 2006, nu le va ierta nimeni un eventual eºec. Cred însã cã la varã vom sãrbãtori. Le urez succes bãieþilor!
Rep.: Despre lot ce pãrere aveþi?
L.I.: Este un lot care mai trebuie completat cu jucãtori care sã aibã aceeaºi valoare cu titularii ºi care sã determine creºterea concurenþei pe posturi. Pe toate posturile. Acest lucru depinde însã numai ºi numai de puterea financiarã a clubului. Oricum este o echipã, care dacã se va omogeniza, atunci se va bate ºi la nivelul Diviziei A. Totul este acum în mîna antrenorilor ºi jucãtorilor. Cu toate acestea pot spune cã valoarea lotului de astãzi este mai slabã decît cea a echipei în care jucam eu. Era mai multã unitate atunci, deºi condiþiile, din toate punctele de vedere, erau mult mai grele.
Rep.: Ce spuneþi despre faptul cã Ceahlãul va juca în nocturnã?
L.I.: Primul meci va fi un eveniment plãcut, pe care ºi jucãtorii ºi spectatorii îl vor onora. Cred cã atunci toatã lumea se va simþi bine. Proiectul de îmbunãtãþire a condiþiilor de la stadion este însã unul care are darul de a readuce copiii la fotbal ºi spectatorii la stadion. Mi-aº fi dorit sã joc în nocturnã, pentru cã aº fi dat oricînd meciurile jucate pe caniculã pe acestea jucate la lumina reflectoarelor. Sigur vom avea parte de meciuri frumoase ºi de tribune mai aglomerate.

„Mai meritã cuvinte de laudã domnul Gheorghe ªtefan“
Rep.: Ce vã amintiþi cu plãcere din cariera de fotbalist?
L.I.: ªtiu cã eram mîndri cînd se spunea cã la Piatra Neamþ se vine în Kosovo. Era bine pentru cã lumea se aºtepta mereu la jocuri foarte grele. Nimeni nu venea aici ca ºi cum jocul era dinainte cîºtigat. Ceahlãul avea valoare atunci ºi era o echipã respectatã. Mai meritã cuvinte de laudã domnul Gheorghe ªtefan. Asta pentru cã era un om respectat atunci cînd intra în birourile celor de la Steaua, Dinamo sau Rapid. Trebuie apreciat cã atunci, ca ºi acum, are un cuvînt de spus în fotbalul românesc. Poate ºi de asta sînt destui care nu-l vãd cu ochi buni.
Rep.: Au fost ºi momente neplãcute ?
L.I.: Nu am avut niciodatã momente neplãcute ca fotbalist. Un regret tot este. Îmi pare rãu cã am prins sã joc într-o perioadã în care condiþiile erau grele la cluburi ºi, implicit, salarii mult mai mici. De asta îmi pare rãu, cã nu am putut strînge bani mai mulþi.
Rep.: Care a fost momentul de vîrf al Ceahlãului de la începutul anilor '90?
L.I.: Pot spune cã vara anului 1995 a fost una foarte frumoasã. Învingeam, atunci, în Cupa UEFA Intertoto, fãrã nici o problemã, echipe precum Beveren, Brno sau Trnovo, ºi eram egalii celor de la Groningen. Frumoasã varã a fost atunci!
Rep.: Cum a fost în momentul în care Ceahlãul a retrogradat?
L.I.: Am simþit o mare durere în suflet ºi nu mi-a venit sã cred în ziua aia cã trãiesc un asemenea moment. Îmi aduc aminte cã multã lume era supãratã pe stadion ºi pe strãzi, dupã acel 0-0 cu Dinamo. Trebuia sã fie un rezultat care sã ne bucure, dar ne-a supãrat rãu de tot. Am vãzut în acel campionat multã nepãsare de soarta echipei din partea tuturor jucãtorilor, pentru cã marea vinã a acelei retrogradãri o poartã doar jucãtorii. Acum situaþia este schimbatã faþã de 2004 ºi cred cã în sezonul urmãtor Ceahlãul va putea juca destul de bine în Divizia A.

Articol afisat de 1791 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(A consemnat Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective