Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 16 Martie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Se rupe sau nu se rupe PSD?

• „dacã sîntem sinceri cu noi, este posibilã o scindare“, spune deputatul Ioan Munteanu • Dan Vasile Constantin ºi Ioan Bivolaru nu iau în calcul aceastã variantã •

Mircea Geoanã l-a învins pe Adrian Nãstase, ajutat de liderii organizaþiilor locale, printre care se numãrã ºi cea de la Neamþ. Majoritatea liderilor organizaþiilor judeþene a PSD au fost pentru demisia lui Nãstase din funcþia de preºedinte executiv al social-democraþilor ºi din cea de preºedinte al Camerei Deputaþilor, ca urmare a unei recomandãri venite din partea liderului PSD. Printre cei care ºi-au exprimat opinia vizavi de retragerea „într-un plan secund“ a lui Adrian Nãstase a fost ºi liderul de la Neamþ al PSD, Dan Vasile Constantin. De la acesta am aflat cã votul sãu a fost „pentru propunerea fãcutã de liderii formaþiunii politice“, adicã pentru retragerea lui Nãstase ºi pentru susþinerea opiniei lui Mircea Geoanã, cea prin care acesta a dat de înþeles cã partidul este mai „pãtat“ cu fostul premier ºi cu mãtuºa lui cu tot.
O altã problemã care se discutã acum în mediile politice este legatã de viitorul PSD. Ce se va întîmpla în cadrul partidului fãrã Nãstase? Ce vor face susþinãtorii acestuia ºi, mai ales, întrebarea la care se gîndesc cu bucurie cei de la putere ºi cu groazã social-democraþii adevãraþi - se va scinda PSD?
La aceastã întrebare am solicitat rãspuns de la trei oameni de frunte ai PSD Neamþ. Deputatul Ioan Munteanu, preºedintele executiv al PSD Neamþ, este de pãrere cã este foarte probabilã o rupere a formaþiunii politice menþionate. „Dacã discutãm sincer aceastã problemã acum, este posibilã o scindare. O grupare care s-ar putea dezlipi din PSD este cea a susþinãtorilor lui Adrian Nãstase, iar, dacã vor mai fi ºi alte grupãri, acestea nu au lideri marcanþi. Cît despre votul pe care l-a dat Dan Vasile Constantin, acesta este unul secret ºi îl susþin“, a declarat Ioan Munteanu.
O opinie total diferitã o are preºedintele PSD Neamþ, care a menþionat cã nu existã nici o posibilitate ca formaþiunea social-democratã sã se rupã în douã sau mai multe fracþiuni. Mai hotãrît în susþinerea acestei idei a fost deputatul Ioan Bivolaru. „Nu. Sigur nu poate fi vorba de o scindare. Nu sînt coapte condiþiile pentru a se lua o astfel de hotãrîre“, a menþionat Ioan Bivolaru. El a mai fãcut o apreciere ºi la rezultatul votului din noaptea precedentã. „Dacã era altfel rezultatul votului, conducerea PSD ar fi trebui sã-ºi dea demisia in corpore“, a adãugat deputatul Bivolaru.

Articol afisat de 1481 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Alex NECHITA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective