Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 17 Martie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Ex-preºedintele Frãþilã a pierdut procesul cu prefectul de Neamþ

instanþa a hotãrît cã ordinul prefectului prin care Valericã Frãþilã a fost suspendat din funcþie pe motiv de incompatibilitate este legal

Valericã Frãþilã a pierdut procesul intentat prefectului de Neamþ, în care a solicitat suspendarea ordinului emis de acesta, prin care l-a eliberat din funcþie pe ex-vicepreºedintele, pe motiv de incompatibilitate. Ieri dimineaþã, la cel de al doilea termen, Frãþilã s-a apãrat singur, în încercarea de a obþine o sentinþã favorabilã din partea magistratului Nicolae Topliceanu. „ÃŽmi pare rãu cã v-am recuzat ºi trebuie sã menþionez cã nu am nimic personal cu dumneavoastrã“, a declarat în faþa instanþei Valericã Frãþilã. ÃŽn continuare, „pledoaria“ pe care a susþinut-o a fost pentru anularea ordinului prefectului ºi nu pentru suspendarea acestuia, aspect care se judeca de fapt. „La data la care s-au solicitat datele despre calitãþile mele în afaceri nu mai figuram la Registrul Comerþului ca administrator la nici una dintre societãþile menþionate. Un alt motiv pentru care solicit anularea acestui ordin este faptul cã legiuitorul a prevãzut ca, în fruntea unui for ca ºi Consiliul Judeþean Neamþ, sã fie doi vicepreºedinþi ºi un preºedinte. Mã uit la vremea de afarã ºi îmi dau seama cît de greu este sã se lucreze în acea instituþie fãrã echipa completã. Am fost ales pe acea funcþie de reprezentanþii întregului judeþ, poate ºi pentru activitatea economicã pe care am desfãºurat-o, dar ºi pentru cã am dat la peste 40 de oameni un serviciu. ÃŽn calitatea pe care am deþinut-o, am derulat mai multe proiecte pe care vreau sã le continui. Activitatea mea ca vicepreºedinte al CJ Neamþ nu a fost umbritã nici o clipã de cea economicã“, a susþinut Valericã Frãþilã.
Magistratul i-a amintit ex-vicelui cã se discutã suspendarea ordinului prefectului ºi nu despre anularea acestuia. Ilie Petre, reprezentantul Prefecturii Neamþ în proces, a dat contraargumente la cele prezentate de Valericã Frãþilã, în tentativa de a ajunge din nou în funcþia pe care a pierdut-o. El a amintit cã acesta nu a renunþat la calitatea de administrator în termenul prevãzut de lege, de 15 zile de la momentul în care a fost ales în funcþia publicã, ºi cã activitatea instituþiei nu este afectatã de absenþa sa.

„Voi face recurs la Curtea de Apel Bacãu“
La numai cîteva ore de la susþinerea pledoariilor, magistratul Topliceanu a anunþat verdictul: cererea lui Valericã Frãþilã a fost respinsã. „Voi face recurs la Curtea de Apel Bacãu“, a rãspuns fostul lider al CJ. ÃŽntrebat dacã i se pare oportunã organizarea de alegeri la instituþia judeþeanã ºi pentru funcþia pe care a deþinut-o, acesta a rãspuns cã nu.
Reamintim cã Valericã Frãþilã, a cerut strãmutarea procesului, iar, în acest sens, a ºi primit aprobarea ÃŽnaltei Curþi de Casaþie. Cu toate acestea, verdictul s-a dat ieri, la Piatra Neamþ. „Eu am primit, la fel ca ºi Prefectura, act de la ÃŽnalta Curte de Casaþie cã s-a aprobat strãmutarea, dar se pare cã la Judecãtoria de aici nu a ajuns aceastã decizie“, a adãugat ex-vicele CJ. Aceastã solicitare nouã fãcutã de Valericã Frãþilã vine dupã ce a mai încercat sã recuze completul de judecatã, avînd parte de o respingere.
El a ajuns în situaþia actualã dupã ce presa localã, iar mai apoi ºi prefectul judeþului au constatat cã a înfiinþat o firmã - SC Bucuria Copiilor SRL - la care era ºi administrator, pe 3 iunie 2005, adicã în perioada de exercitare a mandatului. Pînã pe 31.01.2006 - cînd a fost consemnatã retragerea sa din firmã ºi numirea, în locul sãu, a fiicei Ioana Nicoleta Frãþilã - a figurat ca asociat la societatea menþionatã, alãturi de Iosefina Bogdan. Activitatea firmei a fost întreruptã temporar pe 10 ianuarie 2006, data declaratã a reluãrii activitãþii fiind 9 ianuarie 2009.
Valericã Frãþilã mai era asociat la SC Valrodim Impex SRL - alãturi de aceeaºi Iosefina Bogdan - firmã înfiinþatã pe 23 aprilie 1991 ºi intratã în procedurã de faliment, ca ºi la firma Mãtase Alpin Prod Alimen, societate în comanditã simplã, înfiinþatã pe 14 mai 1992 ºi aflatã în dizolvare conform art. 30 din Legea 359/ 2004.
Reamintim cã, luna trecutã, Dan Vasile Constantin a pierdut, tot în instanþa de contencios administrativ de la Piatra Neamþ, procesul prin care a cerut suspendarea ordinului de încetare a mandatului de preºedinte al CJ Neamþ, emis de cãtre prefectul Toader Mocanu. El a fãcut recurs la Curtea de Apel Bacãu.

Articol afisat de 1606 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Alex NECHITA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective