Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Opinii 17 Martie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Cine urmeazã dupã Adrian?

N-am stat prea mult în preajma lui Traian Bãsescu. Pe actualul preºedinte l-am întîlnit, de cîteva ori, în studiouri de televiziune sau cu prilejul unor evenimente publice, multe dintre ele electorale. Dar o stare de curiozitate legatã de personajul public aflat în discuþie am avut parcã, dintotdeauna, iar, la capãtul unor ani lungi de observaþie atentã, pot rosti, fãrã teama unei judecãþi pripite, cã Traian Bãsescu face parte din categoria oamenilor care nu uitã, nu iartã ºi nu se lasã.
Adrian Nãstase înþelege astãzi cel mai bine cît adevãr încape în concluzia de mai sus. Fostul prim-ministru, fostul preºedinte PSD, omul care le striga, cîndva, colegilor lui de partid „Vã ordon, distrugeþi PD-ul ºi pe Bãsescu!“, a ºtiut tot timpul cã, la un moment dat, va ajunge sã piardã tot, dacã va ieºi înfrînt din confruntarea cu Traian Bãsescu. Iar dupã mazilirea lui Nãstase întîmplatã la începutul acestei sãptmîni, e vremea sã ne aducem aminte refrenul ameninþãrii aparent glumeþe, pe care o rostea Bãsescu în vremea campaniei electorale: „Adriane, nici nu ºtii, cît de mic începi sã fii!“. ªi aºa a fost.
Desfid corul de trîmbiþaºi care suflã cu putere vorbe pompoase despre marea victorie a presei în debarcarea lui Nãstase. Dar mã bufneºte rîsu'-plînsu' ºi cînd îl aud pe fostul premier vorbind despre specialiºti americani care au lucrat din greu la înlãturarea lui de pe scena politicã. De fapt, în spatele întregii afaceri este Traian Bãsescu. ªeful statului este jucãtor de biliard în politicã: loveºte direct, dar ºtie sã dea ºi cu manta. Iar pe Adrian Nãstase nu l-a fãcut KO prin declaraþii rãzboinice rostite în faþã. L-a trimis la podea, cerînd procurorilor sã scoatã la ivealã marea corupþie. A avut grijã, în prealabil, sã anihileze credibilitatea unor mijloace de informare în masã care ar fi putut sã-i ia apãrarea lui Nãstase ºi, în acelaºi timp - deºi trebuie sã îmi asum urmãtoarea afirmaþie ca fiind la acest moment doar o presupunere - a „scãpat“, cîte o anumitã parte a presei, informaþii interesante despre averea fostului preºedinte PSD. Paralel, evident, Traian Bãsescu a ºtiut sã aºeze ºi jocul politic, dîndu-i, în mod public, o mînã de ajutor lui Mircea Geoanã în rãzboiul acestuia cu Adrian Nãstase. La întrebarea, dintr-un recent interviu, dacã ar putea guverna vreodatã cu PSD, ºeful statului a rãspuns, surprinzãtor pentru unii, dar aºteptat pentru alþii: „Cu cel de acum, nu!“. Tare aº fi curios sã ºtiu ce nuanþe suplimentare capãtã rãspunsul ºefului statului la aceeaºi întrebare, dar rostitã acum, dupã debarcarea lui Nãstase!
Cu Nãstase ºi PSD, Traian Bãsescu e pe cale sã-ºi încheie socotelile. Cine ºi ce urmeazã? Atît cît îl ºtiu eu pe actualul preºedinte, sînt sigur cã n-a uitat ideea alegerilor anticipate. Racolarea unor primari ºi parlamentari din actuala Opoziþie, ideea marelui Pol Popular în jurul PD ºi, nu în ultimul rînd, tensiunile din coaliþia guvernamentalã pot fi interpretate ca semne ale unui foarte probabil scrutin înainte de termen. Mai ales cã, pe lîngã mult visata majoritate parlamentarã, alegerile anticipate i-ar putea aduce preºedintelui ºi împlinirea dorinþei de a-l schimba pe Cãlin Popescu-Tãriceanu. O mutare programatã de mult, dar încã nefãcutã, din motive deja arhicunoscute, iar pentru unii chiar uitate. Traian Bãsescu n-are însã probleme de memorie ºi mai cã mi-l pot închipui fredonînd „Mãi, Cãline, nici nu ºtii, cît de mic începi sã fii…!“.

Articol afisat de 1626 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Robert TURCESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective