Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Economie 17 Martie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Firme „îngropate“ în miliarde

Firme „îngropate“ în miliarde

• Migdacar Tîrgu Neamþ are debite ce depãºesc suma de 50 de miliarde de lei

Lichidatorul judiciar numit în dosarul care are ca obiect falimentul firmei Migdacar Lemn SRL, din Tîrgu Neamþ, a afiºat, recent, tabelul definitiv consolidat al creditorilor care au de recuperat bani de la societatea comercialã Migdacar Lemn SRL din Tîrgu Neamþ. Documentul a fost afiºat la sediul Secþiei comerciale a Tribunalului Judeþean Neamþ ºi, conform acestuia, debitoarea are restanþe la platã în sumã de 50,5 miliarde de lei. Cea mai mare parte a sumei este datorie cãtre sucursala din Tîrgu Neamþ a Bãncii Comerciale Române, ce s-a înscris în tabel cu suma de 43,3 miliarde de lei. De altfel, chiar BCR a solicitat instanþei de judecatã declanºarea falimentului pentru debitoare, cerere care a fost admisã de cãtre judecãtorul sindic. Creditul în favoarea Migdacar a fost acordat de bancã în vara anului 2002. Debitul iniþial al societãþii Migdacar cãtre BCR a fost de 29,1 miliarde de lei, la care s-au adãugat dobînzi de 1,2 miliarde de lei ºi alte creanþe. În 2003, firma a contractat mai multe împrumuturi bancare, din care unul global de exploatare, un altul pentru finanþarea cheltuielilor ºi stocurilor temporare, încã unul de trezorerie ºi mai multe credite de scont. În acest fel, datoria firmei din Tîrgu Neamþ cãtre bancã a ajuns sã depãºeascã suma de 40 de miliarde de lei. Falita are restanþe la platã ºi cãtre Direcþia de Finanþe Neamþ, care încearcã recuperarea, pe cale judecãtoreascã, a sumei de 2,2 miliarde de lei. Ultimul creditor bugetar este Primãria Tîrgu Neamþ, care s-a înscris cu apropape 16 milioane de lei. Migdacar mai datoreazã un miliard de lei cãtre Saifamin Tîrgu Mureº, 1,5 miliarde de lei este debit cãtre Direcþia Silvicã Bacãu, iar aproape 900 de milioane de lei reprezintã suma revendicatã de Direcþia Silvicã Iaºi. Alþi creditori sînt Panmont cu - 613 milioane de lei, Forestar - cu 110 milioane, iar Acvaterm are de recuperat 68 de milioane de lei.
La sediul aceleiaºi instanþe a fost fãcut public ºi tabelul definitiv al creditorilor de la societatea comercialã Mariforest SRL, aflatã, la rîndul sãu, sub incidenþa Legii falimentului 64/1995, încã de anul trecut. Totalul datoriilor se cifreazã la 1,2 miliarde de lei. Numai doi dintre creditori sînt bugetari: Administraþia Finanþelor Publice, care are de încasat de la debitoare 33 de milioane de lei, ºi Consiliul Local Piatra Neamþ, prin Direcþia de Taxe ºi Impozite, care solicitã 3,6 milioane de lei. Grosul creanþelor este revendicat de societatea comercialã Metalbac SRL, din comuna Mãgura, judeþul Bacãu, care încearcã recuperarea, prin instanþã, a sumei de 815 milioane de lei. Cu peste 400 de milioane de lei s-a înscris firma Tranzicom Industrial SRL.

Articol afisat de 1740 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Gabi MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective