Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 17 Martie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Înfrîngerea victorioasã a Rapidului

Înfrîngerea victorioasã a Rapidului

• Rapid a pierdut cu 1-3 la Hamburg, dar s-a calificat în sferturile cupei UEFA

Rapid Bucureºti a reuºit o calificare istoricã în sferturile de finalã ale Cupei UEFA la fotbal, deºi a fost învinsã, miercuri seara, în deplasare, de cãtre formaþia germanã Hamburger SV cu scorul de 3-1 (2-0). Giuleºtenii au obþinut în mod dramatic biletele pentru faza urmãtoare a competiþiei în urma victoriei din tur, cu 2-0. Golul de „aur“ al calificãrii a fost cel marcat pe AOL Arena de cãtre Mugurel Buga.
Hamburg a fost într-adevãr echipa mai bunã. Germanii au tratat jocul cu mare seriozitate ºi au fost foarte aproape de calificare. Rapid s-a calificat cu mult noroc, însã per ansamblu a jucat mai bine în cele douã partide. Primul gol al partidei a fost înscris de Benjamin Lauth ('24), dupã o gafã a lui Perjã, iar bosniacul Sergej Barbarez ('37) a fãcut 2-0 dupã o greºealã a lui Rada. Golul românilor a fost marcat în minutul 51 de Mugurel Buga. Vîrful bucureºtean a primit o centrare de pe dreapta de la Bãdoi, a trimis spre poartã cu o loviturã de cap, portarul german a respins în faþã, iar Buga a revenit ºi a înscris printr-un ºut plasat. Hamburg a început apoi sã fugã dupã cele douã goluri izbãvitoare ºi a marcat destul de repede, în minutul 62, prin olandezul Rafael van der Vaart. Era 3-1 ºi nemþii ºtiau cã trebuie sã preseze pentru a marca din nou. Centrãri multe în careul Rapidului, ºuturi de la distanþã ºi ocazii mari, la care fundaºii români au intervenit ºi au apãrat rezultatul de pe tabelã. Daniel Coman a a avut ieºiri curajoase ºi intervenþii de toatã lauda, însã ultimul fior de gheaþã a trecut prin inimile rapidiºtilor în minutul 90^5. Atunci Barbarez a reluat cu capul, mingea a trecut extrem de periculos prin faþa porþii giuleºtene ºi van Buyten nu a mai putut interveni.
Rãzvan Lucescu a „mutat“ bine la pauzã ºi i-a introdus în teren pe Viorel Moldovan ºi Vali Negru, care au dat mai multã consistenþã echipe române, deoarece pînã atunci Emil Dicã ºi Nicolae Constantin nu avuseserã evoluþii prea bune.
Giuleºtenii au scris la Hamburg o paginã glorioasã de istorie ºi au confirmat astfel sezonul de excepþie pe care îl au în Cupa UEFA, competiþie din care au învins nume cu greutate, precum Feyenoord Rotterdam, Rennes, ªahtior Doneþk, Hertha Berlin ºi Hamburg.
Vineri, la Nyon (Elveþia), are loc tragerea la sorþi a sferturilor de finalã ale Cupei UEFA, meciurile fiind programate pe 30 martie, respectiv, 6 aprilie.

Declaraþii dupã meci
Rãzvan Lucescu, antrenor Rapid Bucureºti: „Este o victorie mare, o performanþã uriaºã pentru noi. Nici nu ºtim pe ce lume sîntem. Am ajuns undeva unde foarte mulþi au visat sã fie. A fost un meci senzaþional, sîntem fericiþi cã am eliminat un adversar fabulos, sîntem mîndri cã am ajuns în sferturi, pentru cã Rapid este prima echipã româneascã dupã 16 ani care reuºeºte aceastã performanþã. Cît priveºte desfãºurarea meciului, vreau sã spun cã am început bine ºi i-am þinut pe nemþi departe de careul nostru. Am primit apoi douã goluri pe douã greºeli ale noastre. Am avut o ocazie prin Daniel Niculae, iar la reluare am marcat prin Buga. Dupã golul trei al lui Hamburg, pe de o parte a fost forþa germanã, cu mingi la bãtaie, ºi de partea cealaltã noi, care ne-am dãruit ºi am încercat sã profitãm de spaþiile apãrute în apãrarea lor. A fost un meci nebun, cu ratarea lui Burdujan din final, iar apoi imediat cu ocazia lui Barbarez“
Thomas Doll, antrenor Hamburger SV: „Rapid a fost echipa mai norocoasã, nu ºtiu dacã este ºi echipa mai bunã. Pe mine Rapid nu m-a surprins, am ºtiut cã este o echipã bunã, foarte periculoasã pe contraatac. Niciodatã nu s-a întîmplat ca o echipã sã fie aºa de tristã dupã o victorie. Ar fi fost frumos sã ne calificãm, dar aºa este fotbalul. La final am avut multe ocazii, dar mingea nu a mai vrut sã intre în poartã“.
Daniel Niculae, atacant Rapid: „Este o searã excepþionalã, simt o bucurie enormã, iar dupã acest meci nu mai am nici energie sã vorbesc. Le mulþumesc tuturor colegilor mei din teren, dar ºi celor care au rãmas acasã, lui Mãldãrãºanu ºi Pancu, ºi, bineînþeles, suporterilor care au venit aici, pentru cã toþi împreunã am realizat aceastã performanþã. A fost un meci dur, s-au dat destule coate, au fost lovituri puternice, dar important este cã noi mergem mai departe în Cupa UEFA. Rãzvan Lucescu ne-a spus la pauzã sã atacãm de cîte ori avem ocazia ºi cã numai un grup unit poate obþine rezultate extraordinare“.
Dinu Gheorghe, preºedinte Rapid: „Momentul cheie al meciului a fost marcarea golului trei de cãtre gazde, dupã care bãieþii s-au mobilizat foarte bine. Nu am mai vãzut o echipã atît de puternicã din punct de vedere fizic ca Hamburg, iar despre antrenorul Rãzvan Lucescu pot spune cã are o calitate rarã întîlnitã în lumea antrenorilor: ºtie sã intre în mintea fotbaliºtilor. Cei 5-600 de suporteri rapidiºti de la Hamburg au însemnat mai mult decît cei 45.000 de susþinãtori ai gazdelor ºi îmi doresc sã nu ne oprim aici“.
FOTO: Mugurel Buga, eroul de la Hambrug

Articol afisat de 1625 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M.M.)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective