Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 18 Martie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Amînare în procesul dintre ex-preºedintele CJ ºi prefect

• la termenul de ieri au fost prezenti numai avocatul Valeriu Stoica ºi juristul Ilie Petru, cei care reprezintã Prefectura • urmãtorul termen va fi pe 7 aprilie •

Dan Vasile Constantin, ex-preºedintele Consiliului Judeþean Neamþ, a reuºit sã amîne, pentru un alt termen, procesul intentat prefectului de Neamþ, prin care solicitã anularea ordinului în urma cãruia a fost demis din funcþia administrativã. Motivul pentru care un nou termen în acest proces a fost stabilit pe data de 7 aprilie a fost - dupã cum a ºi afirmat în întîmpinarea pe care a înaintat-o - cã nu a avut timp sã-ºi angajeze un avocat, iar un altul, cã magistratul desemnat, prin tragere la sorþi, sã judece acest caz, lipsea din localitate. La proces nu s-a prezentat nici Dan Vasile Constantin ºi nici vreunul dintre avocaþii care l-au reprezentat în procesul în care a solicitat suspendarea ordinului prefectului. De partea cealaltã, prefectul de Neamþ a fost reprezentat de faimosul avocat Valeriu Stoica, care nu a avut altceva de fãcut decît sã stabileascã data urmãtorului termen, pe 7 aprilie.
La ieºirea din sala de judecatã, avocatul apãrãrii, Valeriu Stoica, a fãcut cîteva comentarii la adresa lui Dan Vasile Constantin ºi a modului în care a fost amînat procesul. „Domnul Dan Vasile Constantin a solicitat timp sã-ºi stabileascã un avocat pentru apãrare ºi este o solicitare, care, în mod normal, trebuie aprobatã. Un alt motiv pentru care nu s-a judecat astãzi acest proces este cã judecãtorul desemnat sã se pronunþe este plecat din localitate“, a declarat Valeriu Stoica. ÃŽntrebat dacã i se pare oportunã organizarea de alegeri la CJ Neamþ, pentru funcþia de preºedinte, Valeriu Stoica a rãspuns: „Da, aº vrea sã fac un comentariu pentru domnul Constantin. Dacã la alegerile din 2004 a cîºtigat, dupã cum spune el, cu o majoritate zdrobitoare, de ce nu candideazã din nou ºi acum?“.
Contactat telefonic, Dan Vasile Constantin a adoptat aceeaºi tehnicã ca ºi pînã acum, aceea a declaraþiilor evazive. ÃŽntrebat care este strategia pe care o va adopta, acesta a spus cã nu comenteazã. Despre apãrãtorii sãi, dacã va mai fi reprezentat de avocaþii de la firma senatorului PSD, Antonie Iorgovan, tot un „no comment“ am primit de la ex-preºedintele CJ Neamþ. Singurul rãspuns mai detaliat pe care l-a dat a fost legat de propunerea de organizare de alegeri pentru preºedinþia CJ Neamþ, pînã la finele acestei luni. „Ar fi normal ºi oportun ca alegerile pentru funcþia de preºedinte al CJ sã se organizeze dupã data la care se va judeca recursul pentru suspendarea ordinului prefectului, la Curtea de Apel Bacãu“, a declarat Dan Vasile Constantin.
Reamintim cã, dupã ce a pierdut primul proces intentat prefectului, în care a cerut suspendarea ordinului acestuia, Dan Vasile Constantin a fãcut recurs la Curtea de Apel Bacãu, iar, pînã în acest moment, nu s-a stabilit un termen.

Articol afisat de 1567 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Alex NECHITA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective