Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 21 Martie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Ultimele negocieri pentru posturile din fruntea judeþului

• miercuri, în cabinetul vicelui Dumitru Badea, se va pune la cale strategia pentru ºedinþa de pe 31 martie, cînd va fi ales un nou preºedinte la CJ Neamþ

Subiectul alegerilor unui nou preºedinte ºi a unuia dintre vicepreºedinþii Consiliului Judeþean continuã sã fie dezbãtut în mediile politice locale, în special între liderii grupurilor din legislativul nemþean. Ultima întîlnire a acestora va avea loc la mijlocul sãptãmînii, cînd vor fi discutate ºi o serie de detalii ale proiectelor de hotãrîri care se vor afla în atenþia plenului, pe 31 martie. Vicepreºedintele Consiliului Judeþean Neamþ, Dumitru Badea, singurul exponent al conducerii judeþului aflat în exerciþiu, dar care este ºi liderul Partidului România Mare Neamþ, a avut mai multe dialoguri cu exponenþii Alianþei PNL-PD, cu cei ai PSD ºi Partidului Conservator, pe aceastã temã. Recent, în urma unei întîlniri pe care a avut-o cu Gheorghe ªtefan, preºedintele PNL Neamþ, data alegerilor de la nivelul CJ Neamþ a fost fixatã pentru 31 martie. Celelalte aspecte abordate vor deveni vizibile, probabil, în funcþie de direcþia spre care vor fi orientate voturile consilierilor judeþeni ai PRM.
„Miercuri, voi avea o ultimã întîlnire cu reprezentanþii grupurilor politice din Consiliul Judeþean Neamþ, pentru a pune la punct detaliile finale legate de ordinea de zi a ºedinþei de pe data de 31 martie. Tot atunci, vom stabili ºi punctele de pe ordinea de zi, înclusiv proiectele prin care se va propune organizarea de alegeri pentru funcþia de preºedinte ºi cea de vicepreºedinte, la acest for. Avem douã variante: sã le dezbatem la începutul ºedinþei, ori la finalul acesteia. Eu sînt de pãrere cã ar trebui la final, deoarece, începînd ºedinþa cu ele, s-ar discuta prea mult pe acest subiect“, a declarat Dumitru Badea.
Menþionãm cã, pînã acum, pentru funcþia de preºedinte ºi-au anunþat candidatura douã persoane: fostul preºedinte Dan Vasile Constantin, care reprezintã Partidul Social Democrat, ºi Vlad Marcoci, reprezentantul Alianþei, iar pentru cea de vicepreºedinte - ex-ocupantul acestei funcþii, Valericã Frãþilã.
Alegerile sînt anunþate într-un moment în care Dan Vasile Constantin a început sã tragã de timp, el susþinînd cã „ar fi corect ºi normal“ ca acestea sã se desfãºoare dupã pronunþarea unei sentinþe la recursul pe care l-a fãcut la Curtea de Apel Bacãu, dupã un proces pierdut la Piatra Neamþ, în care a atacat decizia prefectului prin care l-a suspendat din funcþie, pe motive de incompatibilitate. De partea cealaltã, însã, consilierii din Alianþã se pare cã doresc organizarea acestor alegeri într-un interval cît mai scurt. Mai rãmîne de vãzut cum se vor împãrþi voturile pentru candidaþii celor douã partide, dar tot la fel de interesant este ºi care vor fi contracandidaþii lui Valericã Frãþilã pentru funcþia de vicepreºedinte.

Articol afisat de 1644 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Alex NECHITA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective