Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 21 Martie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
„Sîntem convinºi cã numai teama i-a determinat pe agitatorii unguri sã renunþe la acþiunile lor secesioniste“

„Sîntem convinºi cã numai teama i-a determinat pe agitatorii unguri sã renunþe la acþiunile lor secesioniste“

• scrisoare deschisã adresatã domnului Traian Bãsescu, preºedintele României

Dumitru BADEA, preºedintele Partidului România Mare, filiala Neamþ

Vã scriu în numele celor peste 10.000 de membri ai filialei Neamþ a Partidului România Mare, al cãrei preºedinte sînt.
Aºa dupã cum aþi apreciat ºi Dumneavoastrã ºi alte autoritãþi ale Statului, la 15 martie a.c., Partidul România Mare care, prin vocea liderului sãu, Domnul Corneliu Vadim Tudor, anunþase prezenþa la Odorheiul Secuiesc a 100.000 de români, ca rãspuns la intenþia revizioniºtilor unguri de a proclama, în acea zi, „Republica Independentã Secuiascã“, a adoptat o poziþie înþeleaptã renunþînd la aceastã acþiune. Sîntem convinºi cã numai teama i-a determinat pe agitatorii unguri sã renunþe la acþiunile lor secesioniste, dupã cum avem certitudinea cã o atitudine exagerat de tolerantã faþã de aceºtia, în viitor, poate aduce mari prejudicii Statului român.
Din pãcate, domnule Preºedinte, la 15 martie a.c., din adunãrile dedicate sãrbãtoririi zilei maghiarilor de pretutindeni n-au lipsit provocãrile, atitudinile antiromâneºti, îndemnurile la urã ºi discriminare etnicã, la acþiuni antistatale, atacuri la ordinea de drept democraticã instauratã în România.
Un caz aparte, destul de mult mediatizat în ultimele zile, este cel al Ministrului de stat al Guvernului României, Dl. Marko Bela, care, în cuvîntul sãu la adunarea din Tg.Secuiesc, a fãcut afirmaþii care îl scot în afara cadrului legal. Domnia sa a trecut, deja, în categoria celor care, cu bunã ºtiinþã, încalcã grav Constituþia ºi legile pe care, împreunã cu ceilalþi parlamentari U.D.M.R., le-a votat. Pînã acum, a pozat mereu într-un maghiar „moderat“ ºi i-a condamnat cu fãþãrnicie pe maghiarii „radicali“ care nu pierd nici un prilej pentru a se exprima deschis împotriva unitãþii statului român, solicitînd privilegii peste privilegii în defavoarea elementului majoritar românesc, militînd cu o perseverenþã diabolicã pentru secesiune teritorialã.
ÃŽn ziua de 15 martie 2006, la Tîrgu Secuiesc, domnul Ministru de stat ºi-a exprimat, într-un mod descalificant ºi agresiv, atitudinea antiromâneascã ºi anticonstituþionalã, afirmînd : „Avem nevoie de autonomia secuilor. Am redobîndit multe drepturi, dar mai avem multe de reprimit“. Apoi a continuat: „Funcþionarii de la ghiºee ºtiu din nou ungureºte, iar pe cei care nu cunosc limba maghiarã trebuie sã-i punem sã înveþe. ªi poliþistul, ºi poºtaºul, toþi cei care mãnîncã pîinea noastrã, fiindcã, de acum, aºa trebuie sã vedem lucrurile. Cel care este funcþionar aici, în Þinutul Secuiesc, mãnîncã pîinea noastrã. La urma urmei, îºi ia salariul din impozitul nostru, al secuilor, nu din alte surse. Atunci, sã pofteascã sã vorbeascã ºi în limba maghiarã, iar dacã nu ºtie, ºi e funcþionar, sã înveþe“.
De parcã nu ar fi fost de ajuns, în aceeaºi adunare, domnul Marko Bela, care este ºi preºedintele U.D.M.R., a reamintit faptul cã programul organizaþiei pe care o conduce are ca obiectiv obþinerea autonomiei teritoriale a Þinutului Secuiesc, ceea ce înseamnã recunoaºterea implicitã a caracterului anticonstituþional ºi antistatal al acesteia. Prin urmare, domnul Marko Bela, senator al României, ministru de stat al Guvernului României:
1. A încãlcat articolul 1 al Constituþiei României, „decretînd“ existenþa unui nou stat în România, „Þinutul Secuiesc“, care îºi plãteºte funcþionarii din impozitele locuitorilor sãi, ale secuilor, de parcã românii nu mai sînt pe acele meleaguri (judeþele Harghita, Covasna ºi Mureº). Or, este ºtiut de toatã lumea cã funcþionarii sînt plãtiþi din bugetul statului constituit la nivel naþional.
2. A încãlcat art. 13 din Constituþie care stipuleazã faptul cã „ÃŽn România, limba oficialã este limba românã“, introducînd (în ce calitate? - n.a.) limba maghiarã, ca a doua limbã oficialã.
Urmînd logica sa strîmbã, dl. Marko Bela ar trebui sã înveþe vreo 20 de limbi ale principalelor minoritãþi naþionale, întrucît dînsul este membru al Guvernului român, deci lucreazã cu toate minoritãþile din România.
De unde se vede cã ºovinismul maghiar le-a întunecat mintea unora, fie ei chiar ºi intelectuali care se dau drept „moderaþi“.
3. Domnul Marko Bela a încãlcat grav ºi prevederile articolului 30 din Constituþie - „Sînt interzise de lege… incitarea la discriminare, la separatism teritorial …“. Prin urmare, va trebui sã explice justiþiei care sînt drepturile pe care le-ar mai avea de primit cei 299 de secui din România.
4. Domnul Ministru de stat Marko Bela a nesocotit jurãmîntul de fidelitate faþã de patrie ºi popor, pe care l-a depus ºi semnat în faþa Dumneavoastrã, Domnule Preºedinte : „Jur… sã respect Constituþia ºi legile þãrii, sã apãr democraþia, drepturile ºi libertãþile fundamentale ale cetãþenilor, suveranitatea, independenþa, unitatea ºi integritatea teritorialã a României“.

Domnule Preºedinte,

Noi ºtim cã majoritatea maghiarilor care locuiesc în România sînt loiali statului român care nu face nici un fel de diferenþieri între cetãþenii sãi.
Partidul România Mare are, în rîndurile sale, peste 10.000 de maghiari care condamnã, împreunã cu noi, acþiunile extremiºtilor maghiari care, iatã, existã ºi în sfere foarte înalte de conducere statalã.
ÃŽn acest spirit, vã rugãm, Domnule Preºedinte, sã apreciaþi scrisoarea noastrã ca fiind un act de responsabilitate faþã de soarta României. Aºa cum spunea, în urmã cu cîteva zile, liderul PRM, Domnul Corneliu Vadim Tudor, „în faþa primejdiei ciopîrþirii þãrii, pasivitatea nu este o soluþie“.
De aceea, vã solicitãm respectuos, Domnule Preºedinte Traian Bãsescu, ca Dumneavoastrã, care sînteþi „garantul… unitãþii ºi al integritãþii teritoriale a þãrii“, îndrituit sã „vegheaþi la respectarea Constituþiei“ (art.80), sã luaþi în considerare faptul cã domnul Marko Bela a comis fapte infracþionale care îl descalificã ca demnitar al statului român ºi, în conformitate cu prerogativele pe care vi le conferã art. 109, alin. 2 din Constituþia României, sã dispuneþi începerea urmãririi penale împotriva sa ºi sã decideþi suspendarea din funcþia de Ministru de stat al Guvernului României.
Convinºi fiind de justeþea demersului nostru, vã asigurãm, Domnule Preºedinte, de tot respectul ºi stima noastrã ºi vã dorim multã sãnãtate.

Articol afisat de 1689 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dumitru BADEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective