Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 22 Martie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Copiii ªcolii 3, mesagerii pentru pace ai României

Copiii ªcolii 3, mesagerii pentru pace ai României

Cei mai mici dintre elevii ªcolii nr. 3 din Piatra Neamþ au fost, ieri, artizanii unei iniþiative cu caracter unic pe plan naþional, fiind singura unitate de învãþãmînt din România care a dat curs unei invitaþii, lansate de la Bruxelles, de a se manifesta în cadrul acþiunii „Tambours pour la Paix - Tobe pentru Pace“. Pentru o jumãtate de orã - între 11.30 ºi 12.00 - principalii actori, preºcolarii ºi elevii din clasele primare, cãrora li s-au alãturat ºi o parte din cei de ciclu gimnazial, în total circa 500, s-au aflat în curtea ºcolii, însoþiþi de educatoare, învãþãtori ºi diriginþi, prin mesajele transmise fãcîndu-se pãrtaºi dorinþei tuturor copiilor lumii de a trãi într-o lume stabilã ºi nemarcatã de violenþã. Conducerii unitãþii de învãþãmînt care a manifestat deschidere pentru o asemenea acþiune, cãreia copiii i-au dat curs cu mult entuziasm, i s-au alãturat cadrele didactice de la catedra de limba francezã.
ÃŽn bãtaia tobelor - majoritatea confecþionate de copii - directorul ªcolii nr. 3, prof. Liviu Vlãsceanu, a dat citire „cuvîntului“ preºedintelui ºi iniþiatorului acþiunii „Tambours pour la Paix“, Moussia Haulot, dupã care, pe rînd, au urmat mesajele celor mici - poezii, cîntece, sloganuri - „punctate“ de bãtaia tobelor. Cã aceastã manifestare a fost luatã, cu adevãrat, în serios de copii au dovedit-o ºi pancartele pe care le þineau în mîini, pe care au scris sloganuri în limbile românã, englezã ºi francezã, cum ar fi: „Fericiþi fãcãtorii de pace“, „Non a la guerre“ sau „No war! Stop war!“ („Nu rãzboiului“, „Opriþi rãzboiul“), „Peace. Paix. Paz. Pace“, „Together for a better future“ („ÃŽmpreunã pentru un viitor mai bun“), „Save children. Save your future“ („Salvaþi copiii. Salvaþi-vã viitorul“), „Together for a better future. Let's make the world a better place“ („ÃŽmpreunã pentru un viitor mai bun. Hai sã facem din lume un loc mai bun“), ori „Stop violence in school“ („Opriþi violenþa din ºcoli“), „Totul e simplu cînd existã pace“). Desenele, cu acelaºi mesaj, au fost prezente din abudenþã, ca ºi baloanele, multe ºi frumos colorate, precum zîmbetul inocent al copilãriei. La finalul manifestãrii, acestea au fost transformate, în mod simbolic, în mesageri care le-au purtat spre cer dorinþa ca oamenii mari sã înþeleagã cã ei vor sã trãiascã într-o lume mai bunã ºi mai sigurã.
Acþiunea „Tambours pour la Paix“, patronatã de UNICEF ºi UNESCO, adresatã copiilor cu vîrste de pînã în 13 ani, se înscrie în seria manifestãrilor din deceniul 2001-2010, declarat de ONU „Deceniul Internaþional al promovãrii pãcii ºi a non-violenþei în folosul copiilor“. Ieri, nu doar în România, la ªcoala nr. 3 din Piatra Neamþ, au avut loc asemenea adunãri ale copiilor, ci peste tot în lume. „Tambours pour la Paix“ a ajuns, în acest an, la cea de a ºasea ediþie.

Articol afisat de 2053 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Iulia IACOB)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective