Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 22 Martie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Inundaþii la Costiºa ºi Podoleni

Inundaþii la Costiºa ºi Podoleni

• o gospodãrie ºi 44 de hectare de teren agricol au fost inundate • topirea zãpezii a mãrit debitul unui pîrîu • subprefectul ªendrea acuzã primarii cã nu fac demersuri pentru curãþirea rigolelor din localitãþile pe care le administreazã •

Curtea unei gospodãrii, 4 hectare de teren agricol din comuna Costiºa ºi alte 40 de hectare de teren agricol din comuna Podoleni au fost inundate, în noaptea dintre 20 spre 21 martie de pîrîul Cîlneº, al cãrui debit a crescut cu mult peste cota normalã.
Pagubele produse de deversarea acestui pîrîu nu au fost, însã, estimate, dar cert este cã au fost reduse prin intervenþia primarului comunei Costiºa care, împreunã cu specialiºtii de la Sistemul de Gospodãrire a Apelor Neamþ ºi cu oameni din comunã, a reuºit sã stãvileascã apele.
„La Costiºa ºi la Podoleni s-a ivit o problemã care ar fi putut deveni destul de gravã, dacã nu se intervenea repede. Pîrîul Cîlneº, dupã ce a acumulat deversãrile de pe culmile din zonã, ºi-a mãrit simþitor debitul ºi a inundat o gospodãrie ºi 44 de hectare de teren din cele douã comune învecinate. Situaþia s-a rezolvat dupã ce primarul de Costiºa, care are în dotarea instituþiei un buldoescavator, a intervenit destul de repede, pentru a îndepãrta pericolul. ÃŽn cazul în care nu se acþiona prompt, probabil cã ar fi fost inundate, acum, mai multe de 30 de gospodãrii din zonã“, a declarat Vasile ªendrea, subprefectul judeþului Neamþ. El a fost prezent, în seara de 20 martie, la faþa locului.
De menþionat este cã lucrãrile de îndiguire a pîrîului au fost continuate ieri dimineaþã, cînd s-a îndepãrtat orice pericol, pe de altã parte, debitul pîrîului reducîndu-se semnificativ.
O altã problemã sesizatã de subprefectul de Neamþ este legatã ºi de modul în care au fost construite podeþele, atunci cînd a fost reabilitat Drumul Naþional 15. „Cînd au refãcut aceste podeþe, ºanþurile dintre ele au fost reduse ca dimensiuni, iar atunci cînd sînt debite mai mari, se blocheazã destul de repede. Un alt factor care duce la asemenea probleme este indiferenþa unor primari care nu dispun strîngerea gunoiului atunci cînd trebuie, iar, în acest sens, îi voi ruga pe cei de la Garda de Mediu sã efectueze un control“, a adãugat Vasile ªendrea. Pentru a da un exemplu de „gospodar adevãrat“, subprefectul a menþionat cã a primit o scrisoare de la un cetãþean din comuna Rãuceºti care solicita sã-i fie desfundat ºanþul din faþa casei. „Asemenea cetãþeni ar trebui amendaþi de cãtre primãrie“, a conchis Vasile ªendrea.

Articol afisat de 1890 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Alex NECHITA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective