Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 22 Martie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Trei puncte de colectare a deºeurilor electrice ºi electronice, în Neamþ

Judeþul Neamþ va avea trei puncte de colectare a deºeurilor de echipamente electrice ºi electronice. Un asemenea punct va fi în municipiul Piatra Neamþ, pe strada Bistriþei, un altul în Roman - pe strada Colectorului, iar un al treilea în Tîrgu Neamþ. ÃŽn conformitate cu HG 448/ 2005 privind gestiunea deºeurilor de echipamente electrice ºi electronice (DEEE), cei care fabricã asemenea produse sînt obligaþi sã asigure înfiinþarea, pînã la 31 decembrie 2005, a cel puþin unui punct de colectare în fiecare judeþ, ºi a cîte unuia în fiecare oraº cu peste 100.000 de locuitori. Pînã la 31 decembrie 2006, asemenea puncte de colectare vor trebui înfiinþate în fiecare oraº cu peste 20.000 de locuitori. „Pentru judeþul Neamþ, au fost stabilite, în anul 2005, spaþiile pentru douã puncte de colectare a acestor tipuri de deºeuri - în Piatra Neamþ, pe strada Bistriþei, ºi în Roman, pe strada Colectorului, urmînd ca acestea sã fie amenajate de agenþii economici. ÃŽn anul 2006, Primãria Tîrgu Neamþ a stabilit un amplasament pentru punctul de colectare a DEEE, în bulevardul 22 Decembrie, bloc M5, parter, cu o suprafaþã de o sutã de metri pãtraþi, fost spaþiu comercial, aflat în proprietatea Primãriei. Deocamdatã, toate cele trei sînt la stadiul de amplasamente, urmînd ca agenþii economici, care se vor ocupa de colectarea deºeurilor, sã le doteze“, a declarat ªtefan Gal Pal, inspector ºef al Agenþiei pentru Protecþia Mediului Neamþ.
Cei care vor deservi punctele de colectare vor avea obligaþia de a prelua deºeurile de echipamente electrice ºi electronice de la posesorii finali ºi distribuitori, gratuit sau contra unei compensaþii care þine seama de valoarea componentelor reutilizabile. Producãtorii de echipamente electrice ºi electronice pot organiza colectarea, valorificarea ºi reciclarea deºeurilor individual sau prin transferarea acestor responsabilitãþi, pe bazã de contract, cãtre un operator economic legal constituit, autorizat de Ministerul Mediului ºi Gosporãririi Apelor. În judeþul Neamþ, un asemenea agent economic se aflã în procedurã de autorizare la Agenþia pentru Protecþia Mediului Neamþ.
Pînã la data de 30 aprilie 2006, producãtorii au obligaþia sã se înscrie în registrul producãtorilor ºi importatorilor de echipamente electrice ºi electronice, ceea ce va condiþiona desfãºurarea activitãþii lor viitoare în acest domeniu. Aceasta se face cu ajutorul serviciilor poºtale, documentaþia fiind trimisã la Agenþia Naþionalã pentru Protecþia Mediului, aºa cum prevede Ordinul 1223/ 2005.

Articol afisat de 2139 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona ÞÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective