Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Social 22 Martie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
TEROARE

TEROARE

• oamenii legii nu pot da de urma violatorilor ºi tîlharilor care atacã lîngã Podul Horia • oamenii din aceastã comunã sînt ºi revoltaþi • cãrãrile de la pod cãtre Horia ºi Trifeºti au fost mãrturie la scene de groazã • trei asemenea dosare figureazã „cu autor necunoscut“ •

Cetãþenii din satele Horia ºi Cotu Vameº sînt terorizaþi, ca urmare a unor fapte de violenþã reprobabile, petrecute în ultima perioadã, în apropierea podului rutier peste rîul Moldova: tîlhãrii, viol ºi ameninþãri cu cuþitul. Oamenii se declarã cu atît mai speriaþi, cu cît, pînã în prezent, Poliþia nu i-a prins pe autorii infracþiunilor. „De obicei, ca majoritatea oamenilor din Horia ºi Cotu Vameº, merg acasã ori vin în oraº, la muncã, pe cãrarea de pe malul Moldovei. Sincer sã fiu, deºi nu sînt «slab de fire», mã tem sã mai trec pe acolo, atît ziua, dar mai ales noaptea. Chiar, într-o searã, doi copilaºi mi-au atras atenþia sã nu merg pe cãrare, «cã pîndesc unii, cu cuþitul». Aºadar, prefer sã ocolesc aproape un kilometru, pe ºoseaua iluminatã, decît sã mã trezesc cu vreun cuþit la gît. Am auzit despre ultimul atac al acestor nenorociþi, care au tîlhãrit doi tineri soþi, violînd-o pe femeie de faþã cu bãrbatul ei. Nu am auzit, însã, sã fie prinºi fãptaºii, iar asta, sincer, mã îngrijoreazã. Au fost multe nenorociri în acea zonã ºi cred cã ar trebui sã fie mai atent þinutã sub observaþie de cãtre Poliþie. Toþi oamenii din sat spun cã nu se mai simt în siguranþã, din cauza gãºtii de derbedei“, a declarat Dumitru I., din comuna Horia. De menþionat cã, pentru majoritatea locuitorilor din Cotu Vameº ºi Horia, cãrarea respectivã este o „scurtãturã“ foarte des folositã. „Am soþie care lucreazã în oraº ºi, de acum, trebuie sã ies înaintea ei, în fiecare searã. Taxiul costã foarte mult, dar nici nu o pot lãsa sã vinã singurã. Este grav cã nu face nimeni nimic pentru a ne simþi în siguranþã. Doamne fereºte, însã, sã intre golanii aceºtia pe mîna oamenilor, cred cã se va întîmpla o nenorocire. Aºa cã Poliþia ar trebui sã ia mãsuri, urgent. Avem mame, surori, soþii, copii, pe cine sã ne bazãm, de fapt, cã le apãrã? Sincer sã fiu, cred cã nici un bãrbat singur nu are ºanse în faþa atacatorilor, care au spray-uri, cuþite ºi bîte“, a declarat Traian M., din comuna Horia.
Deocamdatã, la nivel de Poliþie, acest ultim caz, de tîlhãrie ºi viol, petrecut pe malul Moldovei, nu ºi-a gãsit rezolvare, dar a devenit „prioritate“. Inspectorul principal Dragoº Bãlãu, comandantul instituþiei, a declarat cã existã un grup de suspecþi. „ÃŽn zona respectivã avem înregistrate, în total, trei cazuri de tîlhãrie cu autor necunoscut, care au avut loc în ultimele trei-patru luni. Ultima faptã, petrecutã în seara de 15 martie, a fost mai gravã, deoarece a implicat ºi un viol. A mai existat, la sfîrºitul sãptãmînii trecute, un caz de port ilegal de cuþit, depistat în flagrant de noi. Situaþia este în atenþia noastrã, se munceºte, avînd deja un cerc de suspecþi. ÃŽi vom duce chiar ºi la poligraf (detectorul de minciuni, n. red.), pentru a încerca sã probãm fapta. A existat ºi un martor ocular, pe care l-am gãsit ºi sperãm ca ºi spusele lui sã ne ajute“, a declarat comandantul Poliþiei Municipiului Roman. Aºadar, „se munceºte“, însã fãrã rezultate vizibile.
Fãrã îndoialã, cea mai gravã faptã, petrecutã în zona Podului Horia, rãmîne tîlhãria din seara de 15 martie. Doi tineri cãsãtoriþi de puþin timp au trecut printr-o experienþã oribilã, chiar cu o zi înaintea aniversãrii „capului familiei“, în timp ce se deplasau cãtre domiciliu, amîndoi fiind jefuiþi la drumul mare, iar apoi femeia fiind violatã, în timp ce soþul ei era þinut cu cuþitul la gît. Trei necunoscuþi i-au atacat frontal pe tinerii soþi, folosind spray-uri lacrimogene. Tinerele victime, cu vîrste de 28 de ani - soþul ºi 27 de ani - soþia, încercau sã ajungã acasã, avînd asupra lor bani pentru cumpãrãturile destinate aniversãrii zilei de naºtere a bãrbatului. Viitoarele victime au sesizat cã, din faþã, se apropie trei necunoscuþi, dar nu au bãnuit ce îi aºteaptã, pînã în momentul în care nu „s-au trezit“ cu jet-uri de spray lacrimogen în figurã. Prin folosirea violenþei fizice, cele trei persoane necunoscute au sustras, de la cei doi tineri, 350.000 de lei vechi, precum ºi aproximativ 10 grame de aur. Mai mult decît atît, atacatorii au legat-o pe soþia bãrbatului la ochi, dupã care au dus-o circa un kilometru în amonte, unde au violat-o, din nou. Tînãra a suferit, pe lîngã multiplele leziuni ºi contuzii, o fracturã a radiusului stîng. Reamintim cã un bãrbat în vîrstã de 33 de ani, din comuna Trifeºti, a cãzut pradã, în seara de 8 decembrie, tot tîlharilor care îºi fac veacul în zona podului rutier peste rîul Moldova, spre Horia. Constantin C., care se ducea spre casã, a fost jefuit, de cîþiva necunoscuþi, pe cãrarea „scurtãturã“, de pe partea cealaltã a E85, ce leagã podul de intersecþia cu drumul cãtre Trifeºti. Atacul a fost prin surpindere, scurt, foarte violent, victima neavînd posibilitatea de a se apãra. Constantin C. a primit, similar cu ultimul caz, întîi, un jet de spray lacrimogen în figurã, dupã care tîlharii au scos cuþitul. Sub ameninþãri ºi lovituri, victima a ajuns aproape în stare de inconºtienþã, mai ales cã unul dintre atacatori s-a folosit de arma albã, pentru a-i aplica lovituri în zona ºoldului. Mobilul jafului au fost bagajele pe care bãrbatul le avea asupra lui ºi hainele. Valoarea prejudiciului se ridicã, în total, la aproximativ 1,5 milioane de lei vechi. Constantin C. a fost diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral acut, plagã contuzã parieto-occipitalã dreapta ºi plãgi înjunghiate la coapsa stîngã, acesta fiind internat în Secþia chirurgie a Spitalului Municipal.
ÃŽnainte cu douã sãptãmîni de la aceastã faptã, tot în locul menþionat a avut loc o altã tîlhãrie, victima fiind un tînãr student trifeºtean, ce se întorcea acasã. Acesta, însã, a putut opune rezistenþã atacatorilor, astfel încît prejudiciului nu a fost prea mare. ªi atunci, ca ºi acum, Poliþia „fãcea cercetãri“.
FOTO: „Zona zero“ a criminalitãþii violente de la Roman, cãrarea spre Horia

Articol afisat de 2079 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Tudor CIOBOTARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective