Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 23 Martie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
„Pasiunile mele sînt boxul ºi facultatea“

„Pasiunile mele sînt boxul ºi facultatea“

• interviu cu vicecampioana naþionalã la box, Cristina Branchi

Cristina Branchi este, la 21 ani, prima pugilistã premiatã la un turneul naþional, din istoria Clubului Sportiv (CA) Laminorul Roman. Argintul de la Cupa României la box, obþinut în urmã cu cîteva zile, reprezintã, pentru eleva antrenorului Radu Otcuparu, rodul muncii de o viaþã. Tînãra este studentã în anul al II-lea, la Facultatea de Drept din cadrul Universitãþii Alexandru Ioan Cuza Iaºi ºi s-a apucat de box în urmã cu numai circa opt luni.
Reporter: Ai reuºit, în urmã cu doar douã zile, cea mai bunã performanþã a boxului feminin romaºcan, respectiv medalia de argint la Cupa României, categoria 75 kilograme. Ce reprezintã acest lucru pentru tine, þinînd cont ºi de faptul cã te-ai aflat la prima participare într-un turneu oficial ºi, în plus, ai adus prima distincþie naþionalã importantã, la fete, clubului unde eºti legitimatã?
Cristina Branchi: La Cupa României am mers mai mult din dorinþa de a vedea ce pot face. La un aºa nivel, este foarte greu sã ajungi pe podium. Nici prin gînd nu mi-a trecut cã voi obþine o medalie, mai ales cã am cãzut cu sportive care nu erau la prima participare, ca mine. Neavînd nici un meci oficial, am dorit ca, la acest turneu, sã vãd cum este atmosfera, cum se prezintã ringul de competiþie ºi dacã voi fi capabilã sã rezist. Adversarele mele au fost foarte bine pregãtite, cu participãri la campionate europene ºi chiar la mondiale, dar am avut avantajul unei pregãtiri fizice mai bunã.
Rep.: De cînd ai început sã practici sportul ºi cît þi-a trebuit sã ajungi pe locul al II-lea, în clasamentul celor mai bune pugiliste, la categoria ta, din þarã?
C.B.: Pasiunea pentru box a debutat în momentul în care am luat examenul de admitere la facultate. În Iaºi, m-am înscris la o salã de Kick-boxing, la antrenorul Mihai Constantin, dar, pînã la urmã, mi-am dat seama cã îmi place mai mult boxul. Astfel, în vacanþa de varã, din 2005, am venit la sala maistrului Radu Otcuparu, la Roman. De atunci, am continuat sã mã pregãtesc intens. Iniþial, nu am început cu acest sport, ci cu judo-ul, pasiune pe care am moºtenit-o de la tatãl meu, care l-a practicat în tinereþe. La judo, este foarte greu sã faci performanþã, mai ales cã eu am intrat pe saltea, prima datã, în clasa a X-a, pe cînd eram elevã la Colegiul Naþional Roman Vodã. Practicam judo la Liceul cu Program Sportiv, alãturi de fete care fãceau acest lucru încã de prin clasele primare. Mi-am zis cã voi putea obþine rezultate foarte bune la box, mai bine-zis cã voi avea satisfacþii mult mai mari decît în alt domeniu.
Rep.: Ce pãrere au cunoscuþii tãi despre faptul cã practici sportul cu mãnuºi ºi ce gînduri ai pentru viitor?
C.B.: Tata este foarte bucuros cã vin la sala de box. Pentru el nu a prea contat ce sport anume am ales, principalul a fost sã fac ceva bun pentru sãnãtate. ªi ceilalþi prieteni sînt pentru practicarea boxului, dar sînt puþini sceptici, deoarece cred cã acest sport nu este pentru fete. Urmeazã, în iunie, finale Campionatelor Naþionale, unde mi-am propus sã cîºtig medalia de aur. Din cauza faptulului cã nu prea am timp, pasiunile mele sînt doar boxul ºi facultatea.
FOTO: Cristina Branchi, alãturi de maestrul Radu Otcuparu

Articol afisat de 2104 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D.I.)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective