Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Social 24 Martie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Cazuri ºi necazuri în cartierul Speranþa

Cazuri ºi necazuri în cartierul Speranþa

• într-o scrisoare un cetãþean susþine cã zona este murdarã, plinã de ºobolani ºi cîini vagabonzi • viceprimarul Ouatu susþine cã locuitorilor din Speranþa li se dã prea multã importanþã •

Mizerie, ºobolani ºi zeci de cîini vagabonzi sînt cîteva elemente care caracterizeazã unele zone din noul cartier Speranþa. Sau cel puþin aºa susþin o parte din oamenii care locuiesc aici, ei plîngîndu-se cã sînt discriminaþi, cã pentru ei se aduc numai containere vechi, sparte, din care curge gunoiul menajer, iar autoritãþile sînt indiferente faþã de situaþia în care se aflã. Pentru a li se rezolva aceste probleme, un locatar din zonã s-a adresat redacþiei Monitorul ºi, prin intermediul nostru, primarului Gheorghe ªtefan. „Locuiesc la H4, unul din primele blocuri construite de Agenþia Naþionalã pentru Locuinþe ºi date în folosinþã în 2003. Prima problemã pe care doresc sã v-o semnalez este în legãturã cu gunoiul menajer. Unul din containerele pentru gunoi este aºezat pe pãmînt, la 30-40 de metri distanþã de suprafaþa betonatã. Este vorba de cel din spatele blocului H5 . La acesta nu se poate intra cu maºina pentru a fi ridicat, întrucît rãmîne înpotmolitã în noroi. Cînd era zapadã, la fel nu se putea intra. Aºa cã rãmîne tot timpul plin. Cea de-a doua problemã constã în faptul cã, în cartier la noi, se aduc mai tot timpul tomberoane rupte, pentru gunoiul menajer. ÃŽn zonã sînt foarte mulþi cîini comunitari, care scot sacii menajeri plini cu gunoi ºi îi rup, astfel cã în zonã sînt tot timpul gunoaie, pungi care sînt luate de vînt, hîrtii care zboarã. ªobolanii stau cu sutele pe lîngã astfel de tomberoane, de te mãnîncã de picioare dacã eºti neatent ºi mergi seara sã duci gãleata cu gunoi. Au ieºit din clãdirile dãrîmate ºi, avînd mîncare din belºug, s-au înmulþit de nu ºtim dacã mai scãpãm de ei vreodatã. Noaptea dorm lîngã motoarele maºinilor, unde le este cald. Poþi oricînd sã te trezeºti cã nu îþi mai porneºte maºina, sau mai rãu, mergi cu maºina ºi îþi ia foc sau dimineaþa o gãseºti prãjitã. Pot oricînd sã roadã un cablu, un furtun de alimentare cu benzinã. Se spune cã locatarii nu fac nimic pentru a pãstra curãþenia. Oricum, pãrerea mea este cã nu pot sta nici 50 de oameni cu bîtele sã alunge cîinii flãmînzi de lîngã o bucatã de pîine din container. Dacã aceste containere ar fi întregi, poate nu ar mai fi aºa mare mizerie. Cei 30 de angajaþi plãtiþi din ajutoare sociale pot fi folosiþi la întreþinut spaþiile verzi, la plantat pomi, la curãþat rigolele de scurgere a apei pluviale, la tãiat buruienile de pe marginea drumurilor din cartier. Nu înseamnã cã, dacã sîntem la capãtul oraºului, sîntem ºi la marginea civilizaþiei“, a spus locatarul din blocul H4.
Viceprimarul de Piatra Neamþ, Vasile Ouatu, susþine cã, dacã s-ar acorda atîta importanþã tuturor pietrenilor cîtã se acordã celor din Speranþa, lucrurile ar sta altfel în municipiul nostru. „Nu ºtiu ce mai vor cei din Speranþa. Mergem tot timpul acolo, le facem curãþenie cu 60 de oameni, beneficiari ai ajutorului social. Locuitorii din Speranþa nu fac nimic. Urmeazã sã procurãm ustensilele necesare, cã sã facem ºi curãþenia de primãvarã. Acolo, sînt vreo zece familii care au cai ºi cãruþe ºi fac mizerie de neînchipuit. Sînt ºi care cresc porci, cîini ºi avem foarte multã treabã de pe urma lor. Þiganii ºtiu sã îºi apere drepturile ºi tot fac reclamaþii pentru cã sînt supãraþi cã nu mai stau în centrul oraºului, printre români, sã aibã de unde fura ºi de la cine cerºi. Degeaba muncim sã le facem curãþenie, pe ei nu-i intereseazã cã noi depunem eforturi. Vreo 30 de þigani au fost la Bucureºti, la Guvern, ºi s-au plîns cã nu avem grijã de ei. Am fost vizitaþi de organizaþii nonguvernamentale care le apãrã drepturile ºi care ne-au întrebat de ce nu-i integrãm în societate ºi nu avem grijã de ei. Pãrerea mea este cã li se acordã prea multã atenþie din partea Primãriei“, a declarat viceprimarul Vasile Ouatu.
Cît despre containerele ruginite ºi sparte, din care curge gunoiul menajer, acestea pot fi vãzute ºi în multe puncte din alte cartiere ale municipiului Piatra Neamþ, nu numai la Speranþa.

Articol afisat de 1887 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona ÞÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective