Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 24 Martie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Aikido ºi atletism la Tarcãu

Aikido ºi atletism la Tarcãu

• cu sprijinul firmei Forestar s-a dat în folosinþã o salã de sport

Tarcãul este una dintre localitãþile din judeþul Neamþ în care, de la mijlocul sãptãmînii, s-a deschis o salã de aikido, autoritãþile locale, împreunã cu cei din conducerea firmei Forestar, intenþionînd înfiinþarea ºi a unui centru de atletism. Sala de aikido, la care va „preda“ Daniel Ene, conducãtorul clubului Mizuno Piatra Neamþ, este gãzduitã de fosta salã de festivitãþi a ªcolii generale Tarcãu, iar la deschidere au fost prezenþi 118 copii. Curiozitatea a fost motivul principal al prezenþei în numãr mare al elevilor, însã cei care se ocupã de aceastã activitate considerã cã mulþi dintre aceºtia vor fi atraºi în mod real de acest sport ºi vor frecventa ºedinþele de antrenament, care se vor desfãºura în fiecare marþi, de la ora 17, ºi în fiecare joi, de la ora 18.30. „Totul a pornit la o ºedinþã a Consiliului de Administraþie al ºcolii, unde profesorii s-au plîns de slabã prezenþã a copiilor la ºcoalã. Cum sportul este o modalitate de a-i disciplina pe unii, am luat decizia de a face ceva. Am pornit cu aikido ºi vom continua cu atletismul. Am achiziþionat partea materialã pentru aikido, ceea ce înseamnã utilarea sãlii cu saltele ºi mocheta necesarã desfãºurãrii acestei activitãþi, iar la atletism vom colabora cu profesorii interesaþi“, a declarat Ionuþ Banciu, director general adjunct la Forestar SA Tarcãu ºi membru în Consiliul de Administraþie al ºcolii generale din localitate.
Directorul ºcolii din Tarcãu, Valentin Pupãzã, a precizat cã deschiderea centrelor de aikido ºi de atletism la Tarcãu sînt de naturã educaþionalã, copiii avînd astfel ocazia de a vedea ce înseamnã lucrul în echipã, ce înseamnã autocontrolul, disciplina ºi de a învãþa cum sã treacã peste propriile limite ºi, nu în ultimul rînd, cum sã se apere. Primarul Tarcãului, Iulian Gãinã, considerã cã aceastã idee va avea ºi finalitate, mulþi dintre copii urmînd a trece pragul sãlii de aikido, iar alþii urmînd sã fie aleºi pentru a face atletism. „Sportul este apreciat în Tarcãu ºi cred cã vom avea parte de o afluenþã de tineri la cele douã sporturi. Sînt mulþi copii dornici de a face miºcare. Sînt sigur cã este un început al dezvoltãrii sportului în comune în judeþul nostru ºi poate cã ºi alþii ne vor lua exemplu“, a declarat Iulian Gãinã.
Gheorghe Paisa, directorul Direcþiei pentru Sport a Judeþului Neamþ, a precizat fcã instituþia pe care o conduce va încerca în continuare sã gãseascã diferiþi agenþi economic din diferite comune ale judeþului care sã se implice în dezvoltarea activitãþii sportive. De asemenea acesta a precizat cã urmãtoarele „þinte“ sînt comunele Taºca ºi Tazlãu.

Articol afisat de 1742 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective