Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 25 Martie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Mararu, cercetat de procurorii DNA

Mararu, cercetat de procurorii DNA

Gheorghe Cãtãlin Mararu, un afacerist din Piatra Neamt, este cercetat penal de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie Iasi pentru comiterea infractiunii de uz de fals. De asemenea, joi, 23 martie, magistratii ieseni au dispus ca pietreanul sã nu pãrãseascã tara Ă®n urmãtoarele 30 de zile, Ă®n interesul cercetãrilor. Mai exact, Mararu a ajuns Ă®n atentia procurorilor ieseni dupã ce acestia au Ă®nceput cercetarea penalã Ă®mpotriva inspectorului de politie Ovidiu Popa, de la IGPR, care este acuzat de trafic de influentã, fals, uz de fals etc. Verificãrile magistratilor au condus spre ipoteza cã politistul bucurestean l-a ajutat pe Mararu sã obtinã mai repede permisul de conducere suspendat de oamenii legii din Buzãu, pentru depãsirea vitezei maxime admise. Totul a Ă®nceput pe 15 decembrie, cĂ®nd Gheorghe Mararu a fost oprit Ă®n trafic de politistii de la Serviciul Rutier Buzãu, Ă®ntrucĂ®t circula cu vitezã mult mai mare decĂ®t limita maximã Ă®n localitate. El s-a ales cu o suspendare pe 90 de zile si, pentru cã nu a prezentat permisul, sustinĂ®nd cã nu Ă®l are la el, a pierdut dreptul de cere reducerea perioadei. Potrivit legii, pentru a cere acest lucru, contravenientul trebuie, obligatoriu, sã predea permisul, pentru cã, Ă®n caz contrar, o asemenea cerere nici nu se ia Ă®n calcul. Totusi, Gheorghe Mararu a beneficiat de sprijinul politistului IGPR care a fãcut demersurile necesare la IPJ Buzãu si i-a obtinut diminuarea suspendãrii de la 90 la 30 de zile. ĂŽn plus, i-a fãcut rost si de o dovadã falsã, prin care politistii buzoieni i-ar fi dat dreptul sã circule 15 zile dupã suspendarea permisului de conducere. Toate aceste ilegalitãti au fost scoase la ivealã odatã cu Ă®nceperea cercetãrii penale Ă®mpotriva lui Ovidiu Popa si, astfel, s-a ajuns si la cercetarea lui Gheorghe Mararu. Dar, el nu s-a prezentat la audieri, motiv pentru care politistii nemteni au primit o solicitare de la Iasi, prin care li s-a cerut aducerea lui Mararu cu mandat. PĂ®nã la urmã, joi, acesta s-a dus de bunãvoie la Iasi, iar procurorii i-au interzis sã pãrãseascã tara timp de 30 de zile.
Inspectorul Ovidiu Popa, cel care l-a ajutat afaceristul pietrean, este un bun amic al acestuia, de la aceastã prietenie trãgĂ®ndu-i-se atĂ®t mutarea disciplinarã, cĂ®t si cercetarea penalã. Ofiterul bucurestean, care a lucrat la Corpul de Control al IGPR, a fost Ă®n Piatra Neamt Ă®n luna februarie, chiar Ă®n noaptea Ă®n care masina apatinĂ®nd bunicului lui Mararu, un Porsche Cayenne, a fost incendiatã. La fata locului, pãgubasul a fost adus chiar de Popa care, nefiind cunoscut de politistii locali, a fost legitimat. Oamenilor legii li s-a pãrut nefireascã relatia de amicitie Ă®ntre un politist si o asemenea persoanã, motiv pentru care au raportat incidentul. Conducerea IGPR a considerat cã aceastã prietenie este dezonorantã pentru un politist si au decis mutarea sa disciplinarã la Politia Capitalei, pĂ®nã la finalizarea cercetãrilor. ĂŽntre timp, oamenii legii au fost anuntati de procurorii DNA cã a fost Ă®nceputã urmãrirea penalã Ă®mpotriva lui Popa, pentru mai multe infractiuni. Inspectorul a fost acuzat, printre altele, si cã a facilitat reducerea perioadei de suspendare a dreptului de a conduce de la 90 la 30 de zile pentru Vasile Rodideal (nasul lui Mararu), un proeminent cap al lumii interlope din Iasi care, actualmente, este Ă®n penitenciar, pentru tentativã de omor. ĂŽn plus, ofiterul de rang Ă®nalt a fost acuzat cã este un apropiat al unor clanuri mafiote din Iasi, precum Corduneanu sau Tãnase. De remarcat este faptul cã Gheorghe Maruru pare a fi urmãrit de ghinion, Ă®n ultimele luni fiindu-i incendiate douã masini.

Articol afisat de 1729 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Monica NEAMTU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective