Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 25 Martie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Canibalism

Neculai Tupu, Ă®n vĂ®rstã de 39 ani, din Piatra Soimului, a ajuns la spital Ă®n stare gravã, dupã ce a fost victima unui incident mai putin obisnuit. ĂŽn urma unui conflict spontan, bãrbatul a fost muscat de nas de cãtre un altul. Incidentul s-a petrecut Ă®n fata unui bar din localitate.
„Eram Ă®n bar si beam o bere. La un moment dat, un tigan dintr-un alt sat a Ă®nceput sã facã scandal. Din cĂ®te am Ă®nteles, i-a fost furat calul. Urla cĂ®t Ă®l tinea gura cã face moarte de om, cã o sã afle el cine e hotul si o sã Ă®l mãnĂ®nce de viu. VãzĂ®nd cã nu mai tace si cã nimeni nu Ă®ncearcã sã Ă®l linisteascã, i-am spus sã nu mai tipe si sã ne lase sã ne tihneascã la toti cei care eram acolo. Pe de altã parte, i-am mai spus cã dacã s-a Ă®ntĂ®mplat asa cum spune el si i-a fost furat calul sã se ducã la politie si sã facã o reclamatie. Ne-am cam luat la hartã si, vãzĂ®nd cã nu mai scap de el, am plecat cãtre casã. Dupã cĂ®teva minute, a venit dupã mine, fiind pornit sã sarã la bãtaie. ĂŽncercĂ®nd sã mã apãr, am ridicat mĂ®na dreaptã, iar el m-a muscat de deget. L-am Ă®mpins cu cealaltã mĂ®nã, iar el, dintr-o datã, s-a nãpustit asupra mea, m-a muscat de frunte si apoi de nas. Pe moment, am crezut cã lesin de durere si nici nu mai puteam sã respir. M-a dus cineva cu masina la spital la Roznov, iar de acolo, am fost adus cu ambulanta la spital“, a declarat Neculai Tupu. Investigatiile medicale efectuate aici au arãtat cã pacientul a suferit fracturã de piramidã nazalã destul de gravã si nu mai avea o bucatã din nas. Bãrbatul a fost internat la sectia ORL si a fost supus unei interventii chirurgicale, iar, timp de cĂ®teva zile, va face tratament cu antibiotice. La Ă®nceputul sãptãmĂ®nii viitoare, bãrbatului i se va preleva tesut provenit tot din zona fetei si i se va reface nasul.
Neculai Tupu sustine cã ar fi tentat sã Ă®l dea Ă®n judecatã pe agresorul sãu, al cãrui nume nu Ă®l cunoaste, dar Ă®l stie din vedere, numai cã nu are timp de pierdut cu procesele, Ă®ntrucĂ®t, miercuri, se va Ă®ntoarce Ă®n Italia, unde munceste de cĂ®tiva ani, Ă®mpreunã cu sotia sa.
Victimã a unui caz similar de agresiune a fost, Ă®n urmã cu o sãptãmĂ®nã, si Adrian Luchian, Ă®n vĂ®rstã de 36 de ani, din satul Ortesti, comuna Drãgãnesti.
„SĂ®mbãtã noaptea, 18 martie, fãcem de pazã Ă®n folosul obstii. M-am dus la un magazin din sat, ca sã Ă®mi iau ceva de mĂ®ncare, am bãut si o bere. I-am vãzut acolo, bĂ®nd la o masã, pe fratii Mihai si Dan Diaconu, recunoscuti Ă®n sat de scandalagii si bãtãusi. ĂŽntĂ®mplarea a fãcut ca ei sã plece din magazin cu cĂ®teva minute Ă®naintea mea, asa Ă®ncĂ®t am mers Ă®n spatele lor o bunã bucatã de drum. La un moment dat, l-au oprit cu forta pe un sãtean care venea cu cãruta, au urcat lĂ®ngã el, unul pe o parte, iar altul pe cealaltã parte, si se pregãteau sã Ă®l batã. Am strigat la ei sã se potoleascã si, cĂ®nd am ajuns lĂ®ngã cãrutã, le-am spus sã lase omul Ă®n pace si sã se ducã acasã. Cei doi au venit lĂ®ngã mine si au Ă®nceput sã mã ameninte cu bãtaia. Mihai a sos un cutit si m-a amenintat cã mã omoarã, iar celãlalt m-a lovit Ă®n cap, pe la spate. Am cãzut, eram aproape inconstient, dar cei doi au sãrit pe mine, si nu stiu care dintre ei m-a muscat de nas. Am ajuns acasã cu o bucatã din nas lipsã si, cĂ®nd am vãzut cum arãt, am venit la spital. Am fost operat o datã atunci seara, dupã care mi s-a luat o bucatã de piele si carne din zona urechii si mi s-a refãcut nasul“, a declarat Adrian Luchian. Cazul acestuia se aflã Ă®n atentia Politiei Drãgãnesti, care continuã cercetãrile. ĂŽn functie de numãrul zilelor de Ă®ngrijire medicalã care i se vor recomanda de cãtre medicul legist, se va face Ă®ncadrarea juridicã a faptei. Potrivit precizãrilor fãcute de cãtre doctorul Ioan Lazãr, seful sectiei ORL a Spitalului Judetean de Urgentã Neamt, cazuri de muscãturi provocate de om au mai fost de-a lungul timpului, cele mai multe dintre acestea petrecĂ®ndu-se Ă®ntre tigani.
„AvĂ®nd Ă®n vedere cã Ă®n cavitatea bucalã a omului existã cei mai multi microbi, plãgile muscate comportã un risc major de infectare. Tocmai de aceea, pentru a preveni aceste suprainfectãri, se face tratament cu antibiotice. ĂŽn ambele cazuri pe care le avem, acum, internate s-a efectuat plastie, starea ambilor pacienti este bunã si sperãm sã nu aparã probleme deosebite“, a adãugat doctorul Ioan Lazãr.

Articol afisat de 2388 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILISESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective