Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 25 Martie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Terenuri de 15 miliarde

Consiliul Local Roman evalueazã, Ă®n prezent, prin intermediul unei firme specializate, terenurile din zonele C si D, care urmeazã sã fie vĂ®ndute de municipalitate, conform unei HotãrĂ®ri de Consiliu din luna noiembrie 2005. Din acesti bani urmeazã a se acoperi deficitul bugetar creat de plata utilitãtilor pentru scoli. „Cresterile aberante ale pretului la gaz metan ne-au determinat sã trecem la vĂ®nzarea unor active, pĂ®nã la concurenta sumei de 15 miliarde de lei, bani necesari pentru acoperirea facturilor la Ă®ncãlzire ale scolilor. Iarna a fost grea, nu am putut tine elevii Ă®n frig, pentru cã sĂ®nt copiii nostri“, a declarat primarul Romanului, Dan Ioan Cãrpusor. O comisie coordonatã de viceprimarul Nicolae Stan, formatã din consilierii Mihail Florea si Sorin Cazan, dar si din directorul tehnic al Primãriei, Felician Ionitã, si arhitect Ana Maria Alexe, a stabilit, mai Ă®ntĂ®i, criteriile Ă®n baza cãrora au fost trecute pe listã terenurile ce vor fi vĂ®ndute. ĂŽn faza urmãtoare, a fost propusã lista parcelelor care rãspund criteriilor stabilite de comisie. „Cel mai important a fost cel legat de faptul ca terenul respectiv sã fi fost, deja, concesionat, pentru co-interesarea potentialilor cumpãrãtori. Dupã ce a fost Ă®ntocmitã lista respectivã, a fost angajatã o firmã din Piatra Neamt, care lucreazã la evaluarea acestor terenuri, interesul nostru fiind de a cĂ®stiga cĂ®t mai mult. Un alt criteriu stabilit a fost ca pe acestea sã existe constructii care au apartinut Cooperatiei, din acelasi motiv“, a adãugat primarul Cãrpusor.
Cel mai important criteriu este ca terenurile Ă®n discutie sã nu intre Ă®n categoria celor revendicate si sã fie amplasate Ă®n zona C si D, de impozitare fiscalã, iar nu Ă®n centrul municipiului. Au fost pregãtite pentru vĂ®nzare diverse suprafete de teren: Ă®n strãzile Plopilor, Mihai Viteazu, Primãverii, pe artera ocolitoare, pe strãzile Nordului, Tinosului, Bogdan Dragos, Nicolae Bãlcescu si Sucedava. „Am invitat proprietarii constructiilor aflate Ă®n concesiune la Primãrie, Ă®n vederea aducerii la cunostintã a scoaterii la licitatie a terenurilor pentru care, acum, plãtesc chirie. Dacã vor fi de acord cu cifrele rezultate din rapoartele de evaluare, se va trece la faza urmãtoare de negociere, Ă®nainte de Ă®nstrãinarea lor“, a declarat primarul Dan Ioan Cãrpusor. Acesta a spus cã numirea, Ă®n comisia de stabilire a criteriilor de vĂ®nzare a acestor clãdiri, a doi dintre consilierii cunoscuti ca fiind extrem de critici este o garantie a transparentei cu care se face Ă®nstrãinarea acestor terenuri. Mihail Florea a declarat cã, Ă®n cursul sãptãmĂ®nii viitoare, va solicita Ă®ntrunirea comisiei, Ă®n vederea studierii listei cu terenuri. „Comisia desemnatã de Consiliul Local s-a Ă®ntĂ®lnit o singurã datã, cĂ®nd a stabilit criteriile. Am aflat din presã cã, Ă®ntre timp, a fost, deja, Ă®ntocmitã o listã cu terenuri de cãtre serviciile de specialitate din Primãrie. M-am Ă®nteles cu viceprimarul Nicolae Stan sã fie convocatã comisia, Ă®n vederea studierii acestei liste. Nu as vrea sã ne trezim, la un moment dat, cã pe listã apar si alte parcele ce nu au fost date publicitãtii. Vreau ca cineva sã-si asume responsabilitatea Ă®ntocmirii acesteia si ea sã fie semnatã de comisie“, a precizat Mihail Florea.

Articol afisat de 1427 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Flora ORDEAN)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective