Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 25 Martie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

„PSD are mari probleme“

Parlamentarii de Neamt ai Partidului Social Democrat si-au exprimat, ieri, pãrerile despre situatia actualã din formatiunea politicã din care fac parte. De mentionat este si faptul cã Ioan Munteanu, Ioan Bivolaru si Rãzvan Bobeanu au tinut sã precizeze cã ceea ce au exprimat Ă®n conferinta de presã de ieri sĂ®nt opinii personale si nu reprezintã pozitia oficialã si unitarã a organizatiei din care fac parte. Principalul subiect prezentat a fost legat de eventualitatea organizãrii unui congres extraordinar, fiind prezentatã si motivatia luãrii unei asemenea mãsuri Ă®n cadrul PSD.
Deputatul Ioan Munteanu este de pãrere cã, Ă®n acest moment, PSD se confruntã cu o serie de probleme ce tin de imagine si de starea de spirit „la pãmĂ®nt“ a membrilor sãi. „Dupã Congresul National al PSD din 2005, membrii au asteptat altceva, iar acest altceva a Ă®ntĂ®rziat sã aparã sau a venit pe segmente. Nu am rezolvat nici motivele pentru care am pierdut alegerile si nici nu am scãpat de etichetele pe care le au unii colegi, de baroni si corupti. ĂŽn acest moment, sĂ®nt membri ai PSD care sapã din interior acest partid si vor dezbinarea lui. ĂŽn acelasi timp, eu spun cã nu este necesar sã se organizeze un Congres National extraordinar. Cei care doresc acest eveniment vor Ă®nlãturarea conducerii si nu rezolvarea problemelor de fond, care sĂ®nt legate de platforma program, de statut, de modificarea acestuia, ori de adoptarea unor mesaje. Nici asta nu ar fi o problemã, dar mã deranjeazã cã aceia care doresc asta sĂ®nt tocmai vicepresedintii, adicã tot cei din conducere, care nu vãd greselile lor, ci gĂ®ndesc doar la schimbarea lui Mircea Geoanã“, a declarat Ioan Munteanu. El a mai adãugat cã, Ă®n cazul Ă®n care se va organiza un congres, se va supune deciziei ce va fi luatã Ă®n cadrul organizatiei nemtene a PSD, indiferent care ar fi aceasta.
Imaginea PSD, prejudiciatã de lipsa mesajului si scãderea credibilitãtii liderilor
Pãrerea deputatului Ioan Bivolaru este cã organizarea unui congres national ar fi beneficã numai Ă®n contextul luãrii unor mãsuri pentru rezolvarea problemelor prin care trece PSD, la ora actualã. „ĂŽn acest moment, nu mai avem lideri care sã reprezinte stĂ®nga Ă®n partidul nostru. PSD se confruntã, acum, cu douã mari probleme. Nu avem conducãtori si mesaje care sã reprezinte orientarea de stĂ®nga si s-a constatat cã liderii sĂ®nt alesi din rĂ®ndul celor care au o situatie materialã extrem de avantajoasã. Politicul ar trebui sã se despartã de economic si Ă®n interiorul partidului, pĂ®nã la o anumitã limitã“, a mentionat deputatul Ioan Bivolaru. Potrivit aceleiasi surse, PSD nu face fatã atacurilor care vin permanent din partea Puterii si, Ă®n special, din partea reprezentantilor PD.
ĂŽn completare, deputatul Rãzvan Bobeanu a fãcut o referire strictã la Adrian Nãstase despre care a afirmat cã nu mai era Ă®n stare sã mentinã presedintia Camerei Deputatilor. „Acest episod al problemelor din PSD a Ă®nceput Ă®ncã din 2004, cĂ®nd au fost decapitati, nestatutar, o serie de presedinti de consilii judetene. ĂŽn ce priveste organizarea unui congres, eu nu sĂ®nt de acord, deoarece nu trebuie schimbate regulile Ă®n timpul jocului. Nemultimitii de acum din PSD sĂ®nt tocmai acele persoane care au detinut functii publice, iar cei care au de gĂ®nd sã plece sã o facã si sã ne lase Ă®n pace. Credibilitatea liderilor de la Bucuresti, dar si a unora din teritoriu a scãzut foarte mult“, a mentionat Rãzvan Bobeanu.
Dincolo de consideratiile de ordin general, parlamentarii continuã sã sustinã cã PSD Neamt este o organizatie puternicã si care va continua sã se impunã pe scena politicã localã.

Articol afisat de 1442 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Alex NECHITA)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective