Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 25 Martie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Rãzbunarea lui Bãsescu

Scriam, zilele trecute, despre rãzbunarea lui Nãstase, care a taxat dur Ă®ndrãzneala PSD de a-i retrage, la un moment dat, sprijinul politic, dar si lipsa de bãrbãtie a celui mai mare partid din România care, Ă®n acelasi moment, nu l-a revocat din functia de presedinte al Camerei Deputatilor, pentru a nu o pierde. Unii din liderii actuali ai PSD au adoptat „mazilirea“ lui Nãstase dupã principiul „o mĂ®nã spalã pe alta si amĂ®ndouã obrazul“, cu o usoarã reticentã dictatã de „ceea ce nu-ti place altuia nu-i face“.
Luni 20 martie, rãmĂ®ne zi de referintã Ă®ntr-o paginã din istoria României, cĂ®nd un membru al PNL a fost ales presedinte al Camerei Deputatilor, cel de al saselea presedinte de dupã 1990, si cel mai tĂ®nãr, totodatã, din toate privintele.
ĂŽntr-un fel, s-a realizat si un act de dreptate Ă®n zona partidelor istorice, PNT-cd ocupĂ®nd functia prin veteranul Ion Diaconescu, Ă®n perioada 1996-2000, acum urmĂ®nd la rĂ®nd PNL, prin imberbul Bogdan Olteanu, pentru ce a mai rãmas din perioada 2004-2008.
De ce Bogdan Olteanu, e greu de spus, decĂ®t dacã nu se tine seama cã este finul premierului si presedintelui PNL, Cãlin Popescu Tãriceanu, ceea ce ne duce cu gĂ®ndul la „nepotismul“ care se poartã Ă®n politica dĂ®mboviteanã.
OricĂ®t am cãuta Ă®n CV-ul respectivului, este aproape imposibil de a descoperi ceva care sã-l poatã recomanda pentru o asa de importantã functie.
ĂŽn „lunga“ sa carierã de parlamentar, Bogdan Olteanu a fost, efectiv, doar douã (douã!) zile pe postul de deputat.
O zi, la constituirea Camerei Deputatilor, cĂ®nd si-a depus jurãmĂ®ntul de la tribunã, si o altã zi, cĂ®nd a candidat pentru functia de presedinte, nu Ă®nainte de a-si fi dat demisia din Guvern.
Singura calitate, de necontestat, care poate fi un record postrevolutionar, constã Ă®n tineretea noului presedinte, Ă®n raport cu predecesorii sãi.
Plasarea lui Bogdan Olteanu Ă®n a treia functie din stat, cu un astfel de palmares, nu face decĂ®t sã justifice demersurile altor tineri, care s-au lansat Ă®n politicã, de a pretinde plasamente superioare Ă®n ierarhii sau functii, oricĂ®t de subtire le-ar fi cartea de vizitã.

„Dacã Adrian Nãstase a avut o mãtusã, Bogdan Olteanu are o bunicã“
Gresesc cei care, imoral, pretind cã Partidul Conservator a Ă®ncãlcat Ă®ntelegerea din coalitie propunĂ®nd candidat la presedintia Camerei pe Daniela Popa. Conservatorii s-au simtit pur si simplu Ă®ndreptãtiti sã creadã cã au un candidat cel putin la fel de bun, dacã nu mai bun, decĂ®t candidatul liberalilor. PropunĂ®nd pe Daniela Popa, conservatorii au mizat pe cel putin douã atuuri ale acesteia, Ă®n raport cu Bogdan Olteanu.
Primul atu este cã Daniela Popa are o consistentã experientã ca parlamentar, exersĂ®ndu-si cu succes si atributiile de presedinte de sedintã al Camerei Deputatilor.
Al doilea atu este cã accesul unei femei la a treia functie Ă®n stat cĂ®ntãreste mult mai mult decĂ®t accesul unui bãrbat neexperimentat ca Bogdan Olteanu.
Dacã Adrian Nãstase a avut o mãtusã, de pe urma cãreia a avut de pãtimit, Bogdan Olteanu are o bunicã care, se pare, Ă®i poartã noroc.
Bogdan Olteanu s-a nãscut Ă®ntr-o familie de nomenclaturisti Ă®n perioada anilor ‘70, cĂ®nd bunica sa, Ghizela Vass, membru al Comitetului Central era personaj de vazã al PCR, Ă®ntreaga familie beneficiind de un model de viatã specific unor privilegiati ai vremii.
O spun nu neapãrat pentru a-l denigra pe finul premierului Tãriceanu, ci pentru cã m-am simtit oripilat cĂ®nd acesta a declarat, fãrã sã clipeascã, cã, Ă®n mediul familial Ă®n care a crescut, s-a putut converti Ă®n libertate la convingerile liberale. Pentru ca, peste 10 minute, sã recunoascã cã prin ‘90-’91 a citit cĂ®te ceva despre politicã, aceasta marcĂ®ndu-i startul destinului Ă®ntr-ale liberalismului.
A participat la neuitata guvernare a CDR, din perioada 1997-2000, perfectionĂ®ndu-si abilitãti de alpinist Ă®n viata politicã, exersĂ®nd ascensiunea Ă®n PNL prin forte proprii, aceleasi forte de care, acum, finul premierului a profitat din plin.
Dupã ce, sub cupola Parlamentului, s-au stins ecourile anuntului rezultatului votului prin care Bogdan Olteanu a fost declarat presedinte, acesta s-a aventurat sã facã prima declaratie care demonstra cã nu scãpase de complexul de „om al Guvernului Tãriceanu“, dĂ®nd asigurãri cã va promova unele legi pe care le promisese Ă®n campania electoralã pe alte cãi si principii decĂ®t cele reglementate. Nu retinuse cã, Ă®n calitate sa de Presedinte al Camerei Deputatilor, nu poate impune care legi sã se discute si care legi sã nu se discute la un moment dat, acest atribut fiind al altora.
Se discutã cã Traian Bãsescu si-a dat acceptul pentru promovarea lui Bogdan Olteanu, pentru a grãbi compromiterea PNL si, pe aceastã cale, pentru a-l Ă®ndepãrta cĂ®t mai repede pe Tãriceanu din functie.
Am convingerea cã noul ales „va face totul“ ca sã nu-l dezamãgeascã pe presedintele Bãsescu.

Articol afisat de 1393 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ioan BIVOLARU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective