Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 27 Martie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Premiul „Politistul Anului“ a revenit unui ofiter nemtean

Politistii nemteni au motive de mĂ®ndrie: colegul lor, subinspectorul Vasile Solomon, din cadrul Politiei Roman a fost desemnat vineri, 24 martie, drept cel mai bun din tarã. El a primit titlul de „Politistul Anului“, distinctia fiindu-i Ă®nmĂ®natã chiar de cãtre ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga. Ceremonia a avut loc vineri seara, la Sala Operei din Bucuresti, nominalizati fiind 12 politisti din România, comisia formatã din oficiali de la IGPR si de la MAI hotãrĂ®nd ca premiul sã fie atribuit ofiterului romascan. La festivitatea desfãsuratã sĂ®mbãtã, 25 martie, cu prilejul Zilei Politiei, la sediul IPJ Neamt, comisarul sef Nistor Cãrbunaru a fãcut anuntul referitor la premiul acordat subordonatului sãu din Roman si s-a declarat extrem de mĂ®ndru de acesta. „Ieri (n.r. vineri, 24 martie), colegul nostru Vasile Solomon a fost desemnat «Politistul Anului» Ă®n România, pentru curajul de care a dat dovadã Ă®n mai multe actiuni desfãsurate anul trecut. M-am simtit extrem de mĂ®ndru si onorat de faptul cã aceastã distinctie a ajuns Ă®n Neamt si tin sã-l felicit din toatã inima pe bravul ofiter. Este un exemplu pentru noi toti, si faptul cã a fost desemnat cel mai bun din tarã demonstreazã profesionalismul si dãruirea politistilor nemteni“, a precizat seful Politiei Neamt, comisarul sef Nistor Cãrbunariu. Titlul de «Politistul Anului» ajunge pentru a doua oarã Ă®n Neamt, dupã ce, Ă®n urmã cu 2 ani, Dumitru Mosnegutu a primit acest premiu. Acesta a fost apreciat, la momentul respectiv, Ă®ntrucĂ®t, dĂ®nd dovadã de curaj si sĂ®nge rece, si-a salvat de la moarte un coleg cãruia un tigan de la Orbic voia sã-i taie capul cu o drujbã.
Ofiterul care a fost desemnat anul acesta, ca fiind cel mai bun din tarã, a fost angajat Ă®n politie, ca agent, Ă®n 1994, iar, Ă®n anul 2005, a sustinut examenul de Ă®ncadrare Ă®n rĂ®ndul ofiterilor, obtinĂ®nd nota cea mai mare dintre toti candidatii. El a ajuns sã fie nominalizat dupã ce, Ă®n luna aprilie a anului trecut, a salvat mai multe persoane de la moarte, dintr-o casã cuprinsã de flãcãri. „Eram Ă®n patrulare cĂ®nd am vãzut, pe strada Primãverii, o casã din care ieseau flãcãri. ĂŽn total, erau 17 persoane. Am scos si copii, si persoane Ă®n vĂ®rstã. Cel mai grav rãnitã era o fetitã de circa un an, pe care am trimis-o cu masina Politiei la spital, imediat. Au fost imagini de cosmar, calul era mort Ă®n grajd, «teapãn» Ă®n picioare, cĂ®inele ardea Ă®n lant, n-am putut sã Ă®i dau drumul, cã musca pe oricine se apropia. A fost Ă®ngrozitor“, a istorisit Viorel Solomon. Acesta si-a sintetizat actiunile cu modestie si minimalizĂ®nd riscurile: „SĂ®nt sigur cã oricare dintre colegii mei ar fi procedat la fel. Orice politist trebuie sã Ă®si facã datoria“.

Articol afisat de 2018 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective