Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Social 27 Martie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Primii bani pentru angajatii Melanei IV

Putinii angajati care au mai rãmas la Melana IV Sãvinesti vor vedea, sãptãmĂ®na aceasta, primii bani din drepturile salariale cuvenite pentru anul Ă®n curs. La societatea sãvinesteanã lucreazã, Ă®n prezent, doar 17 persoane.
„De la Ă®nceputul anului si pĂ®nã acum, nu s-a plãtit nici un salariu. Ministerul Economiei si Comertului, prin Oficiul Participatiilor Statului si Privatizãrii Ă®n Industrie, ne-a anuntat, sãptãmĂ®na trecutã, cã ne va trimite niste bani. Marti sau miercuri, o sã le dãm angajatilor mãcar restantele pe primele douã luni“, a declarat Gheorghe Tepes Greurus, directorul societãtii Melana IV SA Sãvinesti.
Melana IV a fost Ă®nfiintatã Ă®n anul 2002, printr-o Ordonantã de Urgentã, si are ca obiect de activitate fabricarea si comercializarea fibrelor si firelor sintetice si artificiale, capital social cifrĂ®ndu-se la 190.869.754.000 lei. Actul normativ nu a inclus nici o prevedere referitoare la finantarea salariatilor societãtii, Ă®nsã „eroarea“ a fost corectatã rapid, Guvernul acordĂ®nd Melanei IV SA Sãvinesti suma de 10,8 miliarde lei pentru conservare, pazã si salariile personalului muncitor. Pentru cã s-a „omis“ salarizarea conducerii, aceasta a trebuit „sã se descurce“. Una din solutii a fost vĂ®nzarea de utilaje: societatea a avut, la Ă®nfiintare, pe lĂ®ngã instalatiile si utilajele necesare functionãrii la capacitatea de 24.000 de tone/ an, un plus de utilaje destinate valorificãrii si din a cãror vĂ®nzare s-au obtinut cĂ®teva miliarde de lei. O altã solutie a fost Ă®nchirierea unor spatii si utilaje. Desi au „acoperit“, pe termen scurt, golurile de finantare, solutiile nu au putut asigura plata salariilor unor persoane angajate la o societate care, Ă®n asteptarea marelui investitor, nu a functionat nici mãcar o zi de la Ă®nfiintare. Melana IV Sãvinesti a fost scoasã la privatizare, dar conditiile impuse, precum si lipsa oricãrei facilitãti la privatizare au pus pe fugã investitorii. La portile unitãtii au bãtut, Ă®n timp, cĂ®tiva afaceristi interesati: Biosin SA, firma unui american de origine arabã care a desfãsurat, Ă®n iulie 2005, chiar Ă®n incinta Melanei IV, actiuni de recuperare si valorificare a deseurilor metalice, ca si Grup SCR (Serviciile Comerciale Române), dar s-au retras. La fel au fãcut si patronii firmelor Rifil si Köber, ultimul precizĂ®nd cã nu poate asigura volumul necesar de investitii pentru Melana IV si Melana V. Firma Köber a decis, la sfĂ®rsitul anului 2005, sã se implice Ă®n revitalizarea Platformei Sãvinesti, iar, Ă®n acest sens, a achizitionat, prin licitatie, Melana V, cu un spatiu de 16.000 metri pãtrati construiti. Investitorul doreste sã dezvolte, aici, o activitate de productie din care sã rezulte rãsini, produse decorative (grunduri, vopsele si emailuri), precum si vopsele pulberi.
Noile capacitãti de productie vor Ă®ngloba tehnologie de vĂ®rf bazatã pe automatizare si control computerizat al fabricatiei.
Amploarea acestei investitii nu a mai permis si preluarea Melanei IV, pentru care este posibil sã se punã problema lichidãrii voluntare.

Articol afisat de 1515 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Domnica VASILIU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective