Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 28 Martie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Antonie Iorgovan i-a declarat rãzboi prefectului Mocanu

Antonie Iorgovan i-a declarat rãzboi prefectului Mocanu

• cu o zi înainte de procesul de la Bacãu, Antonie Iorgovan s-a lansat într-o tiradã de acuze la adresa prefectul de Neamþ • „îl fac infractor, deci este mai mult decît nemernic ºi îl acuz de abuz în serviciu“, spune avocatul Iorgovan • „nu am fãcut decît sã respect legea“, a menþionat Toader Mocanu •

Antonie Iorgovan, avocatul care îl reprezintã pe Dan Vasile Constantin în procesul intentat prefectului de Neamþ, în care solicitã suspendarea ordinului prin care ex-preºedintele CJ a fost demis, l-a atacat foarte dur pe Toader Mocanu, prefectul de Neamþ, ieri, într-o conferinþã de presã. Prezent la Piatra Neamþ, pentru a observa „terenul“, faimosul avocat nu a pierdut ocazia de a lansa cîteva atacuri la adresa celui care l-a suspendat din funcþie pe Dan Vasile Constantin. ÃŽncepînd de la vechea pledoarie, în care prefectul de Neamþ era acuzat cã este încã subordonat politic ºi cã ordinul de suspendarea a preºedintelui CJ a venit ca urmare a unor presiuni de acest gen, Antonie Iorgovan a extins aria ºi a declarat cã aceastã decizie pune în pericol, prin extrapolare, relaþiile pe care le are România cu Europa. „Noi sîntem «en-route» de a intra în Uniunea Europeanã. Acum este bãtaia peºtelui, aºa cum spune românul. Acum, fiecare element care este ancorat pe relaþia cu occidentul este pus în pericol. Eu am la Piatra Neamþ o relaþie cu Franþa. Eu fortific relaþia asta? Ãia vorbesc de bine despre România prin filiera Piatra Neamþ sau de rãu? Decizia asta de scoatere a preºedintelui CJ din instituþie fortificã relaþiile României cu Uniunea Europeanã sau creazã semne de întrebare? O sã le luãm pe capitole, pe drumuri de exemplu...Vã place cum aratã drumul cãtre Roman? Eu nu am vãzut aºa ceva în þara româneascã. Pãi dacã era omul asta la butoane, drumul ãsta arãta aºa cum aratã acum?“, a declarat avocatul arãtînd cãtre Dan Vasile Constantin.
Un alt motiv pentru care Antonie Iorgovan crede cã clientul sãu ar trebui repus pe funcþie este cel legat de politica primarilor. El a afirmat cã în Neamþ sînt 50 de primari ai PSD ºi cã relaþiile dintre aceºtia ºi ºeful judeþului, care este preºedintele PSD Neamþ, ar trebui respectate. „ÃŽl scoþi pe omul ãsta, ai efectul ca atare. Nu se mai leagã lucrurile. Dincolo de aspectul real, juridic, este aspectul uman. ÃŽn loc sã punem mecanismele sã funcþioneze zi ºi noapte, noi le blocãm. Ãsta-i rostul prefectului? Dacã cel de sus ne ajutã ºi vom avea dreptatea de partea noastrã, nu mã voi lãsa pînã nu-l voi bãga pe acest prefect în puºcãrie“, a continuat Antonie Iorgovan.

„Prefectul este un preº în faþa lui ªtefan“
Acuzaþiile la adresa prefectului de Neamþ nu s-au oprit aici, iar avocatul Iorgovan a continuat „pledoaria“ în faþa presei cu alte acuze. „ÃŽnainte de întîi ianuarie 2006, ar fi avut o scuzã pentru a emite acest ordin, deoarece era sub comandã politicã. Dar de atunci el este funcþionar public neutru din punct de vedere politic. Atunci cum îþi permiþi sã fii activist? Cã se vede din avion cã este rãzbunare politicã. Ilegalitatea se vede din avion ºi ordinul este emis pentru a da satisfacþie unei tabere politice. Cei care conduc aici ºi-au adus aminte cã au o slugã în persoana prefectului. Eu îi amintesc acestuia cã a pierdut examenul de legalitate ºi rezonabilitate ºi ar face bine sã revoce ordinul pînã nu ajungem noi sã-l cãlcãm în picioare cu justiþia. Poate în felul acesta mai spalã din partea penalã a lucrurilor, pentru cã aceasta oricum rãmîne“, a adãugat avocatul Iorgovan. Peroraþia împotriva reprezentantului guvernului în Neamþ nu s-a oprit aici, iar avocatul lui Dan Vasile Constantin a ajuns sã vorbeascã ºi de modalitatea „dificilã ºi scumpã“ prin care cel pe care îl apãrã a ajuns în fruntea CJ Neamþ.
„Dupã toate aceste furci caudine s-a ajuns la alegerea preºedintelui CJ. Cum îþi permiþi tu, funcþionar public al statului, cu atîta uºurinþã criminalã sã concediezi pe preºedintele CJ? Un asemenea nemernic nu trebuie sã stea nici o secundã într-o funcþie publicã. Eu îl fac infractor, deci este mai mult decît nemernic ºi îl acuz de abuz în serviciu. Sã mã dea în judecatã cã abia aºtept“, a terminat acuzaþiile Antonie Iorgovan.
Dupã ce avocatul l-a lãsat în pace pe prefect, acesta a fost luat în vizor ºi de Dan Vasile Constantin care a afirmat cã: „Prefectul nu este decît un preº în faþa domului ªtefan. Am avut cîteva discuþii toþi trei ºi am vãzut cã aºa se comporta, ca un preº“.

„Am respectat legea ºi nu am fãcut altceva“
De partea cealaltã, cel acuzat, prefectul de Neamþ, Toader Mocanu a þinut sã precizeze cã nu a fãcut nimic altceva decît sã respecte legea. „ÃŽn primul rînd, vreau sã menþionez cã nu mai am nici o legãturã cu partea politicã de foarte multã vreme. Referitor la motivele pentru care am emis acest ordin, i-am spus ºi domnului Constantin cã aºa aº fi procedat chiar dacã erau alte ºapte cazuri asemãnãtoare, indiferent de ce primari, consilieri sau alþi funcþionari erau descoperiþi incompatibili. Nu am fãcut decît sã respect legea. Declaraþiile domnului Iorgovan vãd cã nu se deosebesc cu nimic de ieºirile acestuia din Parlamentul României. Referitor la afirmaþia domnului Constantin, îi pot spune cã este pãrerea lui personalã. Nu am primit niciodatã ordine de la domnul ªtefan nici mãcar în perioada în care îi eram subordonat din punct de vedere politic. Acum cred cã vor aduce numai acuzaþii false ºi vor încerca sã demonstreze un abuz acolo unde nu existã“, a replicat Toader Mocanu.
Primarul Gheorghe ªtefan nu a putut fi contactat ieri.

Un nou termen, astãzi la Curtea de Apel Bacãu
Reamintim cã la Curtea de Apel Bacãu se va judeca, astãzi, 28 martie, recursul în procesul intentat de preºedintele suspendat al Consiliului Judeþean Neamþ, Dan Vasile Constantin, prefectului de Neamþ, pentru anularea ordinului prin care a fost eliberat din funcþie.
În faþa instanþei îºi vor încruciºa spadele cunoscuþii avocaþi Valeriu Stoica, pentru prefect, ºi Antonie Iorgovan, pentru Dan Vasile Constantin.
Anterior, Tribunalul Neamþ, Secþia Contencios Administrativ, a confirmat decizia prefectului de a-l suspenda pe Dan Vasile Constantin pe motive de incompatibilitate. Formal, ºeful suspendat al CJ Neamþ a fost gãsit ca fiind, în acelaºi timp, administrator al unei societãþi comerciale, nefiind notificatã la Registrul Comerþului retragerea sa din firma pe care o administra anterior.

Articol afisat de 1660 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Alex NECHITA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective