Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 29 Martie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Verdict în preajma alegerilor de la CJ în rãzboiul dintre Constantin ºi Mocanu

• 30 martie este noul termen la care se va judeca recursul pentru suspendarea ordinului prefectului în cazul lui Dan Vasile Constantin • acesta a afirmat cã Prefectura s-a descalificat încã o datã prin faptul cã nu a avut un apãrãtor la termenul de ieri •

Recursul fãcut de Dan Vasile Constantin la Curtea de Apel Bacãu, în care contestã decizia Tribunalului Neamþ, Secþia de Contencios Administrativ, care i-a dat cîºtig de cauzã Prefecturii Neamþ, a fost amînat pînã pe data de 30 martie. ÃŽn acest prim termen al recursului, Prefectura a înaintat o întîmpinare prin care a solicitat amînarea judecãrii, spunînd cã nu îºi poate alcãtui apãrarea deoarece nu a primit motivele recursului, ci doar o citaþie prin care a fost solicitatã sã se prezinte la acest proces. ÃŽn momentul în care s-a fãcut prezenþa ºi s-a observat cã, din partea Prefecturii nu exista nici un reprezentant, avocatul Antonie Iorgovan a declanºat tirada de acuzaþii la adresa prefectului: „Este în concediu. ªi-a luat concediu chiar acum. Este o delãsare ordinarã ºi impardonabilã, cu atît mai mult cu cît vine din partea unui reprezentant al Guvernului în teritoriu. Este vorba de veºnica practicã la care recurg autoritãþile cînd se sustrag de la rãspundere, cã aºa e la tîmpiþii de români“, a strigat Antonie Iorgovan. Judecãtorul s-a arãtat surprins de faptul cã Prefectura a primit doar citaþie, fãrã motivele recursului, ºi a spus cã nu este normal. „Este un fals doamna preºedinte!“, a punctat, din nou, faimosul avocat, dupã care a fãcut cadou completului de judecatã o „carte autobiograficã“ pe care a înmînat-o grefierei.
El a continuat: „Nu se poate ca o instituþie ca acea a prefectului, care are o armatã de juriºti, sã nu fie prezentã la un astfel de proces. ÃŽn astfel de cazuri, legea spune cã trebuie judecate de urgenþã. Nu este o problemã de fond, este o urgenþã la urgenþã. Ordinul emis de prefect este imoral, neconstituþional sau ilegal“, a mai adãugat profesorul în drept. El a fost întrerupt de judecãtor care i-a spus cã trebuie plãtit timbrul judiciar - 35.000 de lei.
„Dacã ar fi fost motivaþia trimisã odatã cu citaþia la Prefectura Neamþ, nu era nici o problemã sã judecãm cazul astãzi. Termenul urmãtor va fi peste o sãptãmînã. Pînã atunci, vom trimite prin fax documentele necesare cãtre Prefectura Neamþ, pentru a fi studiate“, a enunþat judecãtorul.

„Este o victorie cã am obþinut un termen atît de scurt“
Termenul stabilit l-a nemulþumit pe avocatul bucureºtean care a intervenit, puþin mai calm: „Cu tot respectul pentru onorata instanþã, amintesc cã trebuie respectatã procedura de urgenþã, care spune cã trebuie stabilit un termen în 48 de ore“. ÃŽn acel moment, unul dintre avocaþii care îl însoþeau pe Iorgovan l-a descoperit pe Ilie Petre, juristul Prefecturii Neamþ. „Este un reprezentant al Prefecturii în salã“, a spus acesta, iar Ilie Petre a fost nevoit sã se ridice în picioare ºi sã spunã cã nu are delegaþie pentru a reprezenta forul din care face parte în acest proces.
„Luaþi-i datele, doamna preºedinte! Are delegaþie! Ce face colegul aici de faþã intrã, deja, în cadrul penalului“ a strigat din nou Antonie Iorgovan. Lui Ilie Petre i s-a cerut actul de identitate, iar preºedinta de ºedinþã i-a propus acestuia sã studieze dosarul pe loc, dar a fost refuzatã politicos. ÃŽn acest moment, judecãtorul a luat o hotãrîre: „Stabilim termenul urmãtor pe data de 30 martie, la ora 12“.
Toþi cei implicaþi în acest proces au pãrãsit sala. Dupã încheierea dezbaterilor, Dan Vasile Constantin a declarat cã, acum, a repurtat prima victorie în rãzboiul care se duce contra prefectului.
„Prefectura Neamþ s-a descalificat încã o datã. A dovedit cã existã rea voinþã ºi necunoaºterea crasã a legislaþiei, lucru care a fost prezentat ºi de domnul profesor Iorgovan ºi însuºit de instanþã. Asta dovedeºte cã este un proces instrumentat politic. Este o victorie cã am obþinut un termen atît de scurt, care va fi înainte de ºedinþa Consiliului Judeþean de vineri, 31 martie“, a declarat, dupã proces, Dan Vasile Constantin. Este posibil ca în ºedinþa programatã pe 31 martie sã se aleagã un nou preºedinte al CJ Neamþ.

Articol afisat de 1653 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Alex NECHITA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective