Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 30 Martie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Nemþence în TOP-100 femei de succes

Nemþence în TOP-100 femei de succes

• alãturi de „rivala“ ei, pietreanca Mihaela Rãdulescu, Andreea Marin apare în topul anual al revistei „Capital“, la secþiunea „Vedete de televiziune“, pentru a doua oarã • o altã nemþeancã, Luminiþa Huþupan Dinu, a ocupat unul dintre cele douã locuri dedicate sportivelor •

Trei nemþenece, romaºcanca Andreea Marin ºi pietrencele Mihaela Rãdulescu ºi Luminiþa Huþupan Dinu, se numãrã printre personalitãþile feminine incluse în „Top 100 femei de succes“, întocmit de Revista „Capital“ în 2006. „Zîna surprizelor“ a fost nominalizatã la secþiunea vedete de televiziune, Andreea Marin ocupînd poziþia 86, pentru care a primit 35 de puncte. Pietreanca Mihaela Rãdulescu, vedeta de la Antena 1, a surclasat-o pe „rivala“ ei dintotdeauna, primind 36,25 puncte, ceea ce i-a asigurat locul 70 în top, la aceeaºi secþiune. Nemþenii mai au satisfacþia ca încã o vedetã, de data aceasta din lumea sportului, Luminiþa Huþupan Dinu, sã facã parte dintre femeile de succes ale anului trecut. Portãriþa echipei naþionale de handbal a fost notatã cu 40,5 puncte, fiind înscrisã pe locul 25. Urmare a modului în care a apãrat la meciurile din cadrul Campionatului Mondial de Handbal, din Rusia, nemþeanca Luminiþa Huþupan Dinu a fost desemnatã cea mai bunã portãriþã de handbal feminin de pe mapamond. Sportiva este nãscutã în satul Cut, comuna Dumbrava Roºie, ºi în prezent joacã la echipa „Krim Lubliana“, din Croaþia.
Conform declaraþiilor jurnalistei Gabriela Ilie Nedelcu, de la revista „Capital“, care a lucrat la acest top, în el sînt reunite personalitãþi care au obþinut performanþe remarcabile în afaceri, management, culturã, divertisment, sport, politicã ºi diplomaþie.

Pentru a doua oarã în top
Interesant este ºi faptul cã, din cele 100 de personalitãþi prezente la ediþia de anul trecut, 95 au fost luate în calcul ºi anul acesta, în cursã intrînd, iniþial, ºi alte 60 de nume noi. „Noutatea de anul acesta este datã de faptul cã metodologia de evaluare este diferitã de aceea ce a stat la baza clasamentelor anterioare. Criteriile de departajare au rãmas aceleaºi, însã fiecare dintre ele au avut o pondere diferitã în punctajul final. Astfel, «cariera» ºi «implicarea socialã» au deþinut o pondere de 15%, în timp ce «notorietatea» ºi «situaþia financiarã», doar 10%. Criteriul «reuºite în 2005» a avut o pondere de 50% în punctajul final al fiecãrei candidate, fiind considerat cel mai important în întocmirea unui top al succesului, în actualitate. Credem cã, datoritã acestei schimbãri aduse metodologiei de evaluare, se explicã ºi de ce, în ediþia din acest an, predominã femeile care ocupã poziþii de top management, 29 la numãr, urmate foarte aproape de femeile de afaceri, în numãr de 27. O pondere importantã o deþin ºi cele 11 femei din lumea artisticã, opt din lumea medicalã ºi cinci din lumea înfrumuseþãrii. Alte patru nume de femei de succes activeazã în cadrul televiziunilor“, a declarat Gabriela Ilie Nedelcu. Cele douã vedete de televiziune, Andreea Marin ºi Mihaela Rãdulescu, au ocupat douã locuri din cele patru destinate acestei secþiuni, alãturi de Andreea Esca ºi Teo Trandafir. De asemenea, poziþia Luminiþei Huþupan, alãturi de Valentina Elisei Ardean, tot handbalistã, este onorantã. Alte sectoare din care provin femeile de succes ale anului sînt politica, diplomaþia ºi învãþãmîntul. „ÃŽn toate domeniile existã adevãrate modele de femei, demne de urmat, mult mai multe decît am putut noi cuprinde în clasament. De remarcat faptul cã domeniul cel mai puþin reprezentat este, anul acesta, politica, unde apare numai numele deputatei liberale Mona Muscã“, a declarat Adriana Halpert, coordonatorul proiectului „Capital“.

Reþeta succesului
ÃŽnainte de stabilirea clasamentului, revista a lansat un sondaj printre femei, cele intervievate fiind rugate sã descrie noþiunea de „succes“. „Top 100 femei de succes“ cuprinde clasamentul internaþional, preluat dupã publicaþia americanã „Forbes“, al primelor 50 de celebritãþi pe plan mondial, ordonate în funcþie de cîºtigurile anuale. Acest top este însoþit ºi de un clasament al celor mai bine plãtite femei manager din lume ºi de un top al celor mai puternice femei, publicat de aceeaºi revistã americanã. Inginerul Dan Marin, tatãl Andreei, aflat în Egipt, într-o cãlãtorie, a aflat de la redactorii „Monitorului de Roman“ faptul cã fiica sa a fost inclusã, ºi anul acesta, în acest prestigios top. „Nu mã mirã deloc acest lucru. Succesele Andreei au devenit o obiºnuinþã pentru mine. Mã rog doar la Dumnezeu sã-i dea sãnãtate, putere de muncã ºi sã continue ascensiunea profesionalã“, a declarat Dan Marin. Reamintim faptul cã vedeta de televiziune s-a nãscut în 22 decembrie 1974 la Roman, urmînd Secþia matematicã-fizicã a Liceului „Roman-Vodã“. A fãcut o facultate tehnicã la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“, din Iaºi, ºi studii de specializare în domeniul jurnalismului ºi relaþiilor publice la „Thompson Fundation“ ºi la Universitatea din South Carolina. Ea s-a aflat ºi în ediþia de anul trecut a „Celor mai de succes 50 de femei din România“. ªi-a început cariera în televiziune la Iaºi, dupã care a ajuns la Bucureºti, la redacþia Actualitãþi a TVR. ÃŽn urmã cu ºapte ani, a fost selecþionatã de Valeriu Lazarov pentru a lucra la emisiunea „Surprize, Surprize“. ÃŽn domeniul jurnalisticii, Andreea Marin a realizat o serie de documentare de succes, dar ºi interviuri cu personalitãþi de renume, precum reprezentanþi ai: Garnier- L'Oreal, BMW Automobiles, Procter Gamble - Head & Shoulders, Cartier (bijuterii ºi accesorii). Andreea Marin este director de programe Prime Time World Broadcast, companie internaþionalã de producþie TV, cu sediul la Madrid. Este cunoscutã telespectatorilor români ca fiind gazda a numeroase festivaluri: „Eurovision“, Mamaia, Cerbul de Aur, Gala sportului, „Cei mai iubiþi din România“, la a cãrui primã ediþie Andreea a primit trofeul la secþiunea „Cea mai iubitã femeie din mass-media“. Emisiunea „Surprize, Surprize“ a cîºtigat cinci ani la rînd premiul „Cea mai bunã emisiune de gen social“, acordatã de Revista „TV Mania“.
Mihaela Rãdulescu s-a nãscut în capitala judeþului, la Piatra Neamþ, într-o familie de cadre didactice. A urmat Liceul „Petru Rareº“, începînd cursurile mai multor facultãþi: Sport, Filologie ºi Psihologie, nici una finalizatã cu diplomã de licenþã. Emisiunea ei de succes rãmîne „Duminica în familie“, de la Antena 1, scrie la revista „Tabu“ ºi realizeazã o emisiune la „Radio Guerrilla“, unde susþine rubrica „Vaya con Diva“.
FOTO:
Mihaela Rãdulescu, într-o veºnicã „disputã“ cu Zîna surprizelor
Romaºcanca Andreea Marin cunoaºte din nou succesul;
Nemþeanca Luminiþa Huþupan Dinu, cel mai bun portar al lumii la handbal

Articol afisat de 4296 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Flora ORDEAN)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective