Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 30 Martie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Rãzboiul Constantin vs Mocanu, o nouã luptã la Curtea de Apel Bacãu

• astãzi are un nou termen în recursul declarat de Dan Vasile Constantin

Un nou termen în recursul declarat de Dan Vasile Constantin, ex-preºedintele Consiliului Judeþean Neamþ, împotriva deciziei magistraþilor nemþeni de a respinge cererea de suspendare a sa din funcþie, emisã de prefect, are loc astãzi, la Curtea de Apel Bacãu.
ÃŽn motivarea recursului, Dan Vasile Constantin menþioneazã, din nou, printre altele, cã vicepreºedintele Dumitru Badea nu ar fi capabil sã conducã instituþia deoarece ar fi bolnav. „(...) CJ Neamþ este lipsit de preºedinte, neexistînd o persoanã care sã reprezinte consiliul în raporturile sale. Desemnarea unui vicepreºedinte care sã conducã provizoriu CJ Neamþ apare, aºadar, dacã ne raportãm la textele din Legea 215/2001, drept o «soluþie de facto», dar fãrã acoperire legalã, ceea ce este un fapt deosebit de grav. Mai mult, cel de-al doilea vicepreºedinte (Valericã Frãþilã n.r.) se aflã, prin «mãrinimia» prefectului, în aceaºi situaþie cu a mea, fiind declarat incompatibil.
ÃŽn concluzie, întreaga activitate a consiliului este condusã, în prezent, de o singurã persoanã, unicul vicepreºedinte în funcþiune, care, dupã cum se cunoaºte, are ºi serioase probleme de sãnãtate“, se precizeazã în motivarea menþionatã.
De cealaltã parte, vicepreºedintele Dumitru Badea s-a declarat din nou deranjat de referirile la starea lui de sãnãtate. „Dacã atît îl duce capul, atît face. Deºi ne-am întîlnit de curînd, nu mi-a spus nimic despre acest lucru. Prima datã cînd s-a folosit de acest lucru mi-a cerut acordul ºi nu i l-am dat, dar tot a spus cã sînt bolnav. Nu mi se pare normal atît timp cît este vorba de imaginea mea ºi nici mãcar nu este real ceea ce se spune“, a comentat Dumitru Badea.
Reamintim cã, la primul termen în procesul de suspendare a ordinului perfectului care l-a „scos“ de pe funcþie pe Dan Vasile Constantin, unul dintre principalele motive invocate de avocatul ex-preºedintelui a fost legat tot de starea de sãnãtate a vicelui Badea.

Acelaºi motiv ºi pe 23 februarie
Atunci, acesta a susþinut cã, înainte de procesul în care colegul sãu a încercat sã obþinã anularea ordinului de suspendare din funcþie, Dan Constantin l-a întrebat dacã ar putea sã invoce în apãrare starea de sãnãtate a sa. „Am purtat o discuþie cu domnul Constantin înainte de proces ºi m-a întrebat dacã poate sã se foloseascã de aceastã situaþie, cã eu am fost bolnav. Adicã el dorea sã invoce cã eu am unele afecþiuni medicale ºi cã nu are cine conduce Consiliul Judeþean. I-am spus cã nu vreau sã-mi fie afectatã imaginea ºi l-am refuzat“, a declarat Dumitru Badea. Se pare cã cei doi nu prea s-au înþeles în aceastã privinþã deoarece la procesul care a avut loc joi, 23 februarie, avocatul care îl apãra pe Dan Vasile Constantin a afirmat cã instituþia judeþeanã se aflã în impas, fiind condusã de un vicepreºedinte bolnav - desemnat în mod ilegal pentru cã Legea administraþiei publice nu dã soluþii în cazul demiterii preºedintelui CJ - care este supraîncãrcat de sarcini. „Chiar ne gîndeam, la un moment dat, dacã nu este cazul sã aducem un certificat medical pentru a dovedi faptul cã actuala conducere provizorie a Consiliului este într-o situaþie delicatã: acest domn vicepreºedinte, din motive obiective, nu poate sã suporte toate sarcinile care cad în menirea Consiliului Judeþean“, a declarat în cadrul procesului, avocatul Alexandru Ciobanu.
Dan Constantin a declarat recurs la Bacãu dupã ce, în urmã cu aproape o lunã, la Tribunalul Neamþ, cererea în care fostul preºedinte al CJ solicita suspendarea ordinului prefectului prin care a fost eliberat din funcþie a fost respinsã. Fostul lider al CJ Neamþ a ajuns în aceastã situaþie dupã ce s-a constatat cã este incompatibil cu funcþia administrativã deoarece figura ca administrator la o firmã privatã. Avînd în vedere cã ºi vicepreºedintele CJ Neamþ, Valericã Frãþilã, a fost suspendat din acelaºi motiv, cel care a preluat frîiele forului judeþean este Dumitru Badea.

Articol afisat de 1812 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Alex NECHITA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective