Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Opinii 31 Martie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Ce-aþi crezut voi, nãrozilor!?!

Chiar, ce-aþi crezut? Cã, gata, legea lui Ticu îºi va intra în pîine? Cã de mîine, îi vom ºti pe cei care ne-au urmãrit ºi ne-au înveninat viaþa, dacã nu ne-au scurtat-o? Cã se vor retrage toþi neisprãviþii ãia care ne-au scris romanele vieþii în kilometri de dosare, precum s-au retras apele sub toiagul lui Moise? Cã vor aºtepta sã le aducã poºtaºul cele 20 de salarii compensatorii ori sã-ºi cheltuie pensiile pe care nu le mai are nici un muritor chinuit de ei, sã le rumege în subsolurile acareturilor pe care ºi le-au fãcut din recompensele primite de-a lungul vremii? Chiar aþi crezut cã puzderia de foºti torþionari, bine acoperiþi ºi ocrotiþi în funcþii la fel de active ca acum nu ºtiu cîþi zeci de ani, vor face un pas înapoi ºi vor lãsa locurile generaþiei noi?
Naiv ºi smintit cel care ºi-a închipuit mãcar aºa ceva. Numai cînd am aflat veºtile alea despre uºurinþa cu care îþi puteai cunoaºte torþionarii, cu lipsa de alternativã a lor: sau se retrag de bunã voie sau vor fi descoperiþi ºi daþi afarã, chiar cã era de rîs. Mi-am fãcut cruce ºi mi-am spus cã am înnebunit cu toþii, ºi ei, ºi noi. Ei pentru cã n-au mai reuºit, dupã 16 ani, sã mai þinã sub oboroc adevãrul, ºi noi, care am crezut posibil aºa ceva. N-au apucat sã-ºi cearã ieºirea din activitatea decît cîþiva, speriaþi de-a binelea, de crocodilul (nu musca) de pe cãciulã, cã lucrãturile ºi mînãriile au ºi început. Cei interesaþi ºi vizaþi ºi-au trimis la oamenii la lucru ºi omul la înaintare. Nu pentru cã era atît de bun ºi de neînlocuit dar sã-ºi apere propria piele. Nu am înþeles de ce, dacã Ticu Dumitrescu a acceptat sã între în CNSAS, numai cu condiþia calitãþii de preºedinte, ºi bine a fãcut cã a cerut asta, pentru cã el reprezintã singura garanþie cã dreptatea dupã care au tînjit unii ºi au murit alþii, mai era nevoie de un scrutin pentru preºedinte.
Marii trãdãtori nu sînt cei care au împãturit buletinele de vot, ci cei din spatele lor, cei care i-au împins acolo. ªi ºtiu bine de ce au fãcut-o. Pãi trebuie sã fii debil mintal sã nu-þi dai seama cã, de fapt, toatã liota asta de foºti îºi apãrã propria piele, cîrpitã cu peticele murdãriei ºi asupririi pe care au practicat-o pe faþã atunci ºi mascat dupã '89. ªi-apoi nu vã daþi seama cã, dacã Legea Ticu intra pe bune în funcþie, parlamentul ºi senatul se goleau pe jumãtate, iar majoritatea instituþiilor noastre rãmîneau fãrã capete? Cine putea aºtepta cu braþele încruciºate ca aºa ceva sã se producã? Cunoaºteþi, oameni buni, dumneavoastrã, vreun scrutin în care sã fie vorba de avantaje ºi drepturi necuvenite ºi neruºinate pentru ei, în care sã nu-ºi dea mîna ºi sã facã front comun, lupii cu hienele? Degeaba aruncãm vina nu ºtiu care partid pe altul. Acolo maºinãria a fost bine pusã la punct: dacã era drept sau nu, voturile ar fi fost de 10 la 1 sau 9 la 2. Dar aºa? 6 la 5, perfect ca sã dea iluzia dreptãþii ºi corectitudinii. Ce Dan Brown! Ce Pilat sau Caiafa! Sã vinã aici sã le oferim noi o lecþie de ipocrizie ºi miºculaþii, de sã rãmînã pisica în coadã ºi Ticu pe dinafarã.
Bine face Ticu Dumitrescu sã-ºi dea demisia. El nu poate fi omul jumãtãþilor de mãsurã. ªi nu trebuie sã mai revinã, pentru cã sistemul ticãloºit va rãmîne ticãloºit pentru vecie, ruºinea a fugit pe apa sîmbetei. ªi-apoi… sã fim serioºi, chiar dacã legea lui ar fi funcþionat, ar fi fost doar pentru cîteva zile, pentru cã românul nostru hoþ ºi, mai ales, interesat, ar fi gãsit mijlocul sã o compromitã pentru totdeauna.
Doamne, ocroteºte-i pe români! Sã nu-ºi piardã îndemînãrile.

Articol afisat de 1540 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dr. Virgil RÃZEªU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective