Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Social 31 Martie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Proiect pentru persoanele cu handicap, lansat la Piatra Neamþ

Lansarea oficialã a unui proiect destinat reabilitãrii ºi integrãrii socio-profesionale a persoanelor cu handicap a avut loc, ieri, la Fundaþia de ÃŽngrijiri Comunitare din Piatra Neamþ. Proiectul, denumit „Centrul FAR“, aparþine Fundaþiei „Centrul de Formare Abilitare Reabilitare a persoanelor cu dizabilitãþi prin terapie ocupaþionalã“ din Roznov ºi este finanþat de Uniunea Europeanã, în cadrul Programului Phare 2003 Consolidarea Societãþii Civile Componenta ACCESS Social. Proiectul se deruleazã timp de 11 luni, în perioada 21.12.2005 - 20.11.2006, dispune de un buget total de 28.366 euro ºi este implementat în parteneriat cu Direcþia Generalã de Asistenþã Socialã ºi Protecþie a Copilului Neamþ ºi cu Consiliul Local al Oraºului Roznov.
Realizatorii proiectului ºi-au propus mai multe obiective. Primul se referã la înfiinþarea unui Centru de informare ºi consiliere ce va funcþiona pe lîngã Comisia de Evaluare a persoanelor cu handicap adulþi Neamþ: în centrul nou-creat, persoanele cu handicap vor primi informaþiile de care au nevoie, vor fi încurajate sã se califice într-o meserie ºi sã se angajeze în muncã, sã participe la activitãþile cultural-sportive ale organizaþiei ºi la activitãþile recreative.
Un alt obiectiv este dezvoltarea unui centru de instruire pentru facilitarea integrãrii socio-profesionale a persoanelor cu handicap, denumit „Centrul FAR“, în imobilul pus la dispoziþia fundaþiei de cãtre Consiliul Local Roznov. Prin acest centru se va realiza calificarea a 20 de persoane cu handicap în meseria de confecþioner perii. Selecþionarea grupelor de cursanþi se va face prin Centrul de informare ºi consiliere înfiinþat pe lîngã Comisia de Evaluare a persoanelor cu handicap adulþi. Fiecare grupã va fi constituitã din cîte 10 persoane selecþionate cu vîrste cuprinse între 18-45 de ani, cu o situaþie materialã deficitarã ºi care n-au reuºit sã se integreze social ºi profesional. Cursurile, cuprinzînd atît teoria meseriei, cît ºi ore de practicã, se vor desfãºura în perioada 1 aprilie-30 septembrie 2006. Pentru cei 20 de cursanþi, proiectul va oferi alternativa unei calificãri ºi încadrãri în muncã în meseria de confecþioner perii. Tot în acest centru se vor forma 10 voluntari în vederea sprijinirii persoanelor cu handicap la rezolvarea unor necesitãþi personale ºi vor fi instruiþi 15 asistenþi personali pe probleme de igienã, menþinerea sãnãtãþii ºi prevenirea îmbolnãvirilor, acordarea de prim-ajutor ºi însoþirea persoanei cu handicap.
Ultimul obiectiv priveºte întãrirea capacitãþii tehnice ºi instituþionale a Fundaþiei, astfel încît aceasta sã devinã o alternativã viabilã în asistenþa persoanelor cu handicap, supuse unui risc ridicat de marginalizare ºi frustrare. Echipa de coordonare a proiectului considerã cã poate fi asiguratã continuitatea acestuia ºi dupã cele 11 luni cît dureazã finanþarea din partea Uniunii Europene, atît prin dezvoltarea activitãþii de producþie în cadrul centrului, cît ºi prin atragerea de noi surse de finanþare, sponsorizãri, relaþii de cooperare cu diverºi agenþi economici, dispuºi sã sprijine astfel de iniþiative.

Articol afisat de 1856 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Domnica VASILIU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective