Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Social 6 Aprilie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Liberi de Ziua Sãnãtãþii

• angajaþii Spitalului Judeþean de Urgenþã Neamþ ºi cei ai Spitalului Tîrgu Neamþ sînt liberi mîine, de „Ziua Mondialã a Sãnãtãþii“ • continuitatea activitãþii medicale va fi asiguratã de cãtre cadrele medicale care sînt de gardã, iar acestea vor fi plãtite dublu •

Angajaþii Spitalului Judeþean de Urgenþã Neamþ vor fi liberi, vineri, 7 aprilie, cînd atît la nivel naþional, cît ºi mondial, de sãrbãtoreºte „Ziua Sãnãtãþii“.
Astfel, aºa cum se întîmplã de Paºte, de Crãciun, de Anul Nou, în zilele recunoscute ca sãrbãtori legale (1 mai, 1 decembrie), ori sîmbãta ºi duminica, activitatea din secþiile spitalului va fi asiguratã doar de cadrele medicale care sînt de gardã. Dat fiind faptul cã este o zi specialã, recunoscutã ca sãrbãtoare ºi prevãzutã a fi nelucrãtoare în contractul colectiv de muncã pe ramurã, semnat între sindicatele din sãnãtate ºi ministerul de resort, personalul din unitate care va lucra pe 7 aprilie va fi plãtit dublu.
„Amãnunte despre acest contract au apãrut în Monitorul Oficial nr. 2 din 31 ianuarie 2006. La nivel Spitalului Judeþean de Urgenþã Neamþ, acest contract colectiv de muncã pe ramurã a fost înregistrat la Direcþia de Muncã, Solidaritate Socialã ºi Familie (DMSSF) Neamþ, pe 31 martie, avînd numãrul 33. Ca sã nu fie nici o problemã, am comunicat conducerii Direcþiei de Sãnãtate Publicã Neamþ faptul cã, pe 7 aprilie, vom fi liberi, dar prevederile acestui acord semnat la nivel naþional sînt cunoscute ºi, ca atare, sînt luate în consideraþie.
Conform calculelor fãcute de Serviciului Resurse Umane, Organizare, Normare, Salarizare, plata dublã a personalului care va lucra în ziua respectivã ar însemna vreo 200 milioane de lei“, a declarat doctorul Stelian Ghiþã, directorul general al celei mai mari unitãþi sanitare din judeþ.
Întrucît acel contract colectiv de muncã pe ramurã a fost semnat ºi înregistrat la DMSSF Neamþ de cãtre Spitalul Orãºenesc Tîrgu Neamþ, ºi angajaþii acelei unitãþi sanitare vor fi liberi, iar continuitatea activitãþii va fi asiguratã de cadrele medicale care vor fi de gardã. Salariaþii Spitalului Municipal Roman nu vor fi liberi pe 7 aprilie, întrucît nu a fost semnat contractul cu pricina ºi, ca atare, nu existã cadru legal în acest sens.
Varianta zilei de 7 aprilie, care sã fie liberã, este luatã în calcul ºi la Spitalul Orãºenesc Roznov, respectiv Spitalul Bisericani, dar ieri nu se ºtia dacã acordul în care este prevãzut acest aspect a fost semnat ºi înregistrat la DMSSF Neamþ.

Articol afisat de 3077 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective